Σχόλια 20/08/14

0
Εργασιακό: Οι έλκοντες την καταγωγή τους από τη Μεσσηνία άνεργοι, ήδη ετοιμάζουν αιτήσεις για το νέο μουσείο Αμφιπόλεως!


 
 
Επιδίωξη Καβαλιωτών
Έχουν γίνει κουραστικοί αλλά κυρίως γραφικοί οι πολιτικοί παράγοντες της γειτονικής Καβάλας με την εμμονή τους για το θέμα της επιδότησης εργασίας, του γνωστού 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης.
Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας να ενταχθεί και η Καβάλα στο 12% από το 5% που είναι σήμερα, είναι ο βουλευτής Γ. Καλαντζής. Ο οποίος δήλωσε ο άνθρωπος ότι έχει κάνει στόχο της πολιτικής του ζωής να πάρει και η Καβάλα το προνόμιο της Θράκης!
Προφανώς οι ζέστες επηρέασαν τον αγαπητό βουλευτή. Διότι διαφορετικά θα ρωτούσε και θα μάθαινε ότι οι επιχειρήσεις της Θράκης έχουν να εισπράξουν την επιδότηση αυτή από το 2010!
«Ε»


 
Τηλέφωνο σκουλαρίκι
Σκουλαρίκι έχουν κάνει το κινητό όχι μόνο οι πεζοί, αλλά και οι οδηγοί όλων των… κατηγοριών. Άλλοτε με το χέρι, άλλοτε με χαντς φρι βλέπεις οδηγούς αυτοκινήτων, μηχανών ακόμη και ποδηλάτων να απολαμβάνουν τη συζήτηση αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα. Είναι βέβαιο ότι τέτοια έχουν συμβεί και θα συμβούν ακόμη περισσότερα αν συνεχιστεί η προκλητική αδιαφορία για τη ζωή των συνανθρώπων μας και η παραβίαση κάθε κανόνα οδικής συμπεριφοράς. Το ακόμη χειρότερο είναι πως ορισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων οδηγούν με τους… αγκώνες, έχοντας στο ένα χέρι το κινητό και στο άλλο το τσιγάρο. Πολιτισμός!


 
 Προσοχή στην κουζίνα
Δεν αρκεί μόνο να πουλάμε… μούρη. Ένα καλό μαγαζί θα πρέπει να εξασφαλίζει πως η ποιότητα που παρέχει και για την οποία πληρώνεται, φτάνει πραγματικά μέχρι τον πελάτη του. Γιατί δυστυχώς, όταν μια καλή κουζίνα λειτουργεί με… ελαστικούς όρους, χωρίς σκουφάκια, γάντια κ.λ.π., δυστυχώς αργά ή γρήγορα θα υπάρχουν συνέπειες με κάποιον πελάτη να μασάει… τρίχες από μακριά μαλλιά.
Λίγη παραπάνω προσοχή δε βλάπτει γενικά απ’ όλους τους επαγγελματίες, ώστε να έχουν ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο δύστροπους πελάτες.
«Ε»


 
Ψυχραιμία στους δρόμους του νομού
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες στους δρόμους της Ξάνθης, καθώς η κίνηση έχει αυξηθεί από τους επισκέπτες του νομού. Όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας και να μην ξεχνάμε, και μεις οι ντόπιοι, πως το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του τόπου μας παραμένει στενό και επικίνδυνο. Ότι έχει συγκεκριμένες περιορισμένες δυνατότητες. Και αναφέρομαι σε δρόμους με κίνηση.
Υπομονή και ψυχραιμία, καθώς οι προσπεράσεις και οι αυξημένες ταχύτητες είναι απαγορευτικές. Μιλάμε για αυτονόητα, που πρέπει να υπενθυμίζουμε, για να προλάβουμε το κακό. Και από την άλλη, είναι η ευθύνη τοπικών και άλλων αρχόντων που θα διαπιστώσουν και αυτοί πως τα έργα που υποσχέθηκαν, δεν έγιναν πράξη. Δρόμοι σημαντικοί δε βελτιώθηκαν, δε διαπλατύνθηκαν. Το ΕΣΠΑ δεν αξιοποιήθηκε. Η αυτοκριτική και η συνειδητοποίηση της κατάστασης μπορεί να δώσει ελπίδες, για την επόμενη φορά… Χωρίς ελπίδα δε γίνεται.
«Ε»


 
Ενδιαφέρον…
 Δεν πρόλαβαν καλά –καλά να τελειώσουν οι εκλογές και έσκασαν μύτη οι φιλοδοξίες διαφόρων παραγόντων που επιδιώκουν ανέλιξη στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι πέρα από το επίσημο των «παρατάξεων» υπάρχουν ομάδες και υποομάδες, συστήματα ανταγωνιστικά στους ίδιους πολιτικούς χώρους και προσωπικές στοχεύσεις.
Οι εκλογές στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης…ψιλομυρίζουν μπαρούτι και το ζήτημα είναι να βρεθεί φιτίλι και…για να βάλει φωτιά. Φαντασθείτε να δείτε τι έχει να γίνει αργότερα!
«Ε»


