Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σταυρό μόνο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Σταυρό μόνο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές

0
mechri-2-apriliou-oi-engrafes-ston-eklogiko-katalogo-gia-tis-evroekloges

Από 1 έως τέσσερις σταυρούς στα ψηφοδέλτια. 7 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ξάνθης

 

Ψηφίζουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη…Δεν «σταυρώνουμε»!

 
«Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια» θα βγάλουν οι κάλπες της Κυριακής 25 Μαΐου! Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν έναν από τους δύο υποψήφιους δημάρχους και τους υποψήφιους περιφερειάρχες που πέρασαν στον δεύτερο γύρο και να εκλέξουν την εθνική Ελλάδος στην ευρωβουλή! Στις τριπλές αυτές εκλογές υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος πριν οδηγηθεί στην κάλπη καθώς είναι εύκολο να μπερδευτεί. Έτσι:
 
Ψηφίζουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη…Δεν «σταυρώνουμε»!
Είναι χρήσιμο λοιπόν να γνωρίζουμε ότι στις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ψηφίζουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη και κατά συνέπεια δεν βάζουμε σταυρούς! Ότι σταυρό ήταν να δώσουμε τον δώσαμε στους δημοτικούς συμβούλους που επιλέξαμε στον α΄ γύρο
 
Από 1 έως και 4 υποψήφιους «σταυρώνουμε» στις ευρωεκλογές
Αντίθετα στην κάλπη των ευρωεκλογών ρίχνουμε «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια σε υποψηφίους της επιλογής μας. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις προηγούμενες ευρωεκλογές ίσχυε η λίστα στην εκλογή τους. Αυτή όμως καταργήθηκε και αυτό είναι η βασική διαφοροποίηση των ευρωεκλογών του 2014. Οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να βάλουν από 1 έως 4 σταυρούς στους υποψήφιους. Να σημειώσουμε ότι κάθε συνδυασμός, είχε δικαίωμα να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο μέχρι και 42 υποψηφίους, αριθμό δηλαδή διπλάσιο από εκείνο των 21 ευρωβουλευτών που εκλέγει η Ελλάδα. Επισημαίνεται επίσης ότι οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν έναν ή περισσότερους υποψήφιους ασχέτως αν είναι από τον τόπο τους ή όχι.
 
6 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ξάνθης
Είναι γεγονός ότι στις ευρωεκλογές του 2014 η Ξάνθη είχε την τιμητική της.
Έτσι η ΝΔ έχει δύο υποψήφιους και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Ελιά» η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
 

Οι 2 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ
Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ
 
Ο Ιλιάς Καράνταη είναι υπάλληλος του ΚΕΠ του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη και δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας. Σπούδασε διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
 
Βασιλειάδης Αναστάσιος
Ο Αναστάσιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη, μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Είναι μέλος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Ιδρυτής & Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Βάδης Βυρτεμβέργης.
 
 
ΣΥΡΙΖΑ: Ουμίτ Μεστάν Οσμάν (Umit Mestan Osman)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σούνιο Ξάνθης. Μετά το μειονοτικό δημοτικό Σουνίου πήγε στο γυμνάσιο Πολυσίτου και μετέπειτα στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Δ.Π.Θ. και από το 2008 είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. “Ο λαός στο προσκήνιο” Σε καιρούς κρίσιμους όσο οι σημερινοί, οι ευρωεκλογές του Μαΐου αποκτούν χαρακτήρα ιστορικής εμβέλειας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
 

«Ελιά»: Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας
 
Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1988 και μεγάλωσε στα Άβδηρα.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο “Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση”.
Έχει ασχοληθεί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) σε επίπεδο διπλωματικής.
Υπήρξε ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet με αντικείμενο «Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση».
Είναι υποψήφιος διδάκτορας με τίτλο διατριβής “Θεσμικές διευθετήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Το παράδειγμα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή αγροτική επιχείρηση.
 
ΑΝΕΛ: Παναγιώτης Σγουρίδης
 
O Παναγιώτης Σγουρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1950. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986. Το 1989 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009. Το 1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
 
ΔΗΜΑΡ: Συμεών Βαρδάκας
 
Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1960, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Δικηγόρος του Δ.Σ. Ναυπλίου. Ζει και εργάζεται στο Αργος Αργολίδας. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Κομοτηνής και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς από μαθητής, επαγγελλόμενος διαχρονικά «τον σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», μέλος του «Ρήγα Φεραίου» και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την οποία υπήρξα υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας στις εκλογές του 2012.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ για το Πρόγραμμα του ΠΑΑ

Ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ζητά την ενίσχυση της στήριξης για τις επενδύσεις στ…