Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Αποζημίωση ζητούν οι συγγενείς του μικροπωλητή που σκοτώθηκε στο Λιμνίο

Αποζημίωση ζητούν οι συγγενείς του μικροπωλητή που σκοτώθηκε στο Λιμνίο

0
dikasthria 1-empros

Αγωγή μισού εκατομμυρίου κατέθεσαν εναντίον του δήμου Ξάνθης. Αναίρεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης θα ασκηθεί με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής

 
 
Για άλλη μια φορά τα αυτοδιοικητικά όργανα του δήμου Ξάνθης ασχολήθηκαν με την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού μικροπωλητή κατά τη διάρκεια των Λαογραφικών Εορτών του 2009 από πτώση κλαδιού στην περιοχή του Λιμνίου.
Οι συγγενείς του θανόντος ζητούν αποζημίωση που φτάνει τις 500.000 € μετά την τελεσίδικη καταδίκη των αντιδημάρχων της περιόδου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ο Τάσος Θεοδωρίδης ως αντιδήμαρχος Πρασίνου έως το τέλος του 2008 και η Σοφία Καραγιαννίδου ως διάδοχός του καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θράκης σε δεύτερο βαθμό σε 18 και 15 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο είχε εντοπίσει πλημμέλεια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους (στον καθένα στο βαθμό που του αναλογούσε) στην διασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου στην εν λόγω περιοχή για τους πολίτες.
Με εισήγηση της Έλενας Χατζηλιάδου, νομικής συμβούλου του δήμου, η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα ασκώντας αναίρεση στον Άρειο Πάγο, εναντίον της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου, με την ελπίδα μια τυχόν ευνοϊκή για το δήμο απόφαση να έχει τη ν πιθανότητα να ασκήσει κάποια επιρροή στην κρίση του πολιτικού δικαστηρίου.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…