Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι

Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι

0
tourta-pagoto-kadaifi
 
 
 
– 300γρ. κανταΐφι
– 100γρ. βούτυρο
– ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
– 1 +1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι νερό
– 1 ξύλο κανέλας
– 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για το παγωτό
– 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
– 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
– ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
– 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
– 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
– 100γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Παίρνετε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 28εκ. και τοποθετείτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και ψιλοκόβετε το μισό καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζετε από πάνω το ψιλοκομμένο αμύγδαλο, ρίχνετε με το κουτάλι λίγο βούτυρο, σκεπάζετε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κανταΐφι και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για ένα 5λεπτο μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το λικέρ μαστίχας, το ζαχαρούχο γάλα και την κοπανισμένη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη να φουσκώσει καλά το μείγμα. Ρίχνετε το γιαούρτι, χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη. Ξεφουρνίζετε το κανταΐφι και τo σιροπιάζετε μοιράζοντας με ένα κουτάλι το σιρόπι λίγο λίγο. Αφού κρυώσει το κανταΐφι, ντύνετε την περιφέρεια του ταψιού με λωρίδες λαδόκολλας. Πάνω από το κανταΐφι στρώνετε το παγωτό και αφήνετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε και τοποθετείτε την τούρτα σε πιατέλα και αφαιρείτε τις λαδόκολλες. Διακοσμείτε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο και σερβίρετε κόβοντας κομμάτια και μοιράζοντας την τούρτα σε πιάτα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…