Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επίτιμος Διδάκτωρ του Δημοκριτείου ο George Chang-Ming Sih

Επίτιμος Διδάκτωρ του Δημοκριτείου ο George Chang-Ming Sih

0
anagoreusi chang

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών με την παρουσία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τοπικών και θρησκευτικών αρχών

 

Η σεμνή τελετή της αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Αμφιθέατρο Προκάτ

   anagoreusi chang2
 
Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Lehigh των ΗΠΑ κ. George Chang-Ming Sih, το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουλίου 2014. Η σεμνή τελετή της Αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών με επισημότητα και σοβαρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Οι εισηγητές τις εκδήλωσης που ήταν ο Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης και οι Καθηγητές του τμήματος Εμμανουήλ Γδούτος και Δημήτριος Ζαχαρόπουλος, απηύθυναν τον λόγο τους τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να γίνει κατανοητή η τελετή από όλους.
 
Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ μιλά για τον νέο τους συνεργάτη
«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς καθώς η πόλη μας λαμπρύνεται. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να γίνεται μέλος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ένας επιφανής καθηγητής, ένας πολίτης του κόσμου, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα είναι πρέσβης για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και θα αντανακλά σε όλο τον κόσμο» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ και συμπλήρωσε πως «είναι πολύ σημαντικό η έρευνα μας να αναπτύσσεται όχι εν κρυπτώ στο εργαστήριο μας, αλλά σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες και ιδιαίτερα αν αυτοί ανήκουν σε άλλους επιστημονικούς τομείς. Γιατί εκεί είναι που γίνονται πραγματικά οι επαναστάσεις και πρέπει στο Δημοκρίτειο αυτό να το αντιληφθούμε και να έρθουμε πιο κοντά και να ξεπεράσουμε τις χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα τμήματα μας. Τέλος, είναι πολύ ενδιαφέρον πως το ερευνητικό ενδιαφέρον του καθηγητή Sih εστιάζεται σε ένα τομέα που έχει πολλές εφαρμογές και ενδιαφέρον για την Ελλάδα, διότι έχει σχέση με την αντοχή των κτιρίων και σεισμικότητες».
Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καραγιάννης μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την αγάπη του κ. Sih για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και το αρχαιοελληνικό πνεύμα και υπογράμμισε πως είναι τιμή της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκριτείου η ένταξη του.
Οι καθηγητές κ. Ζαχαρόπουλος και κ. Γδούτος μοιράστηκαν με την υπόλοιπη αίθουσα πληροφορίες σχετικά με την αγάπη του κ. Sih για την χώρα μας, αλλά και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τις επισκέψεις του σε αυτή. Μίλησαν επίσης για τις αρετές του νέου τους συνεργάτη, αλλά και το επιστημονικό του έργο, το οποίο άνοιξε νέους δρόμους σε πολλούς τομείς, ακόμα και σε αυτόν της νευροεπιστήμης.
Οι ίδιοι, τέλος, δεν δίστασαν να τον παρομοιάσουν με τον Αριστοτέλη, ακριβώς γιατί δεν έχει απομονωθεί στον κλάδο της μηχανικής, αλλά έχει ασχοληθεί με πολλές επιστήμες.
 
Mr. Sih: «Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της ακαδημαϊκή κοινότητας του Δημοκριτείου»
«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ και να γίνομαι μέλος ενός Πανεπιστημίου που φέρει το όνομα ενός μεγάλου φιλοσόφου, του Δημοκρίτου» αναφέρει κατά την έναρξη του λόγου του ο Καθηγητής Sih.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο πνεύμα του αρχαίου συντοπίτη μας και στο μοντέλο του ατόμου που αυτός καθιέρωσε, αλλά και σε άλλους μεγάλους φιλοσόφους.
Επιπλέον, ο κ. Sih με τον λόγο του έδωσε ένα διεθνιστικό μήνυμα σημειώνοντας πως είμαστε όλοι πολίτες αυτού του κόσμου. «Γενικότερα με ενδιαφέρει να μάθω και την Κινέζικη κουλτούρα, που είναι πλούσια, όπως ακριβώς και η Ελληνική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος και τόνισε πως δεν θα πρέπει να έχουμε ως μόνο στόχο τα χρήματα, τα οποία στην προσπάθεια μας να γνωρίσουμε τον κόσμο μας «οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…