Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 6 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Ξάνθης μετατάσσονται στην ΕΛΑΣ

6 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Ξάνθης μετατάσσονται στην ΕΛΑΣ

0
astinomia-dimotiki

Οι υπόλοιποι 3 που στελέχωναν την δημοτική αστυνομία του δήμου Ξάνθης, σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες

 

Πιάνουν δουλειά από τις 7 Ιουλίου. «Λείπει από την αγορά και τον κόσμο η δημοτική αστυνομία», λέει ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης

 
 
Στο δημόσιο κανείς δεν …χάνεται καθώς – όπως όλα δείχνουν – απλά …μετακινείται! Έτσι και οι 1.543 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και στο πλαίσιο της κινητικότητας έγιναν πλέον απλά αστυνομικοί αφού μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. και πιάνουν δουλειά στις υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από τις 7 Ιουλίου. Μάλιστα πρόκειται να ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν προκειμένου να υποβάλουν την ερχόμενη Τετάρτη τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν
Στην έγγραφη κλήση που θα λάβουν θα τους ζητείται:
1.) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 περί μη παραπομπής σε δίκη που θα πρέπει να υποβληθεί στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού
2.) Φύλλο διακοπής μισθοδοσίας από το φορέα προέλευσης (ΟΤΑ), που θα πρέπει, επίσης, να κατατεθεί άμεσα στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού
3.) Δακτυλοσκόπηση
Παράλληλα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, κατά την παρουσίασή τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις την ερχόμενη Τετάρτη, θα πρέπει να γνωρίζουν το ατομικό ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ, το ΑΜΚΑ, τον κωδικό IBAN, τον αριθμό μητρώου ασφαλιστικού φορέα και την ημερομηνία πρώτης ασφάλισης.
Την ίδια μέρα κατά την οποία θα καταθέσουν τα παραπάνω δικαιολογητικά θα τους ανακοινωθεί ότι στις 8 το πρωί της 7ης Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) θα πρέπει να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους, χωρίς να δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνησή τους.
 
Που …σκορπίστηκαν οι 9 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Ξάνθης
Στην Ξάνθη από τους 9 συνολικά δημοτικούς αστυνομικούς που ήταν στελεχωμένη η δημοτική αστυνομία του Δ. Ξάνθης οι 6 μόνο μετατάσσονται στην ΕΛΑΣ και θα κληθούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Οι υπόλοιποι τρεις μετατάχτηκαν : 1 στις Φυλακές Κομοτηνής, 1 στην Εφορία και 1 στο Τελωνείο.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης αρμόδιος για την δημοτική αστυνομία κ. Αλέκος Κυριακίδη για το γεγονός ότι αυτοί οι καθ’ όλα άξιοι υπάλληλοι δεν έχασαν τη δουλειά τους αλλά μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο δεν δίστασε να σημειώσει ότι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ήταν λάθος – κατά την άποψή του –   ότι: « ο δημοτικός αστυνομικός προσέφερε μεγάλο έργο στον δήμο και ότι λείπει από τον δημότη ενώ παράλληλα ο δήμος έχει απώλεια εσόδων καθώς ήταν η μονή υπηρεσία που απέφερε έσοδα στο δήμο (κλήσεις πρόστιμα)».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthaopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…