Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ζωντάνεψε το «Μονοπάτι της Ζωής»

Ζωντάνεψε το «Μονοπάτι της Ζωής»

0
monopati

Ντοκιμαντέρ, μουσικές και εκθέσεις ήταν κάποια από τα «συστατικά» της επιτυχίας

 

Οι Γιορτές Κοσύνθου στέφθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με απόλυτη επιτυχία

 
 
Δίπλα στο ποτάμι και κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων η τέχνη ξαναζωντάνεψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Μονοπάτι της Ζωής». Ντοκιμαντέρ, χειροποίητα κοσμήματα, μουσικές του Γιώργου Ζαμπέτα και Hip Hop ήχοι φιλοξενήθηκαν από το θεατράκι στο μονοπάτι και αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης.
Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον καιρό, ο οποίος τα έκανε «μούσκεμα» δυσκολεύοντας τα μέλη του Δικτύου Λόγου και Πράξης, τα οποία χάρη στην διαλλακτικότητα τους μετακίνησαν τις εκδηλώσεις τόσο σε άλλη μέρα, όσο και σε άλλο τόπο.
 
Η δροσιά και οι ψίθυροι του ποταμού συντρόφευσαν τις εκδηλώσεις
«Οι τέταρτες Γιορτές Κόσυνθου 2014 είχαν μια περιπετειώδη πορεία, λόγω καιρικών συνθηκών τις δύο πρώτες μέρες. Το 3ο Φεστιβάλ Hıp Hop μεταφέρθηκε και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με μεγάλη συμμετοχή στο Νόστος Μπαρ» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Φιλόλογος-Συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος και συμπληρώνει «την Κυριακή έγινε η παράδοση της νέας Φωλιάς Βιβλίου στην Πλατεία Φιλελλήνων μπροστά από το Μονοπάτι της Ζωής. Πολλοί ήταν όσοι πήραν κάποιο βιβλίο που διάλεξαν.
Στη συνέχεια προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ από την Ξάνθη για την Ξάνθη. Πρώτο το διάρκειας 55 λεπτών έργο του Κώστα Μαυρομάτη ‘Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης’. Στη συνέχεια τα ντοκυμαντέρ ‘Αγάπη σε άσπρο μαύρο’ (12.54) και ” Μονολογώ” (16.14), που είναι παραγωγές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η βραδιά έκλεισε με το Βασίλη Μπουζούρη που από δίσκους βινυλίου αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας “εικονογράφησε” ραδιοφωνικά και πολύπλευρα το Γιώργο Ζαμπέτα. Ακούστηκαν σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και ηχογραφήσεις του ανεπανάληπτου βάρδου της νεοελληνικής μουσικής».
Ο κ. Μουσόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δύο Ξανθιώτισσες δημιουργούς, οι οποίες «στόλισαν» με τα κοσμήματα τους την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.
«Δημιουργοί της περιοχής μας εξέθεσαν έργα τους. Συγκεκριμένα η κυρία Αθηνά Μπακαλίδου και η κυρία Σταματίνα Σταματίου που ασχολούνται εδώ και τρία χρόνια με το χειροποίητο κόσμημα παρουσίασαν στο κοινό κοσμήματα φτιαγμένα από διάφορα υλικά, με μεράκι και γούστο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Κλείνοντας, ο κ. Μουσόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και με τον αριθμό των Ξανθιωτών που τις αγκάλιασε σημειώνοντας «πλήθος πολύ παρακολούθησε την τρίτη αυτή βραδιά δίπλα στον Κόσυνθο, με τη δροσιά και τον ψίθυρο του ποταμού».
 
Ραντεβού σε ένα μήνα
Ο Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης Θανάσης Μουσόπουλος και τα μέλη του Γ. Κωτούλας, Μ. Σπανίδης και Θ. Μαυροδής ευχαρίστησαν όλους όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τους κάλεσαν πάλι 1 Σεπτεμβρίου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Επίσης, κάνανε ιδιαίτερη μνεία και στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για τη συνδρομή του, αλλά και τα ΜΜΕ της πόλης για την προβολή των Γιορτών.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …