Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

0
parfe giaourti
 
Για το σιρόπι
-320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-200ml νερό
Για το παρφέ
-4 ασπράδια αβγών
-260ml σιρόπι
-360γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35%
-200γρ. γιαούρτι
-100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
-100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
 
Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφούλες. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα στο μεσαίο επίπεδο και προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε σιγά σιγά και τη σαντιγί μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…