Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σύκα γεμιστά με φέτα και δεντρολίβανο

Σύκα γεμιστά με φέτα και δεντρολίβανο

0
syka feta
 
 
-18 σύκα όχι πολύ ώριμα, μαύρα ή άσπρα
-300γρ. φέτα
-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-4 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
-60γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
-4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοψαλιδισμένο
-μίγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
 
Κόβετε τη φέτα σε κύβους και την πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το θυμάρι και το ξερό δεντρολίβανο. Τη ραντίζετε με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την κρατάτε στην άκρη. Πλένετε και σκουπίζετε τα σύκα. Κόβετε από ένα καπελάκι στα σύκα. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρείτε όσο μπορείτε από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην σπάσετε ή χαλάσετε στο σχήμα τους. Τη σάρκα που βγάλατε από τα σύκα την ενώνετε με τα 2/3 της ποσότητας της φέτας (200γρ.) που θα λιώσετε με ένα πιρούνι. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα χοντροκόβετε. Ενώνετε το μίγμα της φέτας με τα σύκα, με τα αμύγδαλα και το φρέσκο δεντρολίβανο, πασπαλίζοντας με τα πιπέρια. Γεμίζετε με το μίγμα το εσωτερικό των σύκων. Σκεπάζετε κάθε σύκο με ένα κύβο από τη μαριναρισμένη φέτα που κρατήσατε. Τελειώνοντας, βάζετε τα καπελάκια των σύκων και τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δεντρολίβανο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά και περιχύνετε με το ζωμό που βγάζουν τα σύκα. Τα σερβίρετε ζεστά ενώ περιχύνετε με το βαλσαμικό ξύδι.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…