Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League: Υπόθεση του ΠΑΟ και της ΑΕΚ πλέον το πρωτάθλημα

Super League: Υπόθεση του ΠΑΟ και της ΑΕΚ πλέον το πρωτάθλημα

0

Τι θα γίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ νίκησαν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ισοβαθμία των δύο ομάδων στη κορυφή. Την μεθεπόμενη αγωνιστική πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς οι δύο αθηναϊκές ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους στη Λεωφόρο στις 30 Απριλίου.

Παρόλαυτα η αγωνία συνεχίζεται και όλοι πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να λήξει με τις μεγάλες διεκδικήτριες του τίτλου να είναι ισόβαθμες.

Αν φτάσουμε, λοιπόν, σε αυτό το σενάριο, τότε πρώτα-πρώτα υπολογίζονται τα αποτελέσματα στα μεταξύ ματς των ομάδων, ενώ μέσα σε αυτό το κριτήριο συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Σε περίπτωση που για παράδειγμα που η έκβαση σε αυτά είναι 2-2, τότε εκεί μπαίνουν οι διαφορές τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης.

Και τώρα φτάνουμε στην τελευταία λύση. Αν σε όλα τα ματς το αποτέλεσμα και η διαφορά τερμάτων βρεθούν σε μία ευθεία, τότε το πρωτάθλημα το κατακτά η ομάδα που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Με αυτό ως δεδομένο, ο Παναθηναϊκός θα χρισθεί πρωταθλητής αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε πάνω από την ΑΕΚ, στην πρώτη θέση.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …