Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φάκελος για ύποπτο ματς «μπλοκάρει» το μπαράζ Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου!

Φάκελος για ύποπτο ματς «μπλοκάρει» το μπαράζ Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου!

0
ball grass

Παραμένει επικρατέστερη η 8η Ιουνίου για τον αγώνα – πιθανή η μετάθεση για μία εβδομάδα αργότερα (15/06)!

 

Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις για το παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή της ξανθιώτικης ομάδας στη Super League

 
 
Νέα δεδομένα και νέα ανατροπή στην υπόθεση «αγώνας μπαράζ», που θα κρίνει το μέλλον της Skoda Ξάνθη και του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς οι δύο ομάδες πρόκειται να αναμετρηθούν για μία θέση στη Super League της νέας σεζόν.
Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι φαινόταν ότι η ημερομηνία, η ώρα αλλά και το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ είχαν «κλειδώσει», ένα απρόσμενο γεγονός ενδέχεται να καθυστερήσει κι άλλο τη διαδικασία!
 
Η 8η Ιουνίου πιθανή ημερομηνία αλλά…τζίφος!
 Με όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες το μεσημέρι, ο αγώνας Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου είχε οριστεί για την Κυριακή 08 Ιουνίου, στις 20:30, στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» (Χαριλάου) της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα σήμερα επρόκειτο να συναντηθούν οι παράγοντες των δύο ομάδων σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές (ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αστυνομία, Super League, Football League κ.λ.π.), με σκοπό της συνάντησης τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν, το πώς θα μοιραστούν τα εισιτήρια στις δύο ομάδες για τις ανάγκες των φιλάθλων τους, σε ποιες Θύρες του γηπέδου θα φιλοξενηθούν και άλλα δεδομένα για την αναμέτρηση.
Σε ότι έχει να κάνει με τη μετακίνηση των φιλάθλων, καθώς ήδη τόσο σε Ξάνθη όσο και στον Βόλο οι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι ετοιμάζονται για εκδρομές ώστε να υποστηρίξουν τις ομάδες τους, αναμένεται να υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
 
Το «ύποπτο» Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου μπλοκάρει το μπαράζ παραμονής!
 Χθες αργά το απόγευμα όμως έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση από την Ένωση Β’ Εθνικής ότι διαβιβάστηκε φάκελος από την UEFA στην ΕΠΟ και από εκεί στην παραπάνω Ένωση, για ύπαρξη ύποπτου αγώνα, αυτόν ανάμεσα στον Ηρακλή Ψαχνών και τη Νίκη Βόλου που διεξήχθη στις 28/05/2014 και αφορούσε τα πλέι – οφ ανόδου Β’ Εθνικής!
Η ύπαρξη και γνωστοποίηση του παραπάνω φακέλου είχε ως συνέπεια να μην μπορεί το Δ.Σ. της Β’ Εθνικής (Football League) να επικυρώσει τη βαθμολογία των πλέι οφ, ενώ ο φάκελος με όλα τα στοιχεία για το ύποπτο ματς εστάλη αμέσως στην Πειθαρχική Επιτροπή. Για να επικυρωθεί συνεπώς η βαθμολογία των πλέι οφ της Β’ Εθνικής, θα πρέπει η υπόθεση να τελεσιδικήσει στα αθλητικά δικαστήρια και έπειτα να οριστεί το μπαράζ!
Στη σχετική χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Β’ Εθνικής αναφέρει:
«Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο στην FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ επιστολή της UEFA, με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που αφορούν στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που διεξήχθη στις 28/5/2014. Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας διαβίβασε τα έγγραφα στα αρμόδια Θεσμοθετημένα Πειθαρχικά – Δικαιοδοτικά Όργανα, για την τάχιστη διερεύνηση και συνακόλουθα την άμεση διαλεύκανση του θέματος».
Να σημειωθεί ότι η πειθαρχική επιτροπή της Football League θα συνεδριάσει πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη (5/6), καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογία, με την παραπάνω εξέλιξη όμως να προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στον αγώνα μπαράζ όπου εμπλέκεται η Skoda Ξάνθη κι έτσι είναι πιθανό η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου να μετατεθεί για την επόμενη Κυριακή, 15 Ιουνίου!
 
Τα νέα των ομάδων
 Εν τω μεταξύ οι ομάδες της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου καθώς είναι αναγκασμένες να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι, όταν και όποτε οριστεί, συνεχίζουν σε υψηλούς ρυθμούς και έχουν μπει στην τελική ευθεία των προπονήσεων τους.
Στην ομάδα της Ξάνθης τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συνεχίζουν με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τελειώματα φάσεων. Ατομικά προγράμματα συνεχίζουν οι Δήμος Μπαξεβανίδης και Δημήτρης Κομεσίδης που μαζί με τον Εστέμπαν Σολάρι αναμένεται να είναι οι τρεις απόντες για το Νίκο Κεχαγιά. Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας και οι συνεργάτες του εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι δουλεύουν και στον τομέα της ψυχολογίας έτσι ώστε η Skoda Ξάνθη να είναι πανέτοιμη για το μπαράζ παραμονής.
Στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων πλέι – οφ μπήκαν σε ρυθμούς μπαράζ. Με τον Νίκο Παντέλη πάντως να τρίβει τα χέρια του μια και σε σχέση με το παιχνίδι στα Χανιά θα έχει στην διάθεση του τους Μόνχε και Αρβανίτη ενώ το βάρος θα πέσει και στον Μπρέσκα ώστε να είναι έτοιμος.
Αξίζει να τονίσουμε πως ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της ψυχολογίας θα προσπαθήσουν να ρίξουν οι άνθρωποι του Βόλου θέλοντας να αποφορτίσουν το όποιο βάρος έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, τονίζοντας συνεχώς πως η ομάδα τους είναι το αουτσάιντερ στα μπαράζ οπότε δεν χρειάζεται άγχος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …