Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 13 νέοι γιατροί στο ΠΕΔΥ Ξάνθης

13 νέοι γιατροί στο ΠΕΔΥ Ξάνθης

0
kondos micro

Αποφασίστηκε σε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το διοικητή του ΓΝΞ Α. Πάσχου και το βουλευτή ΝΔ Ξάνθης Α. Κοντό. Εντός του μήνα η προκήρυξη

 

Ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό και για το Νοσοκομείο. Δώδεκα γιατροί αναλαμβάνουν καθήκοντα στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ εντός της εβδομάδας και προκηρύσσονται θέσεις για δύο ψυχιάτρους και έναν αναισθησιολόγο

 
 
Αποφασισμένοι να ενισχύσουν και να στελεχώσουν τις δομές Υγείας της Ξάνθης κόντρα στο μαζικό «εμπάργκο» των γιατρών της περιοχής, εμφανίζονται ο διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Πάσχου και ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος Κοντός. Οι δύο τους είχαν την Τρίτη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη, προκειμένου να παρουσιάσουν την κατάσταση που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Ξάνθης και να συζητήσουν τη συνδρομή της Πολιτείας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
 
Εντός του μήνα η ανακοίνωση για τις 13 νέες θέσεις ιατρών στο ΠΕΔΥ Ξάνθης
Μετά την συζήτηση αποφασίστηκε να προκηρυχθούν, σε πρώτη φάση, οι παρακάτω θέσεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ): 1. Τρεις Γενικοί Γιατροί ή Παθολόγοι, 2. Τρεις Καρδιολόγοι, 3. Ένας Χειρουργός, 4. Ένας Ορθοπεδικός, 5. Ένας Παιδίατρος, 6. Ένας Βιοπαθολόγος, 7. Ένας Ουρολόγος, 8. Ένας Οφθαλμίατρος και 9. Ένας Γυναικολόγος. Αυτοί θα προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό του ΠΕΔΥ Ξάνθης, που αποτελείται από τρεις ιατρούς Γενικής Ιατρικής και τους 15 συμβεβλημένους γιατρούς από την Ξάνθη με τον ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται δε εντός του μήνα να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας οι θέσεις των 13 νέων γιατρών των παραπάνω ειδικοτήτων.
 
Προτεραιότητα η πλήρης λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής
Σημαντική ήταν και η εξέλιξη της συμφωνίας προκήρυξης δύο θέσεων Επικουρικών Ψυχιάτρων προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πάσχου η ενίσχυση της ψυχιατρικής κλινικής αποτελεί προτεραιότητα, με δεδομένη αφενός την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα σε μια περίοδο που δοκιμάζει τις ψυχικές αντοχές και τα όρια των ανθρώπων και αφετέρου την ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου Κέντρου Ψυχικής Υγείας (με 15 κλίνες), που υποστηρίζεται σήμερα μόνο από το διευθυντή της κλινικής και μία ψυχολόγο, ενώ μπορεί να παράσχει μόνο υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων, εξαιτίας της υποστελέχωσής του. Η προκήρυξη για τις δύο αυτές θέσεις αναμένεται να βγει το φθινόπωρο. «Το περιμένουμε και θα το υποστηρίξουμε όσο μπορούμε. Θεωρώ μια τέτοια κίνηση πρωτοπόρα, την οποία έχει ανάγκη η περιοχή», δήλωσε ο κ. Πάσχου.
 
Δώδεκα γιατροί αναλαμβάνοπυν καθήκοντα στο ΓΝΞ και τα ΚΥ εντός Ιουνίου-Ιουλίου
Ο διοικητής του ΓΝΞ σχετικά με το κλίμα τις συζήτησης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εξέφρασε στο «Ε» την πεποίθησή του ότι πλέον μπαίνουν θεμέλια για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στην Ξάνθη σε σημαντικό βαθμό. Όπως μας ενημέρωσε, μέσα στον Ιούνιο ανέλαβαν ήδη στο Νοσοκομείο τέσσερις νέοι γιατροί, εκ των οποίων ένας νεφρολόγος και ένας παθολόγος και αναμένονται εντός της εβδομάδας δύο οφθαλμίατροι. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τέσσερις θέσεις επικουρικών γιατρών, ενώ δύο γιατροί γενικής ιατρικής θα έρθουν στην Ξάνθη για να καλύψουν ισάριθμες θέσεις σε Κέντρα Υγείας του νομού. Ακόμη, αναμένεται η πλήρωση μιας θέσης που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια για έναν ειδικό γιατρό στη ΜΕΘ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα σε 10-15 ημέρες.
Ο ίδιος μας πληροφόρησε ότι εντός του καλοκαιριού προετοιμάζονται και άλλες δράσεις που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του νοσοκομείου της πόλης μας.
 
Αύξηση 20-30% στα χειρουργεία με νέο αναισθησιολόγο
Τέλος, στη συζήτηση αποφασίστηκε και η προκήρυξη μίας θέσης Επικουρικού Αναισθησιολόγου για την εξυπηρέτηση του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ξάνθης. «Η προσθήκη του επιπλέον αναισθησιολόγου στο δυναμικό του νοσοκομείου μας, μαζί με τους 4 που υπάρχουν ήδη, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατά 20-30% τα χειρουργεία». Σχετικά με τη νέα διάταξη περί λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων που μόλις προχθές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πάσχου σχολίασε ότι πρόκειται για μια επιλογή με σπουδαία βαρύτητα για τα νοσοκομεία, καθώς θα μπορέσουν να αντλήσουν έσοδα και παράλληλα να εξυπηρετήσουν πολίτες που βρίσκονται σε λίστες αναμονής και καλύπτουν τα έξοδα μέσω ασφαλιστικών εταιριών ή από το δικό τους εισόδημα. Οικονομικό όφελος θα μπορέσουν έτσι να έχουν και οι γιατροί με το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες (επιλογή από λίστα, αμοιβές κλπ).
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…