Σχόλια 02/07/14

0
Ο Νικολά στη φυλακή για διαφθορά αλλά ο ΓΑΠ που συνεχίζει να διδάσκει «πώς να χρεοκοπήσετε μια χώρα» είναι ελεύθερος…


 
 
Περί κεντροαριστεράς
 Ίσως να έχουν γραφτεί τα περισσότερα κείμενα για την κεντροαριστερά τα τελευταία χρόνια. Οι δε συζητήσεις, άπειρες και τελειωμό δεν έχουν. Δηλαδή λόγια πολλά, κείμενα το ίδιο. Απόψεις, επαφές και γνώμες. Συναντήσεις και ανταλλαγή γνωμών αλλά ουσία, δηλαδή πράξεις, αποτέλεσμα κανένα.
Συζητάει η μία ομάδα με την άλλη, θεωρητικολογούν και σε πρακτικό επίπεδο δεν γίνεται τίποτε. Και μένουν όλα ίδια και πάλι από την αρχή με άλλο γκρουπ, τα ίδια και ίδια.
Βέβαια οι λόγοι που υπάρχει αυτή η νοοτροπία καιρό τώρα είναι γιατί δεν συμφωνούν με το πρόσωπο αυτού που θα ηγηθεί της προσπάθειας. Κι εφόσον αυτό δεν λυθεί, σύγκλιση απόψεων δεν θα υπάρξει. Θα συνεχίσουν να συνομιλούν, αλλά μεταξύ τους, για την κεντροαριστερά…
«Ε»


 
Απεργία; Ναι αλλά…
 Απεργώ σημαίνει πως απέχω από την εργασία μου, δηλαδή δεν πηγαίνω στο χώρο δουλειάς μου γιατί διεκδικώ την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος ως εργαζόμενος έναντι του εργοδότη μου, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε το δημόσιο ή κάποια ΔΕΚΟ.
Αυτό συμβαίνει στις κανονικές περιπτώσεις. Στις μη κανονικές, οι απεργοί κλειδώνουν την είσοδο της Ακρόπολης για να μην μπουν μέσα οι τουρίστες που ήρθαν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ή το άλλο, οι της ΔΕΗ να κατεβάζουν τους διακόπτες καλοκαιριάτικα, μια χώρα ολόκληρη να υφίσταται ταλαιπωρία, ζημιές οικονομικές, δυσφήμιση και άλλα πολλά αρνητικά.
ΟΧΙ! Αυτό δεν είναι απεργία. Διότι το δημόσιο αγαθό δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος για ικανοποίηση συνδικαλιστικών αιτημάτων ή να εκφράζει την όποια διαφωνία του με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αυτά βέβαια μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν όπου έχουν παρερμηνευτεί ανάμεσα σε άλλα πολλά και αυτό του δικαιώματος της απεργίας.
Βέβαια ευθύνη για το κατάντημα αυτό έχει το πολιτικό μας σύστημα που άλλοτε ανεχόταν και άλλοτε υπεράσπιζε παρόμοιες νοοτροπίες και λειτουργίες.
«Ε»


 
Νέα πολιτική κίνηση
 Από κόμμα των μικρομεσαίων, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε την πρώτη περίοδο από μερίδα του τύπου ή από τη νέα έκφραση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, μετετράπη σε «Πολιτική Πρωτοβουλία Κοινωνικών Στελεχών του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Χώρου».
Πρόκειται για τη γνωστή εδώ και μέρες πολιτική κίνηση των κυρίων Σπίρτζη (πρόεδρος ΤΕΕ) και Καββαθά (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), η οποία έχει πλέον και 7μελή Γραμματεία Συντονισμού, αποτελούμενη μεταξύ άλλων, από την Τάνια Καραγιάννη και Παναγιώτη Κορμά. Τα υπόλοιπα μέλη της Γραμματείας προέρχονται από τον συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχουν επαφή με τον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο.
«Ε»


 
Ανθρώπινη επαφή
 Όσοι συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Κώστα Χατζηελευθεριάδη, θα έχουν κάνει δύο διαπιστώσεις. Πρώτον ότι είναι ένας άνθρωπος προσγειωμένος, πρακτικός και πολύ σύγχρονος και δεύτερον ότι είναι ένας ευχάριστος συζητητής.
Χαίρεται τη συζήτηση που κάνει κάποιος μαζί του. Δεν μιλάει πολύ. Όταν όμως ερωτηθεί ή πάρει το λόγο, τα λόγια του είναι στρωτά και αληθινά, βγαλμένα μέσα από την πείρα της ζωής και των αγώνων της.
Επί σειρά ετών βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΑΣ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη λύνοντας προβλήματα, δίνοντας λύσεις, ασκώντας συνετή διοίκηση με τη βοήθεια και του άξιου διευθυντή Μάνου Σαραντίδη. Προχθές τους συναντήσαμε, συζητήσαμε για λίγο και φύγαμε με ψυχική ικανοποίηση για την όμορφη ανθρώπινη επαφή.
«Ε»


 
Τι έμαθα για τους άντρες
 Οι άνδρες κλαίνε. Και μάλιστα με αναφιλητά. Οι άνδρες δεν ντρέπονται να κλάψουν ακόμη κι αν τους παρακολουθεί ολόκληρη η υφήλιος. Οι άνδρες κάνουν καρδούλες. Δηλαδή αγαπάνε τις χαριτωμενιές. Οι άνδρες πιστεύουν πως στα πόδια τους κρύβεται η περηφάνια τους και η περηφάνια της χώρας τους. Οι άνδρες πηγαίνουν στο γήπεδο για να ξαναγίνουν τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα στη γειτονιά τους. Οι άνδρες παίζουν για να χαρούν, για να γίνουν καλύτεροι, για να αρέσουν περισσότερο.
Περίεργος θεός μεγαλώνει τα αγόρια που παίζουν μπάλα…
«Γ»


 
Στη φυλακή ο Σαρκοζί!
 Στα γραφεία της υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για καταπολέμηση της διαφθοράς κρατείται για ανάκριση ο Νικολά Σαρκοζί, για υπόθεση διαφθοράς που αφορά αθέμιτη «άσκηση επιρροής» και παραβίαση απορρήτου, σύμφωνα με τις αναφορές.
Η έρευνα εξετάζει εάν ο Σαρκοζί προσπάθησε, μέσω των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, να αποκτήσει πληροφορίες γύρω από εν εξελίξει δικαστική έρευνα και να επηρεάσει την έκβασή της.
Αυτά γίνονται στη Γαλλία. Κι εμείς εδώ, μας καταέκλεψαν, μας χρεοκόπησαν, μας φτωχοποίησαν, και δεν τρέχει και τίποτε. Ευθύνη δεν έχει κανείς τους…


 
 Και πού να πιάσουν οι μεγάλες ζέστες!
 Μια αναστάτωση, ένα κακό χθες το πρωί στην οδό Δαγκλή! Περιπολικά της αστυνομίας με τις σειρήνες στη διαπασών να περνάνε από τον πεζόδρομο της Δαγκλή και οι θαμώνες των καφέ να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και ποιον κυνηγούν! Απ’ την αστυνομική διεύθυνση να μη λένε κουβέντα και απλά να παραδέχονται ότι υπάρχει ένα συμβάν και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας χωρίς όμως να δίνουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Η αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο για το μυστηριώδες συμβάν! Τελικά το αστυνομικό μας δαιμόνιο μας βρήκε άκρη και ξεδιάλυνε το μυστήριο! Η αστυνομία δέχτηκε μια καταγγελία για έναν τύπο που εθεάθη να αυνανίζεται σε κοινή θέα των περαστικών! Πήγαν στο τόπο του… «εγκλήματος» όμως δεν τον βρήκαν! Να θυμίσω ότι δεν έχει πολύ καιρό που συνέλαβαν κάποιον με ανάλογη …ενασχόληση στο πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου!
Τα έγινε ρε παιδιά; Μας βάρεσε η μ…..στο κεφάλι;
Μ.Ξ.


 
Παίρνουν μια ανάσα…οι μισθοί!
 Από χθες καταργούνται οι εισφορές 1%, που κατέβαλαν ο εργοδότης και ο ασφαλισμένος, αντίστοιχα, υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ), αλλά και η ειδική εισφορά 1%, που κατέβαλε ο εργοδότης υπέρ στράτευσης για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών. Επίσης, από σήμερα, 1η Ιουλίου 2014 προβλέπεται η κατάργηση των παροχών του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών. «Ειδικά για το έτος 2014 καταβάλλεται το ήμισυ του προβλεπόμενου από το ν.δ.3868/1958 (Α΄178) ποσού οικογενειακών επιδομάτων», όπως ξεκαθαρίζει η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν λίγο οι μισθοί και συγκεκριμένα από 6 ευρώ στο κατώτερο μισθό έως 19 και κάτι σε μισθό καθαρό 1.600 ευρώ.
Η μέση αύξηση δηλαδή να υπολογίζεται γύρω στα 9 – 10 ευρώ.
Άντε κα σε καλή μεριά!!!
Μ.Ξ.


 
Μια στιγμή μοναδική
 Για άλλη μια χρονιά οι τελειόφοιτοι περίμεναν με αγωνία έξω από τα σχολεία τους μέχρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας που έκαναν όλη τη χρονιά και οι οποίες θα καθορίσουν τη σχολή που θα ακολουθήσουν.
Οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους μοιράστηκαν χαμόγελα, συγκίνηση, ακόμη και την πικρία ή τις απογοητεύσεις τους. Όλοι ωστόσο, επιτυχόντες και μη, γνωρίζουν και οφείλουν να θυμούνται ότι η ζωή τους δεν κρίνεται από αυτό το αποτέλεσμα και ό,τι κι αν επιθυμούν μπορούν να το πετύχουν αν συνεχίσουν να προσπαθούν και αν πιστεύουν σε αυτό που θέλουν να κατακτήσουν!
Και φέτος βέβαια ξεχώρισαν μαθητές της Ξάνθης που έφτασαν στην κορυφή των βαθμολογιών και με τους οποίους το «Ε» θα συνομιλήσει, προκειμένου να παρουσιάσει το δρόμο και τα… μυστικά της επιτυχίας. Θα τους γνωρίσουμε στο αυριανό φύλλο!
Ε.Δ.


 
Ανάμεικτα τα συναισθήματα για μερικούς υποψηφίους
 Παρά τις υψηλές βαθμολογίες που σημείωσαν, ορισμένοι μαθητές φάνηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό που ένιωσαν στην θέα των αποτελεσμάτων. Αρκετοί δήλωσαν ότι δεν ξέρουν ακόμα ποια σχολή θα πρέπει να επιλέξουν, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένοι, γιατί περνούσαν στην σχολή πρώτης επιλογής…των γονιών τους.
Όπως και να έχει, οι μαθητές έχουν ακόμα 14 μέρες μπροστά τους για να αποφασίσουν την σχολή από την οποία θα λάβουν τις γνώσεις για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Μια σχολή στην επιλογή της οποίας τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ίδιοι, έχοντας συμβουλευτεί, όμως, πρώτα τους γονείς και τους καθηγητές τους.
Γ.Τ.


 
Οι αστυνομικοί πάνε παραλία!
 Στις παραλίες θα ξεχυθεί η ΕΛ.ΑΣ φέτος το καλοκαίρι και θα πραγματοποιεί περιπολίες με σκοπό να περιορίσει το φαινόμενο των τσαντάκηδων. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν, μετά την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας, αλλά και της αύξησης του παραεμπορίου και γενικότερα της εγκληματικότητας, επιφορτιστήκαν και με την φύλαξη των λουόμενων, η οποία βάσει περιστατικών κρίνεται αναγκαία. Άλλωστε, δεν ήταν λίγα τα περιστατικά το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά το οποίο κλέφτες παραμόνευαν, κυρίως στην παραλία του Μυρωδάτου, και αφαιρούσαν με δεξιοτεχνία επαγγελματία, κινητό, λεφτά και κλειδιά αυτοκινήτου.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …