1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο στο φούρνο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
1½ κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. ζωμό κότας
200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
¾ φλ. γιαούρτι Total 2%
5 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 πακέτο πένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρές λωρίδες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το ψαρονέφρι, μέχρι να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πάπρικα, τις πιπεριές, το κουκουνάρι, το βασιλικό και το αλεύρι, και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα, μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το μείγμα και να σφίξει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στη σάλτσα το ψαρονέφρι. Μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.