Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οι νέοι δήμαρχοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Οι νέοι δήμαρχοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

0
ekloges

 Κέρδισε η Τσανάκα στην Καβάλα και ο Μαμσάκος στη Δράμα, αφήνοντας πίσω τους νυν δημάρχους. Αλλαγή «σκυτάλης» στο δήμο Νέστου. Παραμένει ο Καδή Ισμέτ στον Ίασμο

 
 
Μεγάλες ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στον Δήμο Καβάλας, η γιατρός (πνευμονολόγος) Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη νέα δήμαρχος, με ποσοστό 57,6% και πέρασε στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος, δικηγόρος Κωστής Σιμιτσής, που έλαβε ποσοστό 42,3% παραδίδει τη “σκυτάλη” ύστερα από δυο θητείες στον Δήμο Καβάλας. Ο κ. Σιμιτσής υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις εκλογές.
Σε “θρίλερ” μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίχθηκε η αναμέτρηση στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον δήμο Παγγαίου, όπου νέος δήμαρχος εξελέγη ο επιχειρηματίας Φίλιππος Αναστασιάδης, με ποσοστό 50,08% έναντι 49,9% του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη. Η διαφορά τους «έκλεισε» στις 74 ψήφους.
Στη Δράμα, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% και έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλό του Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έλαβε το 50,82% των ψήφων. Ο κ. Μαμσάκος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατήλθε ως ανεξάρτητος στην εκλογική αναμέτρηση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στον πρώτο γύρο ο Κυριάκος Χαρακίδης πήρε προβάδισμα με 40,75%, αλλά τελικά ο αντίπαλός του που είχε συγκεντρώσει μόλις 26,82% αναδείχθηκε νικητής.
Στο δήμο Νέστου δήμαρχος αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, αφήνοντας πίσω με 45,15% το νυν δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη. Στον επίσης γειτονικό, από την άλλη πλευρά, δήμο Ιάσμου, ο Καδή Ισμέτ θα συνεχίσει στο δημαρχιακό θώκο, αφού προηγήθηκε του Κυριάκου Αμούτζα με 51,24%. Στο δήμο Ορεστιάδας τον νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Μούζας, ο οποίος υπερίσχυσε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με 58,39%.
Παραμένει δήμαρχος Θάσου ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ με 57,22%. Ο Αθανάσιος Βίτσας θα είναι ο νέος δήμαρχος Σαμοθράκης που ήρθε δεύτερος την πρώτη Κυριακή με 35,5% έναντι της Χρυσάνθης Μόραλη- Αντωνάκη, που πήρε 37,37%, αλλά τελικά υπερίσχυσε με 52,15%.
Στον Δήμο Κομοτηνής, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 57,11%. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη και ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,4%.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…