Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων ο Α. Πατσατζής

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων ο Α. Πατσατζής

0
patsatzis athanasios

Α. Πατσατζής: «Προτεραιότητά μας το 12%»

 

Β. Σκαρλάτος: «Αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό…αγωνιστήκαμε για να γίνει πιο φιλική η επιχειρηματικότητα»

 
 
Αλλαγή σκυτάλης στον Σύνδεσμο Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Αποχώρησε ο επί μια 12ετία, πρόεδρος Βασίλης Σκαρλάτος και αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πατσατζής, επιχειρηματίας, στέλεχος της “ΚΟΜΟΤΕΞ”, που αναδείχθηκε πρόεδρος στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη 17 Ιουλίου
στην Γενική Συνέλευσή του Συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΝΑΤΑΣΣΑ» την Πέμπτη, 10 Ιουλίου.
 
Νέος πρόεδρος και νέο ΔΣ στο Σύνδεσμο Β.Β. Ξάνθης
Οι εκλογές ανέδειξαν και το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου. Η νέα του σύνθεση έχει ως εξής:             Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΗΣ της “ΚΟΜΟΤΕΞ” (ένδυση)
•Αντιπρόεδρος:ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ της “ΣΦΑΓΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ” (τρόφιμα)
•Γραμματέας: ΕΛΕΝΗ ΡΑΦΑΕΛΑ της “ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΑΕ” (χυτήριο)
•Ταμίας: ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΕΚΑΚΑΣ της “ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΤΕΛΟΣ” (αλουμίνια)
•Μέλος: ΑΛΗ ΜΟΥΜΙΝ ΟΓΛΟΥ της “ΑΛΣΑΜΑΡ” (μάρμαρα)
•Μέλος: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ της “ALTECH ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ” (αλουμίνια)
•Μέλος(αναπλ.): ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ της “ΑΦΟΙ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ” (μηχανουργείο)
•Μέλος(αναπλ.) :ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ της “ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥΛΙΟΣ” (μάρμαρα)
•Μέλος(αναπλ.): ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΑΛΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ της “BIOS AGROSYSTEMS”(σποροπαραγωγή)
Μετά την εκλογή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αναγόρευσε σε επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου, τον επί μακρόν διατελέσαντα και σήμερα απερχόμενο Πρόεδρο κο Βασίλειο Σκαρλάτο, για την μακροχρόνια συνεισφορά του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου.
 
Α. Πατσατζής: «Προτεραιότητά μας το 12%»
Μιλώντας στο «Ε» ο νέος πρόεδρος κ. Πατσατζής επεσήμανε ότι όπως και η απερχόμενη διοίκηση του Συνδέσμου έτσι και η νέα θέτει ως προτεραιότητα την διεκδίκηση του 12% ή τον συμψηφισμό του με τις οφειλές των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο: «Αυτό που θέτουμε ως προτεραιότητα είναι να σώσουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και να ανοίξουμε θέσεις εργασίας για το νομό μας Γι αυτό θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Θα διεκδικήσουμε την επιδότηση του κόστους εργασίας 12%. Είναι ένας νόμος σε ισχύ και είναι χρέος του κράτους να τακτοποιήσει τις οφειλές του. Όπως πολλές φορές προτείναμε αν δεν γίνεται αυτό να γίνει ένας συμψηφισμός με τις οφειλές των επιχειρηματιών στο Δημόσιο. Το 12% ήταν και παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις της Θράκης.». Μάλιστα ο κ. Πατσατζής ανέφερε ότι τέλος του μήνα θα επιδιώξουν ραντεβού όλοι οι πολιτικοί της Θράκης με τον κ., Σταικούρα.
 
Β. Σκαρλάτος: Αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό…αγωνιστήκαμε για να γίνει πιο φιλική η επιχειρηματικότητα»
skarlatos 3-emprosΟ απερχόμενος πρόεδρος κ. Βασίλης Σκαρλάτος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ως σημαντική επιτυχία κατά τη διάρκεια της θητείας του το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος είχε μια φωνή που εκφραζόταν κόντρα στην κατεστημένη εχθρική αντίληψη προς την επιχειρηματικότητα: «Γίναμε ενοχλητικοί ενίοτε αλλά ποτέ χυδαίοι. Αντισταθήκαμε σ’ ένα περιρρέοντα λαϊκισμό που ενοχοποιούσε την επιχειρηματικότητας. Το νέο προεδρείο αναλαμβάνει και αυτό κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί να παραμείνει ο παραγωγικός ιστός, να στηριχθεί κάθε παραγωγική επιχειρηματική προσπάθεια στην περιοχή μας».
Να σημειώσουμε ότι ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης ιδρύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1993 και ο κ. Σκαρλάτος ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…