Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στη Βουλγαρία ο Παυλίδης υπό το φόβο πλημμυρών στον Έβρο

Στη Βουλγαρία ο Παυλίδης υπό το φόβο πλημμυρών στον Έβρο

0
pavlidis kirtzali

Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κίρτζαλι και επισκέφθηκαν δύο φράγματα. Δεσμεύτηκε η Βουλγαρική πλευρά έως τον Νοέμβριο να περιορίσει στο 50% τους όγκους των νερών

 
 
Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης συνοδευόμενος από τον νέο αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 ,την Περιφέρεια Κίρτζαλι της Νότιας Βουλγαρίας, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη του Κίρτζαλι κ. Μπισέρ Νικόλωφ και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την προληπτική αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων από τους ποταμούς Άρδα και Έβρο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα φράγματα του Κίρτζαλι και του Στούντεν Κλάντενετς (Studen Kladenets) στον Άρδα, δεδομένου ότι στον Έβρο ποταμό κατά την ροή του στην Βουλγαρία , δεν υπάρχουν φράγματα, για να έχει προσωπική γνώση της υφιστάμενης κατάστασης. Τα δύο φράγματα διαπιστώθηκε ότι έχουν μεγάλη πληρότητα, πλέον του 90%.
Σχετικά ο κ. Παυλίδης δήλωσε: « Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Περιφέρεια η κατά το δυνατόν πρόληψη και η μη ύπαρξη καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο. Βρεθήκαμε στην Βουλγαρία για να αναδείξουμε το μέγιστο ενδιαφέρον της κοινωνίας της Περιφέρειας και ειδικά του Έβρου για τα ετήσιας επαναφοράς πλημμυρικά φαινόμενα, που αντιμετωπίζουμε, προερχόμενα από τις συγκεκριμένες λεκάνες απορροής. Επίσης για να   εκφράσουμε την ανησυχία μας, λόγω της συγκέντρωσης τεράστιων όγκων υδάτων στα φράγματα εκ των συνεχών βροχοπτώσεων, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το χειμώνα. Ζητήσαμε τη μεγιστοποίηση της προσπάθειας στα πλαίσια της καλόπιστης συνεργασίας ως γειτονικών Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προληπτική και έγκαιρη ρύθμιση των απορροών και των δυνατοτήτων συγκράτησης στα φράγματα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν έκτακτα φαινόμενα μεγάλων όγκων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η βουλγαρική πλευρά, έδειξε καλόπιστη διάθεση και δεσμεύτηκε έως τον Νοέμβριο να περιορίσει στο 50% τους όγκους των νερών στα συγκεκριμένα υδροηλεκτρικά φράγματα ώστε να συγκρατηθούν κατόπιν οι νέοι όγκοι του χειμώνα. Επίσης συμφωνήθηκε η ύπαρξη ανοικτής γραμμής επικοινωνίας και έγκαιρης προειδοποίησης μας από την συγκεκριμένη περιοχή, σε κάθε διαφαινόμενο κίνδυνο. Η επιτόπια ενημέρωση ήταν σημαντική για μας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες , ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό στα καθήκοντα μας, που αναλαμβάνουμε τον Σεπτέμβριο.»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πέντε επερωτήσεις στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ την Τετάρτη

Τίθενται προς γνωμοδότηση δύο ΜΠΕ. Ζητεία από το ΥΠΑΑΤ η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του …