Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μας περιμένουνε τρεις κάλπες την Κυριακή

Μας περιμένουνε τρεις κάλπες την Κυριακή

0
sakoi 1

Όλα έτοιμα για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση. Στήθηκαν οι κάλπες και τα παραβάν στα εκλογικά κέντρα του Νομού

 

Διπλάσιο σε όγκο το εκλογικό υλικό που κλήθηκαν να παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

 
 
«Στο πόδι» βρίσκονται οι υπάλληλοι του δήμου, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αλλά και οι υποψήφιοι εν όψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης την Κυριακή 25 Μαΐου. Την ώρα που οι υποψήφιοι των Ευρωεκλογών, αλλά και όσων παρατάξεων πάνε στην δεύτερη Κυριακή οργώνουν τους δρόμους, οι δημοτικοί υπάλληλοι ετοιμάζουν τα εκλογικά κέντρα και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παραλαμβάνουν το τεράστιο σε όγκο εκλογικό υλικό. Αν και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αυτή την Κυριακή δεν θα υπάρχουν σταυροί (σε αντίθεση με τις Ευρωεκλογές), οι δύσκολές ώρες για τους υποψήφιους δημάρχους θα είναι αρκετές, καθώς αποφασίστηκε να ανοίξουν πρώτα οι κάλπες των Ευρωεκλογών.
 
Ίδια παραμένουν τα εκλογικά τμήματα
Ίδια παραμένουν τα εκλογικά τμήματα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τον αριθμό τους να ανέρχεται συνολικά στα 224. Από αυτά -όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ- 55 βρίσκονται στο Δήμο Αβδήρων, 41 στο Δήμο Μύκης, 33 στο Δήμο Τοπείρου και 95 στο Δήμο Ξάνθης
Όπως και την προηγούμενη Παρασκευή, από νωρίς το πρωί οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης μετέφεραν τους σάκους με τα ψηφοδέλτια στα δημαρχεία του νομού, από όπου και τα παρέλαβαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, αφού παρουσιάστηκαν στις προσδιορισμένες υπηρεσίες προσκομίζοντας το διορισμό τους και την ταυτότητα τους.
 
Μπαινοβγαίνοντας στο παραβάν
Τρεις φορές θα κληθούν να μπουν και να βγουν στα παραβάν οι ψηφοφόροι στους 3 από τους 4 δήμους του νομού μας, προκειμένου να ρίξουν την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά την είσοδο τους στο εκλογικό κέντρο θα τους δοθούν ψηφοδέλτια αρχικά για την δημοτικές εκλογές, έπειτα για τις περιφερειακές και τέλος για της Ευρωεκλογές. Ευκολότερη θα είναι η διαδικασία τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, στο Δήμο Τοπείρου, που ως γνωστόν έχει εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.
 
Χρήση του συστήματος SRT
Ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα εξασφαλίσει το σύστημα SRT, μέσω του οποίου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να στείλουν τα αποτελέσματα των εκλογών από το κινητό τους τηλέφωνο.
Το συγκεκριμένο σύστημα , το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά και την πρώτη Κυριακή, θα χρησιμοποιηθεί από το 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά, για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του δήμου της επιλογής του και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (επαναληπτικές δημοτικές, επαναληπτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές).
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.
 
Ποια είναι τα εκλογικά τμήματα του Νομού μας που θα χρησιμοποιήσουν SRT
43 από τα 224 εκλογικά τμήματα του Νομού μας θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα ταχείας μετάδοσης αποτελεσμάτων, από τα οποία τα 9 βρίσκονται στο Δήμο Αβδήρων, τα 6 στο Δήμο Μύκης, τα 22 στο Δήμο Ξάνθης και τα 6 στο Δήμο Τοπείρου.
Πιο αναλυτικά αυτά είναι: Άβδηρα, Νέα Κεσσάνη, Γενισέα, Βαφέϊκα, Πετεινός, Πηγάδια, Σούνιο, Αιμόνιο, Εχίνος, Γλαύκη, Κένταυρος, Ηλιόπετρα, Κρεμαστή, Κύρνος, Άβατο, Νέα Αμισσός, Μάγγανα, Εύμοιρο, Κιμμέρια, Κομνηνά, Σταυρούπολη και αρκετά μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
 
Μεγαλύτερη αναμένεται η αποχή
Αν και το εκλογικό σώμα της Ξάνθης ανέρχεται στις 115.147, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν μόνο 68.146 πολίτες. Ένας αριθμός που αναμένεται να είναι ακόμη μικρότερος σύμφωνα με τους ίδιους τους πολίτες την δεύτερη Κυριακή.
Όπως είναι γνωστό, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ, ενώ τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…