Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τονοσαλάτα με αγκινάρες , αβγό και ελιές

Τονοσαλάτα με αγκινάρες , αβγό και ελιές

0
tonosalata agginares
 
 
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
4 σφικτά αβγά
3 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
 
Ετοιμάστε κατ’ αρχήν τη σάλτσα. Σε ένα σέικερ κτυπήστε μαζί το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το να περιμένει. Κόφτε τις ντομάτες σε χοντρές σκελίδες και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, περιχύστε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τα σφικτά αβγά κομμένα στα τέσσερα.
Η σαλάτα μπορεί να γίνει ακόμα πιο πλούσια βάζοντας μέσα 2 βραστές πατάτες, αλλά και φρέσκα φασολάκια τα οποία πρώτα θα βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μπορείτε να τη πασπαλίσετε με μαϊντανό, άνηθο και μερικά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου, θα είναι υπέροχα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…