Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κινείται σιγά-σιγά η αγορά της Ξάνθης

Κινείται σιγά-σιγά η αγορά της Ξάνθης

0
ekptwseis

Σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες μικρή αύξηση του αριθμού των καταναλωτών

 

Μ. Μίλκογλου: «Κρατάμε μικρό καλάθι και περιμένουμε. Τα ταμεία μας θα τα κάνουμε όλοι 31 Αυγούστου»

 
 
Με μικρά βήματα κινείται η αγορά της Ξάνθης την δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων, χάρη στα μεγάλα ποσοστά που αγγίζουν πολλές φορές και το 70%. Αν και τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για του εμπόρους της πόλης μας, τις τελευταίες μέρες βλέπουν, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι, μια μικρή αύξηση του αριθμού των Ξανθιωτών που δεν επισκέπτονται απλά τα καταστήματα τους αλλά προχωρούν και σε κάποια αγορά.
 
Συνεχίζουν με αισιοδοξία
«Αν και αρχικά δεν ξεκινήσαμε καλά, μετά άρχισε λίγο να ανεβαίνει. Ωστόσο τα πράγματα παραμένουν μετρημένα και ευελπιστούμε ότι τώρα με τις πληρωμές των συντάξεων και των μισθών, ότι περισσέψει, αν περισσέψει κάτι από όλους αυτούς τους φόρους και τα χαράτσια που μας έχουν επιβάλει να κινηθεί λίγο η αγορά, καθώς μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα τον εκπτώσεων. Το ταμείο μας όμως θα το κάνουμε 31 Αυγούστου» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μιλκογλου δίνοντας μια εικόνα για την αγορά της πόλης μας.
Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα μας ο ίδιος σημειώνει πως «υπάρχει αισιοδοξία και πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνουμε με άλλες χρονιές. Τώρα πια μετράμε μέρα με την μέρα, βδομάδα με την βδομάδα».
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις μεγάλες προσφορές που γίνονται, τονίζει πως «όλα αυτά τα προϊόντα έχουν αγοραστεί κανονικά από τους εμπόρους. Καμιά φορά, όμως, αναγκάζονται να τα δώσουν και κάτω από το κόστος για να υπάρξει ρευστότητα και να μπορέσουν να προμηθευτούν νέα προϊόντα».
 
Δύσκολος μήνας για τους επιχειρηματίες
Ένας δύσκολος μήνας ξημέρωσε σήμερα για τους εμπόρους της χώρας μας σύμφωνα με τον κ. Μίλκογου, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πέρα από λογαριασμούς και μια σειρά από φόρους και επιδόματα. «Ο Αύγουστος θα είναι ένας δύσκολος μήνας για τον εμπορικό κόσμο καθώς πέρα από λογαριασμούς θα κληθούμε να καταβάλουμε και επιδόματα αδείας, χαράτσια και ΦΠΑ» σημειώνει κλείνοντας ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…