Σχόλια 07/06/14

0
kissas alkis2
Μόνο ένας διορίστηκε αξιοκρατικά σε θέση ευθύνης σ’ αυτή τη χώρα, πάει, τον «παραίτησαν» κι αυτόν…


 
 
Αυτή είναι μόνο η αρχή για τον Άλκη

 Αξιοσημείωτη είναι η πρώτη παρουσία του Άλκη Κίσσα στις ευρωεκλογές, ο οποίος συγκέντρωσε τελικά πάνω από 6.000 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς. Ο ίδιος με δήλωσή του ευχαριστεί όσους τον εμπιστεύτηκαν και δεσμεύεται να παραμείνει στο προσκήνιο προβάλλοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς. Ειδικότερα, στη σελίδα του στο facebook έγραψε: «θέλω να σας ευχαριστήσω που με τιμήσατε με τη ψήφο σας και να δεσμευτώ ότι η σχέση αυτή δε σταματάει στην κάλπη. Είναι η αρχή ενός γόνιμου διαλόγου, που θα προσπαθήσει να αναδείξει τα ιδανικά, τις προσδοκίες και τα όνειρα της γενιάς μας. Η υποψηφιότητα μου έκλεισε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ο αγώνας ήταν σύντομος. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Η εμπειρία ξεχωριστή με εύκολες και δύσκολες στιγμές. Γνώρισα απλούς και δημιουργικούς ανθρώπους, με τους οποίους ανταλλάξαμε ιδέες και προβληματισμούς, αυτοί με στήριξαν, αυτούς πιστεύω και με αυτούς θα δουλέψω για την επόμενη μέρα. Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που μας έχουν κουράσει, αλλά με δράσεις, συμμετοχή και συνεργασία να γυρίσουμε σελίδα στις παθογένειες που μας έφτασαν ως εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ!».

Ε.Δ.


 

Μεσήλικοι εραστές
 Λέγεται και γράφεται ότι η παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ πως άνοιξε συζήτηση για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά τους. Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι παλιοί. Πρώτος ο Σκανδαλίδης, από κοντά ο Ρέππας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Μ. Καρχιμάκης και άλλοι τινές που χρόνια ήταν υπουργοί, άλλοι με θέσεις και αξιώματα.
Είναι προφανές ότι όλοι αυτοί οι παλιοί, πως ενδιαφέρονται για το δικό τους μέλλον και όχι του ΠΑΣΟΚ βέβαια, πολύ δε περισσότερο της Κεντροαριστεράς. Ψάχνουν να βρουν ρόλους και θέσεις. Μόνο που όπως είπε κάποιος πολύ σωστά «αν πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίζουν σκάλες…».
«Ε»


 
Τα πουλιά
 Όχι δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τη γνωστή ταινία του Χίτσκοκ, αλλά να αναφερθούμε στο γεγονός πως τρία είδη πουλιών κυριολεκτικά, δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης.
Πρώτα στη λίστα είναι τα περιστέρια που έχουν αυξηθεί σε απίθανο αριθμό με την ανοχή των Ξανθιωτών και του δήμου. Δεύτερη κατηγορία είναι οι καρακάξες που μάλιστα κρώζουν και πολύ άσχημα ενώ είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά πουλιά. Τέλος, έχουμε τους…γλάρους, οι οποίοι έρχονται κατά ομάδες για να βρουν τροφή.
Αυτά είναι τα τρία είδη πουλιών που έχει γεμίσει η πόλη σε απίστευτο αριθμό και τα οποία πουλιά ενοχλούν πλέον με την παρουσία τους σε μεγάλο βαθμό τους συμπολίτες.
«Ε»


 
Παραίτηση
 Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου έχει παραιτηθεί από το κόμμα στο οποίο μέχρι πρότινος ανήκε. Έγινε κι αυτός ανεξάρτητος, δυναμώνοντας την πλευρά αυτή που ξεπέρασε και κάποιους επίσημους κομματικούς σχηματισμούς!
Γράψαμε προχθές ότι κακό χωριό τα λίγα σπίτια αναφερόμενοι στη ΔΗΜΑΡ και όσα εκεί συμβαίνουν. Ήδη η παραίτηση Οικονόμου δημιουργεί μια άλλη εικόνα, ενώ συζητείται η πιθανή παραίτηση άλλων δύο βουλευτών, του Γρηγόρη Ψαριανού και του Ανδρέα Παπαδόπουλου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Εξελίξεις στην κεντροαριστερά.
«Ε»


 
Ο ανασχηματισμός
 Πέσαμε μέσα όταν γράφαμε από την αρχή ακόμη που έγινε γνωστό ότι θα έχουμε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ότι αυτός θα γίνει μετά από 7 έως 10 μέρες μετά.
Έτσι, όλες οι ενδείξεις πείθουν πως ανασχηματισμό θα έχουμε και αυτός θα ανακοινωθεί αρχές της νέας εβδομάδας. Βέβαια η αγωνία για το ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν δεν είναι δική μας. Κάθε άλλο.
Οι αγωνιούντες βρίσκονται αλλού και τους κατανοούμε για τις δύσκολες ώρες που περνούν, μέρες που είναι…
« Ε»


 
Υπάρχουν και όρια ανοχής
 Δεν έχουν όριο κάποιοι άνθρωποι στις επιθέσεις τους σε ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν. Η αγριότητά τους απέναντι σ’ αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους είναι απίστευτη και προκαλεί σοκ.
Χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και ευαισθησίας, χτυπούν βάρβαρα, βασανίζουν και ενίοτε θανατώνουν αθώες ψυχές μόνο και μόνο για να τους ληστέψουν. Φρικάραμε κυριολεκτικά προχθές για τον ξυλοδαρμό εις βάρος δύο μοναχών της Μονής Καλαμούς. Και σκεφτήκαμε, όπως όλοι οι συμπολίτες, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που χτυπούν με τόση μανία υπερήλικες γυναίκες τραυματίζοντάς τες μάλιστα σοβαρά. Κι όλα αυτά για κάποια ευρώ.
Αδυνατεί ο νους να συλλάβει το μέγεθος της αναλγησίας αλλά και της ίδιας της ενέργειας. Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας σίγουρα.
Από την άλλη, η αστυνομία θα πρέπει να συλλάβει τους δράστες οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κι αυτό διότι η ανοχή σε παρεμφερείς ενέργειες έχει και τα όριά της.
«Ε»


 
Όλοι παραβάτες στη λίστα Λαγκάρντ
 Όποιον έχει ελέγξει μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, τον βρήκε παραβάτη! Και οι πεντακόσιοι έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις και τους έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο.
Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζονται οι έλεγχοι των 2.062 προσώπων της λίστας, αλλά ο κάθε έλεγχος βγάζει «λαβράκια». Απομένουν να ελεγχθούν τα υπόλοιπα 1.562 ονόματα, και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Παράλληλα, σύμφωνα με το διευθυντή του ΣΔΟΕ, ελέγχονται περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, την περίοδο της κρίσης.
Τους τελευταίους μήνες έχουν καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ ως πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις διακόσια-δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ.
Πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί, βέβαια είναι άγνωστο…


 
ΚΙΕΦ και η μειονοτική ψήφος
 Όπως τονίσαμε επανειλημμένως, δεν είναι τυχαίο, αλλά τουλάχιστον εξαιρετικά επιπόλαιο το γεγονός ότι η περιοχή της Θράκης απασχολεί την Αθήνα μόνο όσον αφορά το ζήτημα της μειονότητας. Το ίδιο ολοφάνερα συνέβη και στην περίπτωση των εκλογών. Ιδιαίτερα απασχόλησε η μαζική στήριξη των μουσουλμάνων στο μειονοτικό ΚΙΕΦ και μάλιστα κάποιοι έγκριτοι σχολιαστές, έσπευσαν να τη συνδέσουν με το επιχείρημα της ύπαρξης της μίας και ενιαίας μειονότητας στη Θράκη. Αυτή εκτιμώ ότι είναι και η ανάλυση που κάνει το ίδιο το ΚΙΕΦ. Αφήνοντας απ’ έξω το αυτονόητα σεβαστό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θέλω μόνο να σχολιάσω ότι η μειονότητα μπορεί στο σύνολό της να είναι μουσουλμανική, αλλά έχει εθνοτικές διαφοροποιήσεις. Αυτό δεν αντιφάσκει αναγκαστικά με τη στήριξη του μειονοτικού κόμματος, καθώς η ύπαρξή του και μόνο είναι δυνατόν να συσπειρώσει όλους όσους νιώθουν ότι ανήκουν στη μειονότητα, ανεξάρτητα από το αν αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, όπως τα στελέχη του εν λόγω κόμματος. Δεν πρέπει να υποβάλουμε τα μέλη της μειονότητας σε διλήμματα «είσαι εχθρός όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι ή είσαι Τούρκος». Σαφώς και υπάρχουν κοινά αιτήματα σε όλη τη μειονότητα, αλλά εντοπίζονται και σαφείς διαχωριστικές γραμμές. Η ψήφος στο ΚΙΕΦ αποτυπώνει την ανάγκη της μειονότητας να ακουστεί. Η ελληνική Πολιτεία είναι αυτή που θα πρέπει να ανοίξει τα αυτιά της και να σταματήσει να κάνει τόσα λάθη…
Ε.Δ.


 
Πόση αναλγησία
 Από κανενός την προσοχή δεν μπορεί να διαφύγει η είδηση που συγκλονίζει την κοινωνία για το θάνατο της 12χρονης Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, η οποία απεβίωσε την Τρίτη λόγω επιληψίας την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Τώρα, η οικογένειά της δεν έχει χρήματα ούτε για να κηδέψει την άτυχη 12χρονη, η οποία εξορίστηκε από το εθνικό σύστημα υγείας και άφησε ως ανάμνηση μόνο το χαμόγελό της στο σχολείο της στα Σεπόλια της Αθήνας.
Είναι τραγικό, στον 21ο αιώνα ένα παιδί να χάνεται εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης, που γέμισε φόβο και ανασφάλεια τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Δε μας αξίζει αυτό.
Ε.Δ.


 
Ο κρυμμένος «θησαυρός»
 Σε πίστα του παιχνιδιού «Ψάχνοντας τον κρυμμένο θησαυρό» -για να μην πω το «Μεγάλο Παζάρι»- έχει μετατραπεί η οδός 40 Εκκλησιών. Μετά την ζώνη που είχε τοποθετηθεί προ καιρού σε κολώνα του δρόμου (σ.σ. και είναι ακόμα εκεί) από χθες στο δρόμο βρίσκεται και ένα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια. Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενο σχόλιο μας, όλα αυτά, τα πολύτιμα για κάποιους αντικείμενα, καταστρέφονται τζάμπα στα πεζοδρόμια, την στιγμή μάλιστα, που υπάρχουν τόσοι οργανισμοί και ομάδες στην πόλη μας, που συλλέγουν και διανέμουν τέτοια αντικείμενα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.
Γ.Τ.


 
Δεν φτάνουν μόνο τα λόγια
 Απερχόμενοι και νυν Περιφερειάρχες υποσχέθηκαν και υπόσχονται ανάπτυξη της περιοχής και στήριξη στους νέους επιχειρηματίες του τόπου μας. Μιλούν για προγράμματα, οργανισμούς και χρηματοδοτήσεις που, δυστυχώς, δεν έχουμε δει ακόμα. Ας ελπίσουμε όμως, τα πράγματα να αλλάξουν. Οι πολιτικοί του τόπου μας θα πρέπει να δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη, την στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν εκατοντάδες νέοι με ιδέες.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…