Επανέρχεται καταθέτοντας πρόταση για δικτύωση του ελληνισμού, αυτοοργάνωση και αυτοδημιουργία έξω από πολιτικούς και κόμματα
Χρησμός του Γ. Παύλου: «Οι Έλληνες θα γίνουμε μειονότητα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια…»
Την αναγκαιότητα για μια «αναγέννηση του ελληνισμού» μέσα από την ενεργοποίηση και δικτύωση όλων απανταχού των ελλήνων εντός και εκτός συνόρων και την συγκρότηση ομάδων που θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεων και δραστηριοτήτων στον κοινωνικοοικονομικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό τομέα, μέσα από μια διαφανή διαδικασία αξιολόγησης από μια επιτροπή που θα απαρτίζεται από επιστήμονες και προσωπικότητες εγνωσμένου και διεθνούς κύρους, πρότεινε ο Καθηγητής Φυσικής του ΔΠΘ κ. Γιώργος Παύλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουνίου στο Εργαστήριο του στην Πολυτεχνική Ξάνθης.
Παύλου: «Ο ελληνισμός υφίσταται έναν άτυπο διωγμό…»
Όπως υποστήριξε η στόχευση αυτής της πρωτοβουλίας που ήδη έχει γνωστοποιηθεί διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα του Ταμιείον Θράκης και της ΝΕΠΑΣ, δύο ΜΚΟ στις οποίες ο κ. Παύλου είναι ιδρυτής και πρόεδρος επί μια 25ετία το πρώτο και 15ετία η δεύτερη, είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο στήριξης όλου του ελληνισμού που όπως σημείωσε υφίσταται «ένα άτυπο διωγμό από την εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων», επιρρίπτοντας την υπαιτιότητα και την ευθύνη στους πολιτικούς σημειώνοντας: «οι πολιτικοί μας είναι εγκλωβισμένοι στην προσωπική, επαγγελματική τους επιβεβαίωση και επιβίωση και δεν μπορούν να υπηρετήσουν το δημόσιο καλό, την δημοκρατία…Οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι έξω από την ανάγκη…».. Τόνισε δε εμφατικά: «Ο πολιτικός κόσμος διαπράττει ένα έγκλημα εναντίον του ελληνισμού» και: «ο ελληνισμός περνάει την μεγαλύτερη κρίση του σ’ όλες τις χιλιετηρίδες».
Επί του πρακτέου η πρόταση για δικτύωση και αυτοοργάνωση
Για να γίνει πιο κατανοητή η πρόταση ο κ. Παύλου ανέφερε ως παράδειγμα την χρηματοδότηση μιας Χ επιχειρηματικής δραστηριότητας ενός Χ πολίτη που θα απευθυνθεί στην ομάδα αν επιλεγεί με πλήρη διαφάνεια – όπως τόνισε – ότι πληροί τις προϋποθέσεις και ως ανταποδοτικό όφελος θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει απασχόληση η επιχείρηση αλλά και η συνδρομή του επιχειρηματία σε ανάλογη επιχειρηματική δραστηριότητα κάποιου άλλου: «Λέμε να δημιουργηθεί μια δικτύωση όπου ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες άνθρωποι που θα αποτελέσουν μια επιτροπή διαφάνειας και εγγύησης για να λειτουργήσει ο ελληνισμός σε μια αυτοδημιουργία του. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο πλέον να λυθεί το πρόβλημα από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα διαλύεται…»! «Πρέπει να ξαναχτίσουμε την ψυχή μας…να λειτουργήσει η ιερότητα των πραγμάτων αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις μέρες μας και η Ελλάδα διαμελίζεται…», ήταν μερικές χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Παύλου προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας του ότι αποτελεί εθνική ανάγκη να λειτουργήσει στην βάση της γιατί αλλιώς, όπως προείπε «θα έχουμε καταστροφικά γεγονότα».
Χρησμός του Γ. Παύλου: «Οι Έλληνες θα γίνουμε μειονότητα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια…»
Ο κ. Παύλου έθιξε και το μεταναστευτικό θέμα και σε σχέση με την μειονότητα της Θράκης με μια προσέγγιση που κινείται στα όρια της κινδυνολογίας και της ξενοφοβίας. Συγκεκριμένα είπε ότι όλα τα 2 εκ. μετανάστες που έχουμε στην χώρα μας υπηρετούν είτε το γνωρίζουν είτε όχι ένα σχέδιο διαμελισμού της χώρας μας που εντάσσεται στην μεθοδολογία που χρησιμοποιούν τα μεγάλα κέντρα εξουσίας για να ασκήσουν πολιτική επιρροή στους λαούς: «Η Ελλάδα είναι η επόμενη Σερβία όπως η Τουρκία είναι η επόμενη Σερβία»
Όμως ο κ. Παύλου αναφέρθηκε και στην μειονότητα της Θράκης τονίζοντας ότι χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την διχοτόμηση της Θράκης όπως έγινε στην Κύπρο» δίνοντας πανελλαδική διάσταση στο φαινόμενο εξαιτίας των μεταναστών: «Όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κύπρος ή Θράκη γιατί η Αθήνα έχει 2 κε. μετανάστες άρα η Αθήνα είναι πλέον Κομοτηνή. Άρα αυτός ο κόσμος αν δεν ενσωματωθεί μέσα στην ελληνική κοινωνία με όρους ελληνικούς, οι Έλληνες τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε μια μειονότητα στην Ελλάδα…»
«Λευκά» τα πορίσματα του ΣΔΟΕ και της Εφορείας Ξάνθης για τις ΜΚΟ του Παύλου, λέει ο ίδιος
Τέλος ο κ. Παύλου ερωτηθείς από το «Ε» για το πόρισμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ για το Ταμιείον και τη ΝΕΠΑΣ καθώς και οι δυο ΜΚΟ συγκαταλέγονται στη λίστα των ελεγχόμενων ΜΚΟ από το ΣΔΟΕ που ξεκίνησε το 2011 όταν άνοιξε ο φάκελος των ΜΚΟ και ο σάλος που ακολούθησε για ΜΚΟ – φαντάσματα και πάρτι εκατομμυρίων από χρηματοδοτήσεις μέσω υπουργείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η απάντηση του κ. Παύλου ήταν: Η Εφορεία Ξάνθης και το ΣΔΟΕ έχουν κάνει έλεγχο. Τα πορίσματα είναι θετικά…Παίρνουμε συγχαρητήρια γιατί δεν γνώριζαν το έργο μας. Θα δείξουμε όλη την εικόνα την οικονομική για να διαλύσουμε ότι υπόνοιες που μπορεί να υπάρχουν είτε καλοπροαίρετε είτε κακοπροαίρετες».
Να σημειώσουμε ότι η παρουσίαση του έργου των δύο ΜΚΟ, καθώς επίσης και των οικονομικών πόρων που το χρηματοδότησαν με παράλληλη κατάθεση των στρατηγικών στόχων για το μέλλον θα αναπτυχθούν λεπτομερώς στην ανοιχτή εκδήλωση του διοργανώνεται στο Προκάτ της Πολυτεχνικής την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 8μ.μ.
Μαριάννα Ξανθοπούλου