Ο π. πρόεδρος της κοινότητας Θερμών κ. Ναζήρ Χασάν διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία των πολιτών της περιοχής. «Κομμένο» εδώ και δύο μήνες το ίντερνετ
Αίτημα για επαναλειτουργία του αγροτικού ιατρείου που ρημάζει. Να επισκευαστεί ή να δοθεί στους κατοίκους προς αξιοποίηση, λέει ο ίδιος
Ακόμη και τα αυτονόητα γίνονται δύσκολα στην κοινότητα των Θερμών Ξάνθης, όπου ακόμη και η σύνδεση με το διαδίκτυο, που χρησιμοποιείται για τις συνταγογραφήσεις παραμένει είδος πολυτελείας. Σε παλαιότερο ρεπορτάζ του «Ε» (φύλλο 15ης Μαΐου 2013) είχαμε αναφερθεί στην έλλειψη υποδομών που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, αφού για μία συνταγογράφηση, πρέπει να κάνουν ολόκληρη εκδρομή στον Εχίνο, λόγω των λίγων δρομολογίων. Τότε λόγω την έλλειψης ίντερνετ, ο αγροτικός γιατρός δεν ανέβαινε καν στην κοινότητα και εξυπηρετούσε μέσω του ΚΥ Εχίνου.
Σήμερα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί… Υπάρχουν μεν δύο αγροτικοί γιατροί, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κτίριο της κοινότητας, αφού έκλεισε εδώ και τρία χρόνια το αγροτικό ιατρείο, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε λόγω διαδικτύου, είτε εξαιτίας της παλαιότητας του υπολογιστή που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της συνταγογράφησης.
Για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας για τους κατοίκους της πιο απομακρυσμένης κοινότητας του νομού, μας μιλά ο π. κοινοτάρχης Ναζήρ Χασάν, ο οποίος μας πληροφορεί ότι ίντερνετ δεν υπάρχει γιατί οι ιθύνοντες τους τελευταίους δύο μήνες δεν πλήρωσαν το λογαριασμό. Μάλιστα, για τις ανάγκες της συνταγογράφησης, δίνει ο ίδιος παροχή στο διαδίκτυο, από τη δική του σύνδεση στην επιχείρησή του, που βρίσκεται δίπλα. «Δεν είναι το πρόβλημα που δίνω εγώ ίντερνετ, αλλά ότι ως υπηρεσία έπρεπε να λειτουργεί σωστά. Πρέπει να κάνουν κάτι ο δήμος και το Νοσοκομείο για το θέμα αυτό», σημειώνει ο κ. Ναζήρ Χασάν.
Αίτημα να ξαναλειτουργήσει το αγροτικό ιατρείο
Παράλληλα, καταθέτει και το αίτημα να επαναλειτουργήσει το αγροτικό ιατρείο της κοινότητας, αφού όσο είναι κλειστό ρημάζει περισσότερο και επιπλέον γιατί δεν είναι δυνατό οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο της κοινότητας δίπλα σε άλλα γραφεία. Όπως μας εξηγεί, σήμερα απαιτούνται περίπου 3.000 € για τις επισκευές, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα υφίσταται περισσότερες φθορές ο χώρος.
«Αν δεν προτίθενται να συντηρήσουν το κτίριο, ας το δώσουν τουλάχιστον σε μας τους δημότες να αναλάβουμε το καθάρισμα και την περιποίηση», καταλήγει ο π. πρόεδρος της Κοινότητας.
Ελένη Διαφωνίδου