 
 Εθνική φαντασίωση
 Την τιμητική τους έχουν τις ημέρες αυτές οι αρχαιολόγοι, ιστορικοί, Αλεξανδρολόγοι και λοιποί σχετικοί και μη επιστήμονες που επιδίδονται σε αναλύσεις επί αναλύσεων για το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης.
Έχουμε ξεχάσει και τους φόρους, και τα χάλια μας τα μαύρα, και το ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται, και έχουμε απορροφηθεί (οι περισσότεροι) από το μυστήριο της Αμφίπολης. Το οποίο εδώ που τα λέμε, μια χαρά έχει βολέψει επικοινωνιακά την κυβέρνηση, αν δεν είναι και στοχευμένη η επιλογή του χρόνου της αποκάλυψης του μνημείου, για να ξεχάσουμε το μπάχαλο με τον ΕΝΦΙΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε το έναυσμα με την εμφάνισή του ως νέος Ιντιάνα Τζόουνς, στην είσοδο του τάφου για να αρχίσει η εθνική φρενίτιδα με τις θεωρίες ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη με τεράστια εθνική σημασία. Και φαντασιώνουμε οι περισσότεροι ότι εκεί είναι θαμμένος ο Μ.Αλέξανδρος. Έτσι, για τον επόμενο μήνα, όσο θα χρειαστεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του τάφου, θα έχουμε να λέμε και να ασχολούμαστε. Ο βασιλιάς Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει κι ακόμα μας μαγεύει…


 
Είδες οι Βούλγαροι…
 Σε μια εποχή που το φως στο τούνελ δεν έχει φανεί στην πραγματική οικονομία παρά την ευημερία των αριθμών! Σε μια συγκυρία που οι φόροι μας έχουν πνίξει, η γραφειοκρατία συνεχίζει να μας κάνει τη ζωή δύσκολη και να κλείνει το δρόμο σε έτοιμες επενδύσεις είναι φυσικό νέοι άνθρωποι που έχουν ένα κεφάλαιο και θέλουν να στήσουν μια επιχείρηση να σκέφτονται να την στήσουν στην Βουλγαρία. Είναι γεγονός ότι τα κίνητρα είναι δελεαστικά αφού θα χρειαστεί να βάλουν μόνο το 30% της επένδυσης και η φορολογία είναι μόνο 10% και όχι 45% όπως είναι στη χώρα μας. Με 45% φορολόγηση σ’ ότι κάνει είναι σαν να βάζει συνέταιρο το κράτος! Πώς να επιβιώσει η επιχειρηματικότητα. Για αυτό δεν βλέπουμε επενδύσεις και ας έχουν πέσει σε μισθούς Βουλγαρίας οι μισθοί μας! Λες και το κόστος εργασίας ήταν αυτό που επιβάρυνε!
Μ.Ξ.


 
Όλα τα’ χαμε ήρθε και ο ΕΝΦΙΑ να μας αποτελειώσει
 Μέσα στον Σεπτέμβριο και μόλις τελειώσουν τα μπάνια μας θα’ ρθουν λέει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ. Του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας (λες και δεν ήταν φορολογημένη η ακίνητη περιουσία μας)!. Έχεις χωράφι με …μάντρα έχεις ακίνητο και πρέπει να πληρώσεις…Πόσο μάλλον αν έχει καμιά αποθηκούλα…μπορεί και να την πληρώσεις για διαμέρισμα! Αυτά είναι τα νέα συστήματα (σε λίγο θα μας φορολογούν τον αέρα που αναπνέουμε!). Έτσι πως το πάνε θα μας κάνουν να σκοτώσουμε όσο όσο ότι ακίνητο έχουμε αφού δεν μπορούμε να το πληρώσουμε…Δηλαδή να χάσει ο έλληνας την ιδιοκτησία του που τόσο πάσχισε να αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως αυτό είναι το σχέδιο;
Μ.Ξ.


 
Τουρισμός στην Ξάνθη
 Ευρωπαίοι και τουρίστες όλου του κόσμου εμπιστεύτηκαν ξανά την Ελλάδα και επιβράβευσαν την πτώση των τιμών, με αποτέλεσμα το τουριστικό κύμα στη χώρα μας να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Εκατομμύρια τουρίστες γνώρισαν τα χιλιόμετρα των ακτογραμμών της χώρας, δίνοντας ακόμη και 100% πληρότητα σε πολλές τουριστικές περιοχές και δημιουργώντας το αδιαχώρητο σε πλαζ, παραθεριστικούς οικισμούς και θέρετρα. Ακόμη και οι παραλίες της Ξάνθης γέμισαν τον Αύγουστο ενώ δεν έμεινε κατάλυμα (από τα ελάχιστα) της παραλιακής περιοχής που να μην επισκέφθηκαν τουρίστες, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Το ζήτημα που τίθεται ακόμη πιο έντονα τη φετινή χρονιά είναι η τρομακτική έλλειψη υποδομών στην περιοχή μας που την καταδικάζει σε εξαιρετικά περιορισμένη μερίδα επισκεψιμότητας, η απουσία της από τις λίστες ακόμη και των λιγότερο δημοφιλών τουριστικών προορισμών και βέβαια η αδυναμία να γίνουν γνωστές οι ομορφιές της περιοχής μας, αλλά και η αναβάθμισή της μέσω της τουριστικής της ανάπτυξης. Ζητούμενο δε παραμένει αν, η εμπειρία της επίσκεψης στο νομό της Ξάνθης μπορεί να υποστηρίξει μια από τις πιο ουσιαστικές (και ανέξοδες) μορφές διαφήμισης, που είναι αυτή που λειτουργεί από στόμα σε στόμα, από αυτούς που θα γυρίσουν σπίτι τους και θα μιλήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Στο τέλος της τουριστικής περιόδου, ιθύνοντες και εμπλεκόμενοι οφείλουν να κάνουν έναν απολογισμό. Και να προβούν σε έργα.
Ε.Δ.


 
Ώρες ορκωμοσιών
 Όπως γράψαμε και χθες την Κυριακή 24 Αυγούστου στο Δημαρχείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Ξάνθης κυρίου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης καθώς και των μελών των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι και τα χαμόγελα θα είναι άφθονα. Στο δήμο Τοπείρου η αντίστοιχη τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ
Ε.Δ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…