Σχόλια 24/07/14

0
pandeleimones2
Σήμερα η δημοκρατία σαρανταρίζει. Ή κατ’ άλλους έχουμε τα σαράντα της…


 
 
 Προτάσεις για το δημόσιο
 Μην ξαφνιαστείτε εάν πληροφορηθείτε ότι συζητιέται από την κυβέρνηση σε εφαρμογή του Μνημονίου η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Προτείνει λοιπόν το υπουργείο, οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται 45 ώρες αντί τις 40 που εργάζονται τώρα την εβδομάδα. Και κάτι ακόμη. Συζητιέται επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες να κλείνουν στις 16.30.
Όπως γίνεται αντιληπτό, νέες κινητοποιήσεις θα’ χουμε από την γνωστή ΠΟΕ-ΟΤΑ για να μην υλοποιηθούν τα παραπάνω.
«Ε»


 
 Πολλά τα έτη
 Την Κυριακή 27 Ιουλίου, κατά το ορθόδοξο εορτολόγιο, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Παντελήμονος του Ιαματικού. Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας, τις θερμότερες ευχές μας για Υγεία, Μακροημέρευση και πλούσιο θρησκευτικό και πνευματικό έργο επ’ ωφελεία του Λαού του νομού.
Παράλληλα, δεν ξεχνούμε ότι εορτάζει επίσης την ίδια ημέρα και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, αγαπητός στους Ξανθιώτες Παντελεήμων Μουτάφης, στον οποίο επίσης απευθύνουμε τις θερμές και ειλικρινείς ευχές μας.
«Ε»


 
Γιορτή γενεθλίων
 Ένας παντοτινός έφηβος, ο γνωστός συμπολίτης Βενέτης Καρτσίδης (ven.kar.), γιορτάζει τα 60α γενέθλιά του. Και η γιορτή προγραμματίστηκε και θα γίνει στην παραλία Αβδήρων, στο εκεί εξοχικό της οικογένειας, συνοδεία βέβαια μουσικής ζωντανής, ελαφρών εδεσμάτων, κολύμπι για όσους το επιθυμούν και άλλα χάπενινγκ.
Ραντεβού με εκλεκτούς φίλους και γνωστούς την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 10.30.
-Άκη, πολύχρονος και πάντα έφηβος κι ανήσυχος
«Ε»


 
 Ένας υποψήφιος μέχρι στιγμής
batzakidis g Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας με πιθανότερη ημερομηνια τον Σεπτέμβρη.
Εκτός του Γιώργου Μπατζακίδη, μέχρι στιγμής κανείς άλλος δεν εξεδήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου. Βέβαια χρόνος υπάρχει και οι εξελίξεις μπορεί να φέρουν κάτι νέο. Μέχρι στιγμής όμως ένας το δήλωσε δημόσια και ξεκίνησε ήδη τις επαφές του για να συνεργαστεί με άλλους νέους επαγγελματοβιοτέχνες και να καταρτίσουν από κοινού το ψηφοδέλτιό τους που στόχο θα έχει να αγωνιστεί για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων του νομού.
Έξω και πέρα από κόμματα.
«Ε»


 
Διαχείριση Απορριμμάτων
 Με νόμο η διαχείριση απορριμμάτων σταματάει ν’ ασκείται από τους δήμους. Και είναι λογικό. Ακόμη οι δήμοι (όχι όλοι ευτυχώς) δεν έχουν αποδεχτεί πλήρως την έννοια Διαχείριση Απορριμμάτων και ό,τι συνεπάγεται από αυτήν και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας στο θέμα αυτό και τα τεράστια πρόστιμα που πλήρωσε και πληρώνει για τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Έτσι, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νόμου με τον οποίο αφαιρεί από τους δήμους τον τομέα αυτόν. Κι αυτό διότι οι δήμοι μάλωναν μεταξύ τους, διαφωνούσαν, αρνούνταν, έδιωχναν τα σκουπίδια. Αλήθεια για πού; Κανείς δεν ήθελε τα σκουπίδια του!
Κι επειδή αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί, παρενέβη το υπουργείο και έδωσε τη λύση: Οι δήμοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά τη διαχείριση αυτών θα κάνουν ιδιώτες. Έτσι χάσαν μια ευκαιρία να έχουν οικονομικά οφέλη οι σωστοί δήμοι διότι ως γνωστόν, τα σκουπίδια είναι χρήμα.
Με τις συνεχείς αρνήσεις των δήμων και την καθυστέρηση, τώρα τα κέρδη θα τα έχουν αυτοί που θα επενδύσουν στην διαχείριση. Δηλαδή ανακύκλωση, κομποστοποίηση και άλλα.
«Ε»


 
Επιτρέπεται η κάνναβη στη Γερμανία
 Προχωρημένη απόφαση γερμανικού δικαστηρίου επέτρεψε σε πρόσωπα που πάσχουν από χρόνιες νόσους να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι τους για θεραπευτικούς λόγους. Η απόφαση πάρθηκε μετά από προσφυγές από πέντε ασθενείς που νοσούν σοβαρά και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το ναρκωτικό, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης. Η τιμή της κάνναβης στα φαρμακεία είναι ιδιαίτερα ακριβή και απαγορευτική για πολλούς ασθενείς. Οι ασθενείς που πέτυχαν τη νόμιμη καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι τους πάσχουν από καρκίνο, AIDS, ηπατίτιδα C ή τη νόσο του Πάρκινσον.
Μετά την απόφαση αυτή, σίγουρα σε λίγο καιρό η Γερμανία θα γεμίσει «άρρωστους»…


