Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πήρε… Καπετάνο για την επίθεση η Skoda Ξάνθη

Πήρε… Καπετάνο για την επίθεση η Skoda Ξάνθη

0
proponisi 003-empros

«Επαναπάτρισε» και τον έμπειρο επιθετικό μετά τον Χρήστο Καρυπίδη

 
 
 
Στον… επαναπατρισμό των Παντελή Καπετάνου και Χρήστου Καρυπίδη προχώρησε η Skoda Ξάνθη, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση των δύο Ελλήνων παικτών που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στο εξωτερικό.
 
«Ξενιτεμένος» από το 2006 ο Καρυπίδης
Από το 2006 όταν και ύστερα από τριετή θητεία ξενιτεύτηκε για την Σκωτία και τη Χαρτς ο Χρήστος Καρυπίδης αγωνιζόταν στο εξωτερικό. Τώρα πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και το έκανε για λογαριασμό της Ξάνθης.
Η ξανθιώτικη ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου αμυντικού ο οποίος από το 2006 έως το 2009 αγωνίστηκε στη Χαρτς (73 συμμετοχές, τρία γκολ) στην Πρέμιερ της Σκωτίας και από το 2009 μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν στην Κύπρο. Σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού (37 συμμετοχές και τέσσερα γκολ πέρυσι), όπου συνολικά μέτρησε 150 συμμετοχές και επτά γκολ.
Ο Χρήστος Καρυπίδης αγωνίζεται ως στόπερ και ξεκίνησε την καριέρα του από την Καβάλα, εν συνεχεία μεταπήδησε στην Κέρκυρα, πριν πάει στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια από το 2003 έως το 2006 και στη συνέχεια… ξενιτεύτηκε.
 
Πήρε… Καπετάνο για την επίθεση
 Ο 2ος «επαναπατρισμός» αφορά τον Παντελή Καπετάνο που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Ρουμανία.
Χθες το μεσημέρι η Skoda Ξάνθη με μια λιτή ανακοίνωση, από αυτές που συνηθίζει, ανακοίνωσε την απόκτηση του Παντελή Καπετάνου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παντελή Καπετάνου».
Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Skoda Ξάνθη γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1983 στην Πτολεμαΐδα και έχει ύψος 1.89 μ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την Κοζάνη και το 2002 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Τον Ιανουάριο του 2006 έπειτα από 3,5 χρόνια στον Γηραιό μετακινήθηκε στην ΑΕΚ ,όπου όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να κερδίσει θέση στη βασική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί από την ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2008 και να συνεχίσει την καριέρα του στην ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ το 2011 μεταπήδησε στην Κλουζ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα 2011-12 όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Πέρσι επέστρεψε στη Στεάουα για μία σεζόν όπου έπαιξε οκτώ αγώνες σημειώνοντας τρία γκολ.
Ο Παντελής Καπετάνος έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική ελπίδων της Ελλάδας (13 συμμετοχές και 2 γκολ) ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών, στην ήττα με 0-2 κατά τον φιλικό αγώνα με την Σενεγάλη στον Βόλο.
 
Από Δευτέρα «κλείνονται» στο ξενοδοχείο
Κατά τα άλλα χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι παίκτες περνούσαν ανά δυάδες τα εργομετρικά τεστ. Η συλλογή στοιχείων για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά θα βοηθήσει το προπονητικό επιτελείο να αποκτήσει σαφή συνολική εικόνα για την ομάδα. Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση, την Κυριακή υπάρχει ρεπό ενώ την Δευτέρα, προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα «εγκατασταθούν» στο ξενοδοχείο του Αθλ. Κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, όπου και θα παραμείνουν έως τις 27 Ιουλίου.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …