Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ένας – ένας φεύγουν από την «Κοινωνική Συμμαχία»

Ένας – ένας φεύγουν από την «Κοινωνική Συμμαχία»

0
geromarkos

Αποχώρησε και ο αντιπεριφεριάρχης Καβάλας Γιώργος Γερομάρκος με «πυρά» κατά Καραλίδη

 

Υποστηρίζει ότι τον «άδειασε» στο θέμα του Σεισμολογικού Σταθμού στην περιοχή Συμβόλου-Παγγαίου που ήταν εισηγητής

 
 
Σαν …πουλόβερ ξηλώνεται πλέον η «Κοινωνική Συμμαχία» και αποδυναμώνεται από τα στελέχη της μετά την αποχώρηση Γιαννακίδη! Πριν αλέκτωρ λαλήσει από την ανάληψη καθηκόντων του νέου επικεφαλής της παράταξης Φώτη Καραλίδη ανεξαρτητοποιήθηκε ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, και προχθές μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλου (20 Αυγούστου) δήλωσε αποχώρηση από την παράταξη και ο Γιώργος Γερομάρκος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στον τομέα της Ανάπτυξης. Τόσο ο κ. Δαμιανίδης όσο και σαφέστερα ο κ. Γερομάρκος άφησαν αιχμές για την επόμενη μέρα ενώ πιο ξεκάθαρα ο κ. Γερομάρκος ενέταξε στους λόγους της παραίτησής του την αντίθεσή του με τον τρόπο λειτουργίας, τακτικής και νοοτροπίας που χρησιμοποιεί ο κ. Καραλίδης σε αντίθεση με τον κ. Γιαννακίδη που όπως είπε στο «Ε» «κρατούσε τις ισορροπίες», γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάληψη της ηγεσίας της παράταξης από τον Φώτη Καραλίδη δεν έχει τύχει της απόλυτης αποδοχής και ότι είναι πιο υπαρκτός από ποτέ ο κίνδυνος διάλυσής της! Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γερομάρκος δεν επανεκλέχτηκε και δεν επρόκειτο να ήταν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.
 
Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει…
Οι αιτίες – όπως φάνηκε – υπέβοσκαν όμως η αφορμή για την παραίτηση Γερομάρκου δόθηκε στην προχθεσινή, τελευταία, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όταν τον «άδειασε» – όπως ο ίδιος υποστηρίζει – ο κ. Καραλίδης! Συγκεκριμένα το θέμα αφορούσε στην εγκατάσταση Σεισμολογικού Σταθμού στην περιοχή Συμβόλου-Παγγαίου» στο οποίο ήταν εισηγητής ο κ. Γερομάρκος και ενώ το έργο εγκρίθηκε με απόφαση περιφερειακού συμβουλίου στις 8 Ιουνίου, στο παρά πέντε της υπογραφής της προγραμματικής σύμβαση με το Γεωδυναμικό Εργαστήριο του ΑΠΘ που έκανε με την εμπλοκή του σεισμολόγου Κωνσταντίνου Παπαζάχου με την Περιφέρεια ΑΜΘ να αναλαμβάνει τα έξοδα, ένα ποσό περίπου 24.000 ευρώ ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, εκπροσωπώντας τη διοίκηση υπαναχώρησε έναντι της απόφασης του συμβουλίου στις 8 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση και η όποια πρόταση και η συνεργασία με το εργαστήριο γεωφυσικής να εξεταστεί, αλλά και να εξεταστεί η συνεργασία με όλους τους άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με αυτό: «Η παραίτηση μου είναι θέμα αρχής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο λειτουργίας της επόμενης μέρας της παράταξης με ευθύνη του κ. Καραλίδη. Δεν μπορώ να συμπλεύσω με τέτοιες τακτικές και μεθοδολογίες που χρησιμοποιεί ο κ. Καραλίδης ο οποίος με άδειασε μη τιμώντας και μια απόφαση του συμβουλίου», δηλώνει στο «Ε» ο κ. Γερομάρκος.
 
Γ. Γερομάρκος: «Ο Γιαννακίδης ήξερε να κρατά τις ισορροπίες…»
Παράλληλα ο κ. Γερομάρκου άφησε υπόνοιες ότι παίχθηκε ένα παρασκήνιο με το συγκεκριμένο σεισμολογικό σταθμό μετά από παρέμβαση του Γεωδυναμικού Εργαστηριού Αθηνών Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ του έργου στις 8 Ιουνίου σημείωσε ότι δε θα πρέπει να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που δείχνουν διαφορετικές ταχύτητες στις Περιφερειακές ενότητες, ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συντονισμός για αυτό και τόνισε την ανάγκη απόσυρσης του θέματος και σύστασης μιας αρμόδιας επιτροπής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο κ. Χρήστος Τρέλλης της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και ο κ. Τάκης Χαρίτου της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, με τον πρώτο να δηλώνει πως δε θα πρέπει να εμπλέκεται η Περιφέρεια σε ανταγωνισμούς τρίτων, και τον δεύτερο να τονίζει την ανάγκη να σταθμίσει η ίδια η περιφέρεια τις συνεργασίες και τις επιλογές που θα κάνει στις συνεργασίες της, σε σχέση με το χώρο και τις επιλογές.
Τέλος ο κ. Γερομάρκος αναφέρθηκε στον απερχόμενο περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για τον οποίο είπε πως ήξερε να κρατά τις ισορροπίες και δούλεψε για την περιφερειακή συνείδηση και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, σε αντίθεση με τον Φώτη Καραλίδη – όπως τόνισε:»…του οποίου τα δείγματα είναι αρνητικά».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…