Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Τσολακίδης για τον προϋπολογισμό των Δημοκριτείων

Ο Τσολακίδης για τον προϋπολογισμό των Δημοκριτείων

0
tsolakidis 3-web

Απαντά στο ρεπορτάζ του «Ε» απαριθμώντας τα έργα, πολιτιστικά και μη, που έγιναν επί θητείας του στον οικισμό των Αβδήρων

 
 
Τη δυσαρέσκειά του για το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σχετικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων των φετινών Δημοκριτείων εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος του δήμου Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης.
Ο κ. Τσολακίδης σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, θέλοντας να απορρίψει κάθε περιθώριο σύνδεσης της διοργάνωσης του θεσμού με τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους, χωρίς όμως να γίνεται τέτοια αναφορά στο σχετικό ρεπορτάζ.
Προκειμένου να αντικρούσει το γεγονός της υποχρηματοδότησης των συλλόγων στον οικισμό των Αβδήρων για τη φετινή διοργάνωση, που αποτελεί την «καρδιά» των εκδηλώσεων, ο ίδιος απαριθμεί τα έργα που έγιναν για τον οικισμό, πολιτιστικού περιεχομένου και μη, και συγκεκριμένα: «1.Ανάπλαση Άβδηρων – Βελόνης Π/Υ 680.000 €, 2.Αποκατάσταση κτηρίου Αλευρόμυλου, Π/Υ 500.000 €, 3.Ολοκληρώσαμε και εντάξαμε τη μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και κατασκευής δικτύων αποχέτευσης λυμάτων και ΚΑΑ Αβδήρων με Π/Υ 3.591.600 € . Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο οφείλω να τονίσω πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν πως τα λύματα των οικισμών αυτών καταλήγουν στη θάλασσα. Αν συμβαίνει αυτό στ’ αλήθεια απορώ πώς μπορεί να ταιριάξει η ανάπτυξη και ο πολιτισμός με την ρύπανση αλλά και πώς είναι δυνατόν να μην είχε δρομολογηθεί όλα αυτά τα χρόνια η εκτέλεση ενός τόσο σοβαρού και ημιτελούς έργου από τις προηγούμενες διοικήσεις, 4.Ασύρματο δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο(Wi-Fi) σε όλους του οικισμούς του πρώην Δήμου Αβδήρων αλλά και όλες τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου μας., 5.Τοποθέτηση ηλεκτρονικής φωτεινής πινακίδας στην πλατεία Αβδήρων προς ενημέρωση των πολιτών, 6.Μεταφορά του ΚΑΠΗ και εγκατάστασή του σε αξιοπρεπή χώρο στην πλατεία του οικισμού με ανάλογες επισκευές, 7.Αγορά οικοπέδου για την επέκταση των νεκροταφείων Αβδήρων, 8.Επισκευή της στέγης του πρώην Δημαρχείου Αβδήρων και προφανώς και άλλα μικροέργα που δε δύνανται να αναφερθούν, 9.Αρκετές ημερίδες, υποδοχή επισκέψεων αποστολών κτλ».
Σημειώνει τέλος, ότι παραμένει ο χαρακτήρας των διευρυμένων εκδηλώσεων σε μια σειρά από χωριά του οικισμού, και όχι μόνο στα Άβδηρα, όπως ανέλαβε, με την καθοριστική συμμετοχή της ΦΕΞ τα τελευταία χρόνια.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε αναζήτηση προγράμματος για να «αναστήσει» το ολυμπιακό «κουφάρι» ο δήμος Αβδήρων

Ρημάζει 20 χρόνια το  Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων Δήμαρχος Αβδήρων: «Τώρα που ξ…