Σχόλια 08-05-14

0
Η ΕΡΤ έγινε ΝΕΡΙΤ, το ΠΑΣΟΚ έγινε “Ελιά”, η χρεοκοπία success story. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…


 
 
Μην καλείτε το 24422
Για την εξυπηρέτηση των πελατών- συνδρομητών της ΔΕΗ, ορίστηκε για το κοινό το τηλεφωνικό νούμερο 24422.
Ε, λοιπόν, ο αριθμός αυτός όσο κι αν τον καλέσει κανείς δεν πρόκειται να πάρει καμία απάντηση. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν «σηκώνουν» το τηλέφωνο!
Δηλαδή, σκέτη κοροϊδία. Δηλώνουν πομπωδώς ότι καθιερώνουν έναν αριθμό εξυπηρέτησης των πελατών και οι υπάλληλοι, για άγνωστους λόγους, δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις!
Γι’ αυτό και άλλα πολλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα τόσο η ιδιωτικοποίηση όσο και η λειτουργία ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Το μονοπώλιο σίγουρα δεν ωφελεί. Έχουμε εξάλλου το θετικό παράδειγμα με τον ΟΤΕ και τις άλλες εταιρείες.
«Ε»


 
Εγκατάλειψη
 Όταν κάποιο ακίνητο δεν κατοικείται, γίνεται στόχος βανδάλων, κλεπτών, χρηστών και αστέγων. Όλα αυτά έπαθε το κτίριο που βρίσκεται μετά το καφέ Αλεξάνδρα, στη στροφή, λίγα μέτρα από την Ξανθίππη.
Η μονοκατοικία αυτή λοιπόν έχει δεχτεί την «επίσκεψη» των γνωστών ατόμων που το έχουν βρωμίσει, λεηλατήσει και γενικώς το έχουν «περιποιηθεί» δεόντως. Παλαιότερα στεγαζόταν εκεί ένας Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος, ο οποίος σήμερα έπαψε να υπάρχει γι’ αυτό και το εγκατέλειψε, παρότι ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα για την επισκευή του.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς σήμερα μας είναι άγνωστο. Όμως θα το ψάξουμε το θέμα και θα επανέλθουμε γιατί είναι κρίμα να γίνονται αυτές οι ζημιές και να καταστρέφονται ακίνητα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται.
Σύντομα θα έχουμε σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ για την καταστροφή αυτή.
«Ε»


 
Αισιοδοξία
 Όλοι είναι αισιόδοξοι. Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και τα επιτελεία τους. Όλοι δε, άντε οι περισσότεροι για να μην το γενικεύσουμε το θέμα, πιστεύουν ότι θα «περάσουν» στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Θα μου πείτε είναι κακό να είναι κανείς αισιόδοξος; Όχι βέβαια! Απεναντίας, από την αισιοδοξία κανείς δεν έπαθε τίποτε…Γι’ αυτό, ας αισιοδοξούν. Ο χρόνος πλησιάζει και όλα θα κριθούν στις κάλπες.
«Ε»


 
 Αγώνας στήθος με στήθος
 Κάποιος φίλος από Θεσσαλονίκη μεριά, μας έκανε κοινωνούς δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων από έγκυρες και γνωστές εταιρείες Αθηνών η μία και Θεσσαλονίκης η άλλη. Και οι δυο αφορούν δημοσκόπηση για την Περιφέρειά μας και για τους δύο «μονομάχους» Γιαννακίδη και Παυλίδη.
Μας ανακοίνωσε δε το αποτέλεσμα το οποίο και δεν θα δημοσιοποιήσουμε βέβαια. Το μόνο που θα πούμε ως στοιχείο είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πολύ μικρή, στα πλαίσια του στατιστικού λάθους. Οπότε ισοπαλία μέχρι στιγμής για τους δύο. Ντέρμπι ο αγώνας και εκείνο που μένει είναι το λαϊκό ρητό «Τρέξτε ποδαράκια μου».
Πάντως, με την ευκαιρία να κάνουμε κι ένα σχόλιο: Κανένας υποψήφιος των Περιφερειακών εκλογών δεν καταδέχτηκε να προβληθεί από τον τοπικό Τύπο. Ένας – δύο που το έκαναν επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε…
«Ε»


 
 
Ψήφος και τιμωρία
 Μιλάνε για την πόλη μας, την Ξάνθη που γεννηθήκαμε, ζούμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Καλά κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Έτσι πρέπει κι έτσι κάνουν. Όμως, υπάρχει ένα λεπτό σημείο που αφορά εμάς τους δημότες που ακούμε και διαβάζουμε τα προγράμματά τους τα οποία με περισσή ευκολία δίνουν υποσχέσεις με λόγια πολλά και θέσεις μοναδικές και ενίοτε υπερβολικές.
Έχουμε ευθύνη λοιπόν κι εμείς οι πολίτες. Να κρατήσουμε ΟΛΑ αυτά που μας υπόσχονται στο ιλουστρασιόν χαρτί. Για να συγκρίνουμε ποια απ’ όλα τηρήθηκαν και έγιναν πράξη και ποια απλώς γράφτηκαν για να ξεγελάσουν τον πολίτη και να του υφαρπάξουν την ψήφο.
Ψήφο ναι, συμμετοχή ναι στις εκλογές, όχι αποχή, αλλά και έλεγχο και τιμωρία για την ανακολουθία.
Και κάτι ακόμη. Ας είμαστε επιφυλακτικοί ΟΛΟΙ μας για τις πολλές υποσχέσεις. Όπου ακούς πολλά κεράσια (λόγια και υποσχέσεις) κρατά μικρό καλάθι λέει ο λαός μας.
«Ε»


 
Ενεργειακή συμφωνία
 Σάρκα και οστά αρχίζει σταδιακά να παίρνει το πολυσυζητημένο αραβικό ενδιαφέρον νια την ελληνική αγορά ενέργειας, με την επισημοποίηση μιας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας μεταξύ μεγάλου εισηγμένου εγχώριου ομίλου με κρατική εταιρεία ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα φώτα στρέφονται, ωστόσο, στο ενεργειακό deal που επρόκειτο να υπογραφεί χθες μεταξύ μεγάλης ενεργειακής ελληνικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κρατικής εταιρείας ενέργειας των ΗΑΕ η οποία δραστηριοποιείται στην έρευνα και εκμετάλλευση φυσικού αερίου, την παραγωγή ηλεκτρισμού και την αφαλάτωση νερού στη Μέση Ανατολή και Βόρεια, Αφρική (όπως Ιράκ, Μαρόκο, Ομάν, Σαουδική Αραβία), ενώ έχει παρουσία σε Ευρώπη, Ινδία, και Β. Αμερική. Το ρεπορτάζ του «energypress» για το ελληνοαραβικό deal είναι πολύ ενδιαφέρον.
«Ε»


 
Με τα κλάματα
 Σε δάκρυα αναλύθηκε στο βήμα της Βουλής ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας κατά την ομιλία του, στη χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου τελικά ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας, τόσο του ίδιου όσο και των Μίχου, Γερμενή και Αλεξόπουλου.
Οι Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, παρά την ανεξαρτητοποίησή τους και την αποκήρυξη της Χρυσής Αυγής, δεν απέφυγαν την άρση της ασυλίας τους, ενώ ο Αλεξόπουλος δέχτηκε και έντονες αποδοκιμασίες από τους πρώην συντρόφους του, που του κουνούσαν χαρτονομίσματα κατηγορώντας τον ότι ξεπουλήθηκε.
Ο Μπούκουρας ανέλυσε την οικογενειακή και ψυχολογική του κατάσταση, προσπαθώντας να πείσει τους συναδέλφους του ότι δεν είναι φασίστας, επικαλούμενος μάλιστα το παιδί του αλλά και τα ψυχοφάρμακα που παίρνει λόγω του εγκλεισμού του στη φυλακή.
Ωστόσο δεν κατάφερε να συγκινήσει παρά μόνο επτά βουλευτές που ψήφισαν κατά, τους Σκανδαλίδη, Σηφουνάκη, Κασσής, Ντόλιου, Κακλαμάνη από το ΠΑΣΟΚ, και Ιακωβίδου, Μαρίνου από τη Ν.Δ., καθώς και όλων των ΑΝΕΛ. Παρών δήλωσαν αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές.
Τώρα που αντιμετωπίζουν το νόμο και την τιμωρία, οι «σκληροί» χρυσαυγίτες κλαίνε…


 
 Με τις καλύτερες εντυπώσεις
 Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε εχθές από τη χώρα η Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε σοβαρά το Πάσχα στη Σαντορίνη, από ρίψη κροτίδας.
Η 51χρονη, που νοσηλεύτηκε στην Κρήτη, είχε τα καλύτερα να πει για τη φροντίδα των γιατρών, αλλά και τα αμέτρητα συγγνώμη, τα λόγια και τις πράξεις συμπαράστασης που δέχτηκε από απλούς ανθρώπους, που βρέθηκαν με κάθε τρόπο κοντά στην ίδια και την οικογένειά της, στην απίστευτη αυτή περιπέτεια που πέρασε στη χώρα μας. Δήλωσε μάλιστα ότι οπωσδήποτε θα ξανάλθει για διακοπές.
Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα σε μερικούς Έλληνες φιλότιμο και καταφέρνουμε τελικά να καλύπτουμε την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην εικόνα της χώρας οι ανεγκέφαλες ενέργειες ορισμένων θερμοκέφαλων. Η γυναίκα αυτή, από θύμα επίθεσης, έγινε πρέσβειρα της χώρας στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακό, και μπράβο στους κρητικούς που τη φιλοξένησαν με τόση θέρμη!


 
 Βάρεσαν διάλυση στο δήμο Ξάνθης
 Είναι απίστευτο και θλιβερό όμως είναι αληθινό! Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο δήμος Ξάνθης! Κανέναν πολιτικό προϊστάμενο π.χ. αντιδήμαρχο δεν βρίσκεις στη θέση του καθότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι υποψήφιοι και προφανώς έχουν βάλει τον αυτόματο πιλότο και τρέχουν για ψήφους ενώ δεν έχουν παραιτηθεί! Τώρα πόσο νόμιμο και ηθικό είναι αυτό είναι υπό διερεύνηση! Εξαίρεση αποτελεί ο Γιώργος Παπασταματίου και οφείλουμε να το καταθέσουμε αλλά οι υπόλοιποι είναι άφαντοι και δεν σηκώνουν και το κινητό τους! Σαν να μην έφτανε αυτό δεν βρίσκει κανείς και υπηρεσιακούς παράγοντες στη θέση τους και δεν είναι και υποψήφιοι! Το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ωχαδερφισμό. Ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετείται …Ο δήμος δεν πρέπει να σταματάει τη λειτουργία του επειδή έχουμε εκλογές…
Μ.Ξ.


 

Ναι μεν αλλά
 Έτοιμος «για την μάχη μετά τις εκλογές, τη μάχη με τα προβλήματα» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στην παρουσίαση του συνδυασμού του το βράδυ της Τρίτης, υπογραμμίζοντας πως «κάποτε πρέπει να δούμε σοβαρά και να λύσουμε το κυκλοφοριακό».
Μια αδικαιολόγητη δήλωση, όπως και πολλές άλλες υποψήφιων Δημάρχων τόσο της Ξάνθης, όσο και των περιφερειακών Δήμων, που είναι ήδη στα πράγματα. Τι ακριβώς τους εμπόδιζε να προχωρήσουν σε αυτές τις ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια, την στιγμή κιόλας που ήταν ή ανήκαν στην Δημοτική Αρχή;
Γ.Τ.


 
Κάθε πέρσι και καλύτερα και για τις φοιτητικές κάλπες
 Σύσσωμοι ήταν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων στα «τραπεζάκια» της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης τη χθεσινή μέρα, λόγω των φοιτητικών εκλογών. Εικόνα που δεν παρουσίασαν ωστόσο οι υπόλοιποι φοιτητές, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό φάνηκαν να απέχουν. Όπως έχει