Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει ο δρόμος για το θερμοκήπιο της Agritex στην Κεσσάνη

Ανοίγει ο δρόμος για το θερμοκήπιο της Agritex στην Κεσσάνη

0
Agritex-empros

Πήρε το «πράσινο φως» από τον ΕΟΤ καθώς το οικόπεδο ανήκει σε Ζώνη που επιτρέπεται η κηπευτική δραστηριότητα

 

Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη. Απομένει η προκήρυξη του γεωθερμικού πεδίου από την Αποκεντρωμένη

 
 
 
«Πράσινο φως» για την θερμοκηπιακή της επένδυση στο γεωργικό πεδίο της Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων, που περιλαμβάνει κατασκευή μεγάλου θερμοκηπίου υδροπονικής τεχνολογίας, παίρνει η Agritex Α.Ε., η εταιρεία του Ομίλου Ευθυμιάδη, η οποία είχε εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον εδώ και 3 χρόνια. Μετά την παραχώρηση χρήσης δημοτικού οικοπέδου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αβδήρων και την οριοθέτηση των Ζωνών προστασίας των Πηγών έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο που αφορούσε στην παραχώρηση χρήσης του ακινήτου εντός της Ζώνης προστασίας από τον ΕΟΤ και το αρμόδιο τμήμα των Ιαματικών Πηγών και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται για την υλοποίηση της επένδυσης, να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της και ακολούθως να πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του γεωθερμικού πεδίου που αναμένεται να προκηρύξει η Αποκεντρωμένη.
 
Ο ΕΟΤ γνωμοδοτεί προς το ΥΠΑΑΤ
Με έγγραφο του Τμήματος Ιαματικών Πηγών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού (ημερομηνία 11 – 6 – 2014 αρ. Πρωτ. 513469), προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοποίηση στον δήμο Αβδήρων αλλά και προς την εταιρεία Agritex A.E. παραχωρείται η χρήση ακινήτου. Συγκεκριμένα ο ΕΟΤ γνωμοδοτεί ότι η εν λόγω εταιρεία μπορεί να ασκήσει αυτή την δραστηριότητα καθώς υπάγεται στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός της Μακρινή ζώνης ΙΙΙ όπου βρίσκεται το οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί με την μόνη προϋπόθεση «να ελέγχεται ιδιαίτερα από τους αρμόδιους φορείς», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Επίσης η εταιρεία υποχρεούται 2 φορές το χρόνο να αποδεικνύει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερείας «ότι οι δραστηριότητές της δεν αλλοιώνουν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσικού πόρου , όπως αυτά προκύπτουν από την υποβληθείσα προς τον ΕΟΤ σχετική υδρογεωλογική μελέτη».
 
Ικανοποίηση του δήμαρχου Βασίλη Τσολακίδη
Την ικανοποίησή του εξέφρασε στο «Ε» ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης για το γεγονός ότι ανοίγει ο δρόμος για μια επένδυση που εξ’ αρχής υποστήριξε εκτιμώντας πως θα αποφέρει προστιθέμενη αξία στο δήμο του και θέσεις εργασίας στους δημότες. Απομένει βέβαια και η εταιρεία να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υλοποίηση της επένδυσης και ακολούθως να πλειοδοτήσει στον διεθνή διαγωνισμό του γεωθερμικού πεδίου που αναμένεται να προκηρυχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…