12 μεγάλες γαρίδες
2 κούπες ρύζι αρμπόριο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
4 κούπες ζωμό λαχανικών
5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.