Σχόλια 03/06/14

0
pavlidis 31 -empros
Κι από Μάιο…Χειμώνα!


 
 
Βόλτα στην αγορά!
 Μια διαφορετική βόλτα στην κεντρική αγορά της Ξάνθης πραγματοποίησε ο Γιώργος Παυλίδης το Σάββατο. Μαζί με τον εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αμοιρίδη χαιρέτησε τους καταστηματάρχες και εν γένει τους Ξανθιώτες ευχαριστώντας τους για τη στήριξή τους στον δύσκολο αγώνα για την Περιφέρεια.
Το θεώρησε ηθική του υποχρέωση ο Παυλίδης διότι οι Ξανθιώτες του έδωσαν πρωτιά στο νομό εκτιμώντας το έργο του ως Νομάρχης παλιά και ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια.
Μιας αντιπολίτευσης η οποία είχε σημαντική προβολή από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης εκτός εξαιρέσεων βέβαια.
« Ε»


 
Περί βαθμολογίας
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πρόσφατα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συνεδρίου για την Ελιά ότι: « κάποιοι κρύβονταν το προηγούμενο διάστημα, ότι απέφευγαν ακόμη και να πουν το όνομά του και ότι όλοι θα βαθμολογηθούν με βάση την εκλογική επίδοση της εκλογικής τους περιφέρειας.»
Ερώτημα της στήλης: Ο βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος τι βαθμολογία θα λάβει;
«Ε»


 
Λόγια, λόγια, λόγια
 Πάλι ξεκινά η διαδικασία για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς μετά τις πρόσφατες εκλογές. Είναι κακό αυτό; Κάθε άλλο μάλιστα. Αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά, για να καταφέρει η Κεντροαριστερά να συγκροτηθεί σε ενιαία, αξιόπιστη και ισχυρή πολιτική δύναμη, πρέπει να μείνει μακριά από τις συγκρούσεις, τις διχόνοιες, τις έριδες και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που την αποδυνάμωσαν τα τελευταία χρόνια.
Τα πολλά λόγια και οι λίγες πράξεις κούρασαν και απογοήτευσαν. Θεωρίες πολλές, έργα λίγα ή καθόλου. Έτσι όμως πολιτική συζήτηση γίνεται μεν, αλλά πολιτική πράξη, σχεδόν τίποτε!
Για να δούμε λοιπόν αυτή τη φορά, ποιο αποτέλεσμα θα υπάρξει. Θα ξεπεράσουν τα λόγια και τις θεωρίες για να προχωρήσουν σε πράξεις;
-Ίδωμεν…Ελπίζουμε οι πολιτικοί μας να έγιναν σοφότεροι και να διαβάσουν σωστά το μήνυμα της κάλπης.
«Ε»


 
 Παίζει το όνομα Κοντού
kondos Σε 10 με 15 ημέρες θα έχουμε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ήδη Σαμαράς και Βενιζέλος άρχισαν τις συζητήσεις για το ποιοι μένουν και ποιοι θα φύγουν. Στα υπόψιν ονόματα βρίσκεται κι αυτό του Αλέκου Κοντού για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Γνωρίζοντες αναφέρουν πως η κίνηση αυτή της υπουργοποίησης εκ νέου του Ξανθιώτη βουλευτή, θα έχει επιτυχία αν συνυπολογίσει ο Σαμαράς την προσφορά Κοντού στις εκλογές στο νομό με το να επανέλθει το γαλάζιο χρώμα και δεύτερο εάν κάνει άνοιγμα προς το κέντρο για διεύρυνση της εκλογικής βάσης.
Εν αναμονή λοιπόν.
« Ε»


 
Ο καιρός τρελάθηκε!Αρχή Ιουνίου πλέον και αντί να συζητούμε για ζέστες και μπάνια, όλοι συζητούμε για τον απίστευτο καιρό που δεν λέει να στρώσει και να γίνει καλοκαιρινός.
Βροχές, βροχές και πάλι βροχές. Και βέβαια πτώση θερμοκρασίας και ζημιά μεγάλη στους αγρότες αλλά και στον τουρισμό. Αντί να ανοίγουν τα αναψυκτήρια, αντί τα παραλιακά να έχουν ξεκινήσει, βλέπουν όλοι τον καιρό, απορούν και μονολογούν: Πάει ο καιρός τρελάθηκε!


 
Αλλαγή κλίματος
 Το θέμα του καιρού μονοπωλεί σχεδόν τη συζήτηση στην πόλη, μετά και το τέλος των εκλογών και των μετεκλογικών αναλύσεων. Η χθεσινή φθινοπωρινή μέρα, έκανε πολλούς να εύχονται αντί για «καλό μήνα» ή «καλό καλοκαίρι», «καλό χειμώνα». Είναι πραγματικά πρωτοφανές το φαινόμενο, αρχές Ιουνίου να βλέπει κανείς κόσμο στους δρόμους να κυκλοφορεί με μπότες και μπουφάν, αντί να βρίσκεται στις παραλίες.
Όμως, αν σκεφτεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν φέτος διάφορες περιοχές του πλανήτη, με τρομερό και παρατεταμένο παγετό ή με πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, πάλι τυχεροί θα πρέπει να νοιώθουμε. Το κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει διαταραχθεί σε επικίνδυνο και ίσως μη αναστρέψιμο πλέον βαθμό από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Εμείς εδώ στην Ξάνθη, τι να λέμε, είμαστε σε πρωτόγονη κατάσταση στο θέμα της ανακύκλωσης ακόμα. Περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή να θέσει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι θέμα ουσίας, πολιτισμού και γενική απαίτηση όλων των δημοτών.
Ας αφήσει τις διανοίξεις δρόμων και τα σιντριβάνια για αργότερα ο νέος δήμαρχος…


 
Και όμως συνεχίζει!
 9 μέρες έχουν περάσει από την εκλογική αναμέτρηση της 25 Μαΐου και οι καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να βρίσκεται ακόμη στο 95%.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα για τους Ξανθιώτες υποψήφιους, των οποίων οι συνδυασμοί διεκδικούν μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο, χθες στις 15:25, με ενσωμάτωση 95,41% των εκλογικών τμημάτων (21.573/22.612) είχαν ως εξής: Βασιλειάδης Αναστάσιος (Ν.Δ. ) 28.294, Ουμίτ Μεστάν Οσμάν (ΣΥΡΙΖΑ) 15.151, Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ (Ν.Δ.) 10.769, Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας (Ελιά) 6.062, Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝΕΛ) 5.314, Χατζόγλου Μουράτ (ΚΚΕ) 3.588 .
Γ.Τ.


 
Περιμένοντας στην βροχή
 Αστικό λεωφορείο σταμάτησε η αστυνομία χθες, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης. Το περιπολικό, έχοντας αναμμένο τον φάρο του, είχε σταματήσει μπροστά στο λεωφορείο, από το οποίο έλειπε ο οδηγός, ενώ οι επιβάτες του περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσουν κάτω από την δυνατή βροχή. Σε επικοινωνία του «Ε» με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης ενημερωθήκαμε ότι δεν συνέβη κάποιο αξιοσημείωτο περιστατικό.
Γ.Τ.


 
Ουδέν καλόν αμιγές κακού…
 Λογαριασμούς χωρίς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και το Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως κάνει ο νέος δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος, όταν εξαγγέλλει αλλαγές στην πλατεία, στον σιντριβάνι, στον πλάτανο κ.λ.π. Απ’ τη στιγμή που χαρακτηρίστηκε ως «μνημείο» από το Κεντρικό συμβούλιο των Νεωτέρων Μνημείων …χαιρέτα μας τον πλάτανο! Ότι αλλαγή θελήσει να κάνει πρέπει πρώτα να πάρει την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων ΑΜΘ και του ΥΠΠΟ γιατί στην εποπτεία τους περνά το ρόλοι και ο περιβάλλων χώρος, δηλαδή η πλατεία. Και όταν μιλάμε για γραφειοκρατία …και «δυσκαμψία» μιλάμε για ΥΠΠΟ (αρχαιολογίες, απαλλοτριώσεις και ζήσε Μάη…)Αλλά έχει και τα δίκια του ο νέος δήμαρχος καθώς όταν τα έλεγε αυτά δεν ήξερε ότι το ρολόι της Ξάνθης και ο πύργος του θα χαρακτηριστεί ως μνημείο. Μόλις χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου.
Ουδέν καλόν αμιγές κακού και το αντίθετο!
Μ.Ξ.


 
 Ο «χαϊδεμένος» κ. Μπηρόλ…
 Του την είπε άγρια λέει ο Ιντζέ Μπιρόλ του Βασίλη Τσολακίδη. Θύμωσε – λέει – γιατί τον αντικατέστησε και αυτό το εξέλαβε ως τιμωρία επειδή – λέει – δεν τον στήριξε και έχασε τις εκλογές. Βλέπεις ο κ. Μπηρόλ είναι συνηθισμένος να του κάνουν τα χατίρια γιατί έχει «δεμένους» ψήφους και είναι το «χαϊδεμένο παιδί». Και μ’ αυτό το σκεπτικό ήθελε να εξαντλήσει την θητεία του ως αντιδήμαρχος και μετά να περάσει στα νέα του καθήκοντα (μη μείνει άνεργος για 3 μήνες) που θα του αναθέσει ο νέος περιφερειάρχης κ. Παυλίδης καθώς δεσμεύτηκε ότι θα τον αξιοποιήσει παρότι κόντεψε να μην εκλεγεί! Είπαμε έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας ο κ. Μπηρόλ!. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Τσολακίδης ήθελε να τον «τιμωρήσει» και τον αντικατέστησε, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι του πλήρωσε τα φέσια του 1 εκ. ευρώ όταν ήταν δήμαρχος Σελέρου! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …