Σχόλια 21/05/14

0
Τελευταία με άλλη ομάδα είμαι πριν τον αγώνα και με άλλη μετά!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Τέσσερις αγώνες
 Τέσσερα ζευγάρια θα δώσουν σκληρή μάχη την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών. Τα τρία στο χώρο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και το τέταρτο στη Δευτεροβάθμια.
Οι τρεις μονομάχοι για τους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης είναι οι: Δημαρχόπουλος- Πούλιος, Τσιτιρίδης- Τσολακίδης για το δήμο Αβδήρων και οι Καπζά-Αγκά για το δήμο Μύκης.
Η μάχη της Περιφέρειας θα δοθεί όπως είναι γνωστό μεταξύ των Παυλίδη-Καραλίδη. «Μάχες» δύσκολες λίγο-πολύ για όλους, διότι ανατροπές έχουν γίνει αρκετές φορές. Ήδη τα επιτελεία των υποψήφιων μονομάχων επεξεργάζονται τα σχέδια των κρίσιμων αυτών ημερών που θα καθορίσουν τους νικητές.
«Ε»


 
Νέο κόμμα
 Θα το μάθατε ότι επανεξελέγη δήμαρχο ο πρώην ηθοποιός Απ. Γκλέτσος στη Στυλίδα και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή κι αυτή είναι η δεύτερη θητεία του.
Ε, λοιπόν, ο άνθρωπος καβάλησε το καλάμι κανονικά, ζήλεψε τη δόξα του Στ. Θεοδωράκη που έφτιαξε το «Ποτάμι» και δήλωσε ότι θα κάνει κι αυτός κόμμα με το όνομα «Τελεία».
Πάει τον χάσαμε τον άνθρωπο. Θα κάνει κόμμα κι αυτός και θα θελήσει να μας κυβερνήσει, τρομάρα του και τρομάρα μας, κυρίως.
Ευτελίζουν κάποιοι έναν ιδιαίτερα σοβαρό και υπεύθυνο θεσμό, αρνούμενοι να καταλάβουν ή το χειρότερο, μη αντιλαμβανόμενοι ότι όλη αυτή η πολυδιάσπαση στα κομματίδια εν τέλει υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία.
Το όλο θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
«Ε»


 
Δίνει βαρύτητα το DEB
 Την Κυριακή λοιπόν, εκτός από το νέο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο, ψηφίζουμε και για την Ευρωβουλή. Επιλέγουμε από τα σαράντα έξι κόμματα, παρατάξεις, κινήσεις, ανεξάρτητους και ότι άλλο έχει θέσει υποψηφιότητα για να τους στείλουμε στην Ευρωβουλή.
Σε ένα όργανο ιδιαίτερα σημαντικό, όπου λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις τόσο για τη χώρα μας όσο και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανάμεσα στα υποψήφια σχήματα είναι κι αυτό της περιοχής μας, το γνωστό μειονοτικό, με το όνομα: Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας ή DEB.
Επιθυμία του ΚΙΕΦ είναι να συσπειρώσει τους μειονοτικούς, να ψηφιστεί και να κατορθώσει να εκλέξει αντιπρόσωπο στην Ευρωβουλή. Γι’ αυτό κινητοποιείται μεθοδικά στον οργανωτικό τομέα και στις προθέσεις του είναι να μετακινήσει όσους περισσότερους μπορεί από την Τουρκία που ζουν εδώ και χρόνια, προς Ξάνθη και Ροδόπη, ψηφοφόρους για να παρουσιάσει δυναμική. Αυτοί υπολογίζονται στους 10.000.
-Το τι θα καταφέρει, θα φανεί.
«Ε»


 
Σεμνός μέχρι τέλος
 Πέθανε σιωπηρά ο Σάντας, ο έτερος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Πόσοι το πήραν είδηση…
Χαίρε Μανώλη Γλέζο με το αναγκαστικό δάνειο.
VEN.KAR


 
 Τι εξυπηρετούν;
 Αν αναλύσει κανείς το «γιατί» των exit polls θα καταλήξει στη βέβαιη άποψη ότι αυτού του είδους η «έρευνα» δεν χρειάζεται. Πρώτον πρόκειται για υπόθεση που δεν στηρίζεται στην αλήθεια και δεύτερον δεν έχει την εγκυρότητα της δημοσκόπησης. Εξάλλου δεν εξυπηρετεί και τίποτε όταν τη στιγμή που έχουν κλείσει οι κάλπες, υποτίθεται ότι μαθαίνεις για το ποσοστό των Αθηνών, Θεσ/κης και Πειραιά κι όχι για ολόκληρη τη χώρα.
Επομένως, είναι προφανές ότι στην ουσία τα exit polls είναι άχρηστα διότι σε δυο ώρες από το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων τ’ αποτελέσματα θ’ αρχίσουν να βγαίνουν.
-Μάλλον σε δουλειά να βρίσκονται οι εταιρείες δημοσκοπήσεων…
«Ε»


 
Μην τα πιστεύετε
 Βγαίνει λοιπόν ένα αβίαστο συμπέρασμα: Μην πιστεύετε καθόλου τα exitpolls αλλά ούτε και τις δημοσκοπήσεις. Συνήθως πέφτουν έξω και πιο συνηθισμένα, κάθονται και «μαγειρεύουν» νούμερα και βγάζουν αποτελέσματα κατά παραγγελία.
-Δυστυχώς «εδώ είναι Βαλκάνια», όπως λέει και ο ποιητής.
«Ε»


 
Έρχονται τουρίστες, αλλά
 Ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ αμερικανών τουριστών με την επικεφαλής του (με την πινακίδα στο χέρι με το όνομα του κρουαζιερόπλοιου) έκαναν την εμφάνισή τους, χθες στην οδό Βασ. Κων/νου.
Κατευθύνονταν όλοι προς την Παλιά Πόλη. Συνταξιούχοι, ζευγάρια οι περισσότεροι, ακολουθούσαν συζητώντας και χαζεύοντας.
Ήταν μέλη κρουαζιερόπλοιου που πέρασε από Καβάλα και ένα γκρουπ, γύρω στα 50 άτομα, προτίμησαν να έρθουν στην πόλη μας για ξενάγηση και δη στην Παλιά Πόλη.
Και μια ερώτηση: Γιατί δεν υπάρχει ένας ξεναγός να ξεναγήσει αυτούς τους επισκέπτες;
Απάντηση θα περιμένω από τη νέα δημοτική αρχή.


 
Κουίζ
 Ποιος υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ξάνθης εθεάθη σε ρόλο “stake out”, αστυνομικού δηλαδή που «τη στήνει» έξω από ένα μέρος και περιμένει να καταγράψει κινήσεις…; Ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, μάλιστα καθόταν στη θέση του συνοδηγού σε αυτοκίνητο έξω από σχολείο με εκλογικά τμήματα και κρατούσε φωτογραφική μηχανή στο χέρι, την ώρα που (τυχαία;) είχαν συγκεντρωθεί εκεί κάποιοι αστυνομικοί. Ήταν δε απολύτως προσηλωμένος…
Ε.Δ.


 
Λάθη και μηνύματα
 Και τι δεν είδαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές στην Ξάνθη μετρώντας ψήφους και σταυρούς υποψηφίων… Αρκετά διαδεδομένο φαινόμενο ήταν να βρίσκουν ψηφοδέλτια συνδυασμού των περιφερειακών εκλογών στο λευκό φακελάκι των δημοτικών, από ψηφοφόρους που πήγαιναν «ορκισμένοι» να στηρίξουν υποψήφιο και δεν πρόσεχαν ότι επρόκειτο για τις άλλες εκλογές. Βέβαια, στα άκυρα είχε και ζωγραφιές, μούντζες, αντι…κυβερνητικά μηνύματα, συνθήματα ζωής τύπου «να ζεις την κάθε μέρα σου σα να ναι η τελευταία», υποψία σημαδεμένων ψηφοδελτίων, ενώ σε ένα βρέθηκε και… δώρο ένα φυλλαράκι από δέντρο, όπως μάθαμε!
Ε.Δ.


 
 Ο αγώνας των καταμετρητών
 Η νύχτα μέρα έγινε το βράδυ των εκλογών στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, αφού μέχρι και τις 6-7 το πρωί δικαστικοί αντιπρόσωποι προσέρχονταν με τα αποτελέσματα. Το δικό τους αγώνα έδωσαν και οι υπάλληλοι του τμήματος εκλογών της Π.Ε. Ξάνθης που λόγω παραλείψεων δικαστικών αντιπροσώπων είχαν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά μερικά εκλογικά τμήματα και γι’ αυτό δε μπορούσαν να παρουσιάσουν τα τελικά αποτελέσματα στη σελίδα της αντιπεριφέρειας. Σειρά έχει τώρα το Πρωτοδικείο που θα αποφανθεί για τα επίσημα αποτελέσματα.
Ε.Δ.


 
Εκλογική ραστώνη
 Μετά βίας συμπλήρωσαν απαρτία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, στην προγραμματισμένη τους συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως φαίνεται, τα υπόλοιπα μέλη έχουν επιδοθεί στο κυνήγι των ψήφων, καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την καθοριστική δεύτερη Κυριακή. Αν και ομολογουμένως, το ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αυτή η εικόνα της πλήρους αποσύνθεσης δεν τιμά τους εκπροσώπους των πολιτών.
Γ.Τ.


 
 Θα σημειωθούν απουσίες αλλά και νέες αφήξεις
 Το ποσοστό περίπου 40% άγγιξε η αποχή από την εκλογική διαδικασία την πρώτη Κυριακή. Ένα ποσοστό που φαίνεται πως θα αυξηθεί, καθώς ακόμη περισσότεροι πολίτες δείχνουν διατεθειμένοι να ρίξουν στην αποχή «ψήφο εμπιστοσύνης» και την δεύτερη Κυριακή. Από την άλλη βέβαια, στην πόλη ή να πω καλύτερα στον νομό κυκλοφορούν φήμες που θέλουν να έρχονται λεωφορεία για να «πάρουν» τους δήμους. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και δυστυχώς φαβορί για την ήττα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φαίνεται να είναι η Δημοκρατία, αφού θα επιλέξουν για άλλη μια φορά οι λίγοι για τους πολλούς.
Γ.Τ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…