Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

0
giannakidis 4
 

Φήμες για αποχώρηση Γιαννακίδη από την ηγεσία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις την προσεχή εβδομάδα

 
 Πιθανότεροι αντικαταστάτες του οι αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, Φ. Καραλίδης και Ροδόπης, Π. Δαμιανιδης
 
 
 
Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ηγεσία της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία», λέγεται πως ανακοίνωσε σε σύσκεψη που είχε με τους στενούς συνεργάτες του το βράδυ της Δευτέρας ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης. Η φήμη δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά μέχρι στιγμής καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, Καραλίδης και Ροδόπης Δαμιανίδης που θεωρούνται ως οι πιθανοί αντικαταστάτες του έχουν κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας! Πρόκειται για μια συνήθη μετεκλογική πρακτική του κ. Φώτη Καραλίδη.
 
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις την προσεχή εβδομάδα…
Σύμφωνα με όσες πληροφορίες καταφέραμε να συλλέξουμε ο κ. Γιαννακίδης βρίσκεται σε διακοπές και θα κάνει επίσημα ανακοινώσεις την προσεχή εβδομάδα ενώ επικοινώνησε και με τον κ. Παυλίδη για να συνεννοηθεί μαζί του για την τελετή παράδοσης. Σε διακοπές βρίσκεται επίσης και ο κ. Καραλίδης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννακίδης σ’ ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα εξήγησε στους συνεργάτες του τους λόγους που τον αναγκάζουν να αποχωρήσει που είναι προσωπικοί. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν σχετίζονται με την υγεία του – θέμα που τον είχε απασχολήσει προεκλογικά – ή αν αυτή η απόφαση του κ. Γιαννακίδη σηματοδοτεί αποχώρησή του εν γένει από την πολιτική μετά από 20 χρόνια παρουσίας του στα αυτοδιοικητικά της Ροδόπης.
 
…οπότε και θα ξεκινήσουν οι διεργασίες αντικατάστασής του
Να σημειώσουμε ότι η θέση του στο περιφερειακό συμβούλιο που πλέον μετά την ήττα του συνδυασμού στις εκλογές θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μετά την επίσημη παραίτηση πρόκειται να αναπληρωθεί από τον επόμενο πλειοψηφούντα υποψήφιο ενώ η ανάδειξη του νέου επικεφαλής θα είναι προϊόν ενδοπαραταξιακών διεργασιών. Η είδηση της αποχώρησης του κ. Γιαννακίδη δεν φάνηκε να ξαφνιάζει, ωστόσο προκάλεσε προβληματισμό και κραδασμούς που απειλούν την ενότητα της παράταξης ,πολύ περισσότερο δε όταν αυτή χαρακτηρίζεται από μια πολιτική ανομοιογένεια καθώς στους κόλπους της έχει συμβούλους από άλλους πολιτικούς χώρους.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…