 
 Εμείς τα …πειραματόζωα του ΔΝΤ λέμε…
 Αφού μας άφησαν άνεργους αφού μας έκαναν φτωχούς και απελπισμένους έρχονται τώρα και μας λένε ότι έκαναν λάθος. Ναι το ΔΝΤ το λέει: « Αστοχήσαμε στην Ελλάδα -Οι περικοπές στους μισθούς δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα»!
Στην τελευταία του έκθεση με θέμα: «Η προσαρμογή στις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης: Πρόοδος, Προκλήσεις και Πολιτικές» αναφέρεται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα. Δηλαδή παραδέχονται την αποτυχία τους όλοι οι μεγαλοσχήμονες και περισπούδαστοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ. Δηλαδή ήρθαν, έκαναν το πείραμα τους και απλά διαπιστώνουν την αποτυχία του πειράματος. Άσχετα αν τα πειραματόζωα το πληρώνουν με την ζωή τους το πείραμα. Αν είμαστε σοβαρή χώρα πρέπει να ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες και όχι μόνο στα λόγια!
Αλλά είμαστε;
Μ.Ξ.


 
Επιτέλους γιατί τόσος πουριτανισμός;
 Η χώρα μας επιδεικνύει ένα συντηρητισμό, ένα πουριτανισμό που δεν συνάδει με μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα. Αρνείται πεισματικά να εναρμονιστεί με την κοινοτική νομοθεσία αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια από το σύμφωνο συμβίωσης. Γι αυτό το λόγο και τρώει «καμπάνες» από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Πρόσφατα έκαναν νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας 162 ζευγάρια τα οποία διαμαρτύρονται για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό τους παρά την καταδίκη της χώρας μας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από οκτώ μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα για αυτή τη διάκριση μεταξύ των ζευγαριών διαφορετικού και ίδιου φύλου.
Στην προσφυγή τους κάνουν λόγο για παλινωδία της κυβέρνησης «με την αρχική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης στο ΠΑΣΟΚ για συμμόρφωση της χώρας μας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» που όμως την επόμενη κιόλας μέρα υπαναχώρησε «έπειτα από πιέσεις βουλευτών της ΝΔ και της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Τώρα εξηγούνται όλα…
Μ.Ξ.


 
Με τις ευλογίες της Τροχαίας;
 Όχι, για την πόλη μας δεν είναι πλέον γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο έχει κάνει κατάληψη σε κάποιο πεζοδρόμιο ή ράμπα, ή πατάει πάνω σε κίτρινη λωρίδα και διαβάσεις. Δυστυχώς, για της κυκλοφοριακή παιδεία των Ξανθιωτών οδηγών έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Αυτή τη φορά το θέμα είναι ότι λίγα βήματα πιο δίπλα από παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε πεζοδρόμιο της 28ης Οκτωβρίου στη μια το μεσημέρι της Τρίτης βρισκόταν ένας τροχονόμος που ρύθμιζε την κυκλοφορία.
Αν και δεν γνωρίζουμε αν έγινε κάποια επίπληξη από την μεριά του οργάνου προς τον οδηγό, βλέπουμε ότι το θράσος των τελευταίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Τέλος, όσον αφορά τις φήμες που θέλουν η Τροχαία να γράφει επιλεκτικά μόνο όσα αυτοκίνητα φέρουν ξένες πινακίδες δεν επιβεβαιώνεται, καθώς πολλοί συμπολίτες μας λάβανε την «λυπητερή» για μη έκδοση του κουπονιού σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.
Γ.Τ.


 
Το είδαμε και αυτό!
 Τα πόδια κόπηκαν σε πολλούς που κατέβηκαν χθες την 40 Εκκλησιών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς σε ένα από τα παγκάκια της αναπαυόταν ένα λιοντάρι. Αν και πρόκειται για λούτρινο ομοίωμα του βασιλιά των ζώων αυτό δεν ήταν αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κόψουν το αίμα σε κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι στην συνέχεια γέλασαν με τον εαυτό τους.
Όσον αφορά την απόφαση συμπολίτη μας να αφήσει εκεί το παιχνίδι για κάποιον που το έχει ανάγκη, έχουμε σημειώσει επανειλημμένως κατά το παρελθόν ότι υπάρχουν πολλές εθελοντικές ομάδες οι οποίες περισυλλέγουν τέτοιου είδους αντικείμενα με απώτερο σκοπό την προσφορά τους σε όσους τα έχουν ανάγκη, διατηρώντας τα καθαρά και σε καλή κατάσταση.
Γ.Τ.


 
Πρόσκληση στην Κεφαλογιάννη
 Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Τουρισμού, ο Τέρενς Κουίκ ως περιφερειακός σύμβουλος στην ΑΜΘ κάλεσε την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον «μεγάλο κρυμμένο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», όπως ανέφερε ο ίδιος. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα σημειώνει ότι θετικά και θερμά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση η κ. Κεφαλογιάννη. Καλώς να ορίσει, αν και αμφιβάλλουμε αν θα αλλάξει κάτι για την περιοχή μας με την επιστροφή της στο γραφείο της. .
Ε.Δ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …