Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια ψητά γεμιστά με φέτα

Καλαμαράκια ψητά γεμιστά με φέτα

0
kalamariatyria
 
 
 
 
-1 κιλό καλαμαράκια μέτρια
-300 γραμμάρια φέτα σκληρή, χοντροτριμμένη
-1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
-Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Μαρινάδα
-Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
-1-2 σκ. Σκόρδο από την πρέσα
-Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
-Πιπέρι
-Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια μας. Αφαιρούμε τα πλοκάμια τους. Αφήνουμε το σώμα χωρίς να το χωρίσουμε και τα στραγγίζουμε καλά, σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220ο και ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Ανακατεύουμε σε μπολ, τη φέτα , τις πιπεριές, ψιλοκομμένα τα πλοκάμια, πιπέρι και λίγο από το λάδι της μαρινάδας, την λιαστή, αν θέλουμε τρίβουμε και μια καυτερή πιπερίτσα. Γεμίζουμε με ένα μικρό κουτάλι τα καλαμαράκια μέχρι μέσα και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και γυρίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου τώρα μόνο στο γκριλ και τα ψήνουμε 6-7 λεπτά περίπου, από την κάθε πλευρά. Εξαρτάται από το μέγεθος.
Τα σερβίρουμε ζεστά και με λεμόνι, αν θέλουμε. Το ζουμάκι τους είναι νοστιμότατο!!!
Μπορούν κατά τον ίδιο τρόπο να ψηθούν και στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…