Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονόπιτα με πραλίνα

Λεμονόπιτα με πραλίνα

0
lemonopita pralina
 
 
Για τη ζύμη της τάρτας
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι μαλακό
Για την κρέμα λεμονιού
200 γρ. χυμός λεμονιού
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corn flour
300 γρ. βούτυρο
Για την πραλίνα
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ σοκολάτας
 
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης ζυμώνοντας όχι όμως για πολύ ώρα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα λεμονιού. Βράζουμε το χυμό λεμονιού με το βούτυρο. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ανακατεύουμε με το μείγμα λεμόνι-βούτυρο σιγά-σιγά, για να μην ψηθεί το αυγό απότομα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα, μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κρύο σκεύος και τη βάζουμε στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με την πραλίνα. Ανοίγουμε τη ζύμη της τάρτας με ένα πλάστη, σε πάχος 0,5 cm. Τη βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει η τάρτα, ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε με την πραλίνα και, τέλος με την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…