Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μη φιλική προς τα παιδιά η Κεντρική Πλατεία

Μη φιλική προς τα παιδιά η Κεντρική Πλατεία

0
plateia kakotexneies2

Γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια, βίδες και αδέσποτα απειλούν την σωματική ακεραιότητα των μικρών Ξανθιωτών

 

Κακοτεχνίες και βανδαλισμοί καθιστούν την πλατεία επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά

 plateia kakotexneies1
 
Η Κεντρική Πλατεία αποτελεί ένα σημείο συνάντησης, όπου μικροί και μεγάλοι Ξανθιώτες περνούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες του καλοκαιριού. Ένα μέρος που προσφέρεται για να χαλαρώσουν οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνοντας τον καφέ τους στα γύρω μαγαζιά ή την δροσιά του σιντριβανιού στα παγκάκια. Αποτελεί, επίσης, και μια λύση για τους γονείς των μικρών παιδιών, οι οποίοι δεν έχουν πολλές επιλογές για την απογευματινή βόλτα των μικρών τους, μετά το πρόσφατο κλείσιμο των παιδικών χαρών.
 
Εφιάλτης η πλατεία για τους γονείς
Η Κεντρική Πλατεία, μετά την ενοποίηση των πλατειών φαντάζει ο ιδανικός χώρος για τις απογευματινές βόλτες των μικρών Ξανθιωτών, καθώς μπορούν να τρέξουν ή να ταΐσουν τα περιστέρια την ώρα που οι γονείς τους απολαμβάνουν τον καφέ τους στα γύρω μαγαζιά. Ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει πολύ από της ειδυλλιακή αυτή εικόνα. Κακοτεχνίες της νέας πλατείας και σημεία που έχουν υποστεί βανδαλισμό αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των γονιών. Έτσι, οι τελευταίοι αναγκάζονται να τρέχουν συνέχεια πίσω από τα μικρά τους, με τον φόβο μην πέσουν και χτυπήσουν πάνω στις βίδες, που στηρίζουν το σκέπαστρο του κεντρικού σιντριβανιού, οι οποίες εξέχουν 10 πόντους από το έδαφος ή αγγίξουν τα γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια που υπάρχουν γύρω από το ρολόι. Μόνιμος φόβος, όμως, αποτελούν και τα αδέσποτα, τα οποία παραμονεύουν λίγο πιο πάνω και επιτίθενται σε παιδάκια που κάνουν ποδήλατο ή ιδιοκτήτες σκύλων συντροφιάς.
 
Αγνοούσαν την κατάσταση στην Τεχνική Υπηρεσία
Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, το «Ε» επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Νίκο Σπυριδόπουλο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί –αν και γονείς έχουν επικοινωνήσει με την τεχνική υπηρεσία από την Δευτέρα- και δεσμεύτηκε να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…