Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ενστάσεις για τους σταυρούς των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ενστάσεις για τους σταυρούς των αυτοδιοικητικών εκλογών

0
ekloges diples

Πολυζήτητη η έδρα του Δημήτρη Στογιαννίδη στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Ενστάσεις και σε Άβδηρα- Τόπειρο

 

Ακόμη 10 ημέρες αγωνίας μέχρι την έκδοση της απόφασης αναφορικά με την ένσταση του Κ. Αμουτζά στο δήμο Ιάσμου που ενδέχεται να οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών

 
Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής εκδικάστηκαν την Κυριακή οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφορικά με την καταμέτρηση των σταυρών.
Η πιο φλέγουσα υπόθεση αφορά στην ένσταση που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμουτζάς και εν νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Αμουτζάς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής εμφανίστηκε επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε στις εκλογές ο Σαΐτ Ερντογάν (αντιπολίτευση) και καυστικός για το γεγονός ότι ενώ από την ένσταση ο άμεσα θιγόμενος είναι ο τελευταίος, νομικά κατά του ένδικου μέσου του κ. Αμουτζά κινήθηκε μόνο ο νυν δήμαρχος και νεοεκλεγείς Καδή Ισμέτ. Ο κ. Αμουτζάς επικαλείται επιχειρήματα μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας για τη συμμετοχη στην εκλογική διαδικασία και αν ευοδώσουν ενδέχεται να επαναληφθούν οι εκλογές στο δήμο.
 
Ενστάσεις σε δήμο Ξάνθης και κοινότητα Κιμμερίων
Το δικαστήριο συζήτησε ακόμη ενστάσεις που αφορούν στις αποφάσεις του αρμόδιου δικαστηρίου για την καταμέτρηση των σταυρών στους δήμους της Ξάνθης. Στο δήμο της Ξάνθης, με βάση τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν εμπλέκονται ο τελευταίος υποψήφιος που εκλέγεται στο συνδυασμό του Μπάμπη Δημαρχόπουλου Δημήτρης Στογιαννίδης, με τους Ειρήνη Πυρνάρη, Μιχάλη Λομβαρδέα και Κλεομένη Ψωμακέλη να διεκδικούν τη δική τους ευκαιρία στην εκλογή. Σημειώνεται ότι με βάση τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ξάνθης, ο Δημήτρης Στογιαννίδης έλαβε 288 σταυρούς, η Ειρήνη Πυρνάρη και ο Μιχάλης Λομβαρδέας από 285 και ο Κλεομένης Ψωμακέλης ένα σταυρό λιγότερο αν και με βάση τα πρώτα αποτελέσματα είχε βρεθεί σε πολύ υψηλότερη θέση έναντι των υπολοίπων, ενώ μεσολάβησε διόρθωση.
Ακόμη, διαφωνία υπάρχει όσον αφορά στη θέση εκλογής των συμβούλων της τοπικής Κοινότητας Κιμμερίων, όπου ο Εμίν ογλού Αμέτ με 267 σταυρούς διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία του Μπουδούρ Χουσεΐν με 269 σταυρούς, επίσης από το συνδυασμό του Μπάμπη Δημαρχόπουλου, καθώς ο πλειοψηφών θα αναλάβει και την προεδρεία της δημοτικής κοινότητας.
 
Διεκδικήσεις και στους δήμους Αβδήρων- Τοπείρου
Στο δήμο Αβδήρων, μοναδική ένσταση αποτελεί η περίπτωση των υποψηφίων της τοπικής κοινότητας Διομήδειας, όπου ο Χρήστος Σωτηριάδης από το συνδυασμό «Κοινή Πορεία» Γιώργου Τσιτιρίδη με 234 σταυρούς διεκδικεί την εκλογή του Αλεμδάρ Χαϊρή που προηγείται με δύο σταυρούς.
Δύο ενστάσεις κατατέθηκαν στο δήμο Τοπείρου. Η πρώτη αφορά στην περίπτωση του Αναστάσιου Τσάκαλου από την παράταξη του Θωμά Μίχογλου που έλαβε 367 σταυρούς και άσκησε ένσταση εναντίον του συνυποψήφιού του Χαλήτ Ογλού Μουμίν που κέρδισε την έδρα του δημοτικού συμβούλου για δύο σταυρούς.
Η δεύτερη σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, προκύπτει από την ένσταση του Τζεμήλ Ογλου Ριτβάν, από τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους του πλειοψηφήσαντα συνδυασμού, που έλαβε 366 σταυρούς εναντίον του Χασάν ογλου Τζελαετήν, ο οποίος όμως όχι μόνο προηγείται με 479 σταυρούς, αλλά παρεμβάλλεται και ο Μαμούτ ογλου Δογάν με 389 σταυρούς.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…