Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ασθενοφόρα όλο το 24ωρο στα Κ.Υ. του νομού

Ασθενοφόρα όλο το 24ωρο στα Κ.Υ. του νομού

0
asthenofora

Πιλοτικό πρόγραμμα για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς όταν το ΕΚΑΒ αργεί…Αποσπάστηκε προσωπικό

 

Με μηχανήματα 2.5 εκ. ευρώ «εξοπλίζεται» το Ακτινολογικό του νοσοκομείου μας

 
Μέρα – νύχτα και γιορτές και αργίες θα είναι διαθέσιμα τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Εχίνου και Αβδήρων από την 1η Αυγούστου προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απομακρυσμένων περιοχών γρηγορότερα ώστε να μην χάνετε πολύτιμος χρόνος για τους ασθενείς. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στο νόμο μας με πρωτοβουλία του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Θρ. Βεντούρη και σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ.
 
Διαθέσιμα μέρα νύχτα τα ασθενοφόρα
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Αθανάσιου Πάσχου τα Ασθενοφόρα που πλέον με νόμο ανήκουν στην δύναμη του ΕΚΑΒ θα συνεχίσουν να παραμένουν στα Κ.Υ. στελεχωμένα με αποσπασμένο προσωπικό που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο. Για το σκοπό αυτό έγιναν επίσης οι αναγκαίες εσωτερικές μετακινήσεις που – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – «το προσωπικό αποδέχθηκε με ενθουσιασμό και ικανοποίηση». Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Πάσχου πρότεινε αυτή την λύση η οποία και έγινε αποδεκτή από τον κ. Βεντούρη επειδή διαπιστώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην μεταφορά ασθενών ιδιαίτερα σε δύσβατες ορεινές περιοχές του νομού μας. Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά διευκολύνεται και το έργο του ΕΚΑΒ καθότι α)θα εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές του Νομού με Ασθενοφόρα που ανήκουν στα Κέντρα Υγείας, σε 24ωρη βάση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει σημαντική πληθυσμιακή αύξηση λόγω τουρισμού και μεγάλης διελεύσεως πολιτών από τις γειτονικές χώρες Βόρεια και Ανατολικά και
β) θα γίνεται αμεσότερη και ταχύτερη πρόσβαση Ασθενοφόρων για επείγοντα περιστατικά, κυρίως στον ορεινό όγκο του Νομού και θα εξοικονομηθεί ωφέλιμος χρόνος πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές.
 
Με έξοδα του νοσοκομείου…
Επίσης όπως σημειώνει ο κ. Πάσχου τυχόν δαπάνες που θα προκύψουν από την 24ωρη λειτουργία των Ασθενοφόρων (νυχτερινά, αργίες) θα καλυφθούν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Νοσοκομείου με κατάλληλο προγραμματισμό και πρόβλεψη που ήδη έλαβε χώρα.
 
Με μηχανήματα 2.5 εκ. ευρώ «εξοπλίζεται» το Ακτινολογικό του νοσοκομείου μας
Γενικότερα στο νοσοκομείο Ξάνθης είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί ως μονάδα υγείας από άποψη στελέχωσης αλλά και εξοπλισμού. Έτσι σύντομα το Ακτινολογικό πρόκειται να «εξοπλιστεί» με σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα αξίας 2.5 εκ. ευρώ, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για το νομό μας!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…