250γρ. farfalle (φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει)
1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτά φετάκια
2 ώριμες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
1πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κούπα τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, αρακά, καλαμπόκι)
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Παρμεζάνα
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανάμεικτα λαχανικά. Περιχύνουμε με την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό μόλις σβήσουμε το μάτι.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί. Ένα πολύ εύκολο και γευστικό φαγάκι. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη μελιτζάνα ή και κολοκυθάκι.