Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Εκρηκτικό» συμβάν με οπαδικό… άρωμα!

«Εκρηκτικό» συμβάν με οπαδικό… άρωμα!

1
molotof

Αναστατώθηκαν οι καταστηματάρχες της οδού Περγάμου από βόμβα μολότοφ που έσκασε κάτω από το σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

 

Κουκουλοφόροι έριξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Πέμπτης και έγιναν… καπνός

 
 
Αναστάτωση προκάλεσε σε κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχες η βόμβα μολότοφ που έσκασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Περγάμου.
Το συμβάν συνέβη στις 04:30 τα ξημερώματα, όταν – σύμφωνα με μαρτυρίες – τρεις κουκουλοφόροι κατέφθασαν τρέχοντας στο σημείο και πέταξαν τις βόμβες μολότοφ, πιθανότατα με στόχο το κτίριο όπου στεγάζεται εδώ και μία εβδομάδα ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη.
Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά όμως πιθανολογείται ότι αφορά την παρουσία του συνδέσμου στο χώρο κι ενδεχομένως να συνδέεται με προηγούμενα περιστατικά που αφορούν οπαδικές διαφορές.
 
Το πρωί αντιλήφθηκαν οι καταστηματάρχες το συμβάν
 Η επίθεση με τις βόμβες μολότοφ δεν έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα, τη στιγμή δηλαδή που πραγματοποιήθηκε, αλλά το πρωί της Πέμπτης.
Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «Καφέ – Καφέ» (Πάροδος Περγάμου 7), Θέμης Ζουμπουλίδης, είδε έξω από το κατάστημα του το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού ίχνη από φωτιά, γεγονός που του κίνησε την περιέργεια. «Σαρώνοντας» πιο προσεκτικά το χώρο είδε ότι παραδίπλα υπήρχε σφραγισμένο μπουκάλι με κίτρινο υγρό και ειδοποίησε την αστυνομία για να περισυλλέξει το εύρημα το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ¨άσκαστη¨ βόμβα ίδιου τύπου.
Στον τόπο κατέφθασε κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης αποτελούμενο από περίπου 20 άτομα, με άνδρες της Τροχαίας Ξάνθης να αποκλείουν άμεσα το χώρο, καθώς υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης της «άσκαστης» αυτοσχέδιας βόμβας. Παράλληλα άνδρες του τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης προχώρησαν σε έρευνες για περισσότερα ευρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβάν καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων το υλικό από τις οποίες έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι της Α.Δ. Ξάνθης ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για το συμβάν.
 
«Ευτυχώς βρήκαμε εμείς τη βόμβα και όχι κάποιο παιδί»
 «Στην αρχή νόμισα ότι κάποιος έβαλε φωτιά σε κάποιο αντικείμενο και άφησε σημάδι στο πλακόστρωτο, όμως όταν είδα και την ¨άσκαστη¨ βόμβα τρόμαξα και κάλεσα την αστυνομία. Από το χώρο περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι και μάλιστα υπάρχουν παιδικά παιχνίδια όπου παίζουν παιδιά» είπε ο κ. Θέμης Ζουμπουλίδης στο «Ε» που βρέθηκε στο χώρο για το ρεπορτάζ συμπληρώνοντας: «Ευτυχώς βρήκαμε την ¨άσκαστη¨ βόμβα πριν την πλησιάσει κάποιο παιδί». Ο ιδιοκτήτης του «Καφέ Καφέ» τόνισε ότι δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν κι έτσι θεωρεί ότι ο στόχος δεν ήταν η επιχείρηση του, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για τους λόγους της επίθεσης που συνδέονται με τον υπό λειτουργία σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι: «Ο σύνδεσμος λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα περίπου, είδα μερικά παιδιά που έκαναν τις εργασίες για να τον ανοίξουν με τα οποία έχουμε ένα «γεια», όπως με όλους στη γειτονιά. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συνέβη εδώ, είμαστε μία ήσυχη γειτονιά και δεν είχαμε τέτοια περιστατικά παλαιότερα. Ελπίζω να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί όπως είπα και νωρίτερα από το χώρο περνάει αρκετός κόσμος και παιδιά και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν κάποιος περαστικός από εδώ».
Άλλος καταστηματάρχης της περιοχής ανέφερε: «Είμαστε μία παραδοσιακά ήσυχη γειτονιά. Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο ποτέ εδώ μέχρι να εμφανιστεί ο σύνδεσμος. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχα πρόβλημα στο να λειτουργήσει εδώ όμως τώρα φοβάμαι μήπως ξανασυμβεί κάτι».
Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι καθώς δεν περνούσε κανείς από το σημείο, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι υλικές ζημιές ήταν περιορισμένες με τη φωτιά που προκλήθηκε από την πρώτη βόμβα μολότοφ να καίει φυτά που υπήρχαν σε παρτέρι του Δήμου, ενώ παραλίγο να πάρει φωτιά ένα παιδικό μηχανικό αλογάκι (τύπου λούνα παρκ) που βρίσκεται εκεί.
 
Οι νέες βόμβες μολότοφ ΑΚ που σκορπούν τον τρόμο
 Αντιμέτωποι με εκρηκτικό μηχανισμό που συναντάται σε εκτεταμένα επεισόδια, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Α.Δ. Ξάνθης που βρέθηκαν στο χώρο του συμβάντος.
Η ¨άσκαστη¨ βόμβα που βρέθηκε στο σημείο χαρακτηρίζεται ως «Μολότοφ ΑΚ», που είναι η εξέλιξη της «κλασικής» βόμβας μολότοφ. Οι «Μολότοφ ΑΚ» έχουν κατασκευαστεί για να προκαλέσουν την μεγαλύτερη ζημιά και μπορεί να αποβούν μοιραίες!
Η νέα βόμβα αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και άλλα εύφλεκτα υλικά. Περιμετρικά του μπουκαλιού τοποθετείται συστοιχία από κροτίδες μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο (γουρούνα). Πριν από την εκτόξευση της βόμβας κατά του στόχου ο χρήστης βάζει φωτιά στο φιτίλι με αποτέλεσμα η μολότοφ είτε να σκάει στον αέρα εν πτήση είτε στο οδόστρωμα δημιουργώντας σύννεφο φωτιάς το οποίο “καταβρέχει” και καίει το στόχο. Έτσι από εμπρηστική η βόμβα γίνεται εκρηκτική και ιδιαίτερα επικίνδυνη!
Ειδικοί της Α.Δ. Ξάνθης που περισυνέλλεξαν την ¨άσκαστη¨ βόμβα μολότοφ εκτιμούν ότι είχε στόχο το ίδιο μπαλκόνι του υπό ίδρυση συνδέσμου όμως ο δράστης δεν… σημάδεψε καλά κι έτσι η «ΑΚ» χτύπησε στα κάγκελα και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να σβήσει το φιτίλι, αντίθετα με την πρώτη απόπειρα όπου το μπουκάλι ακολούθησε την ίδια πορεία όμως έσκασε στο πεζοδρόμιο.
Οπαδικές διαφορές ή άλλη αιτία; Ας ελπίσουμε ότι όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι της… εκρηκτικής υπόθεσης, δεν θα υπάρξει ανάλογο συμβάν που θα αναστατώσει την περιοχή.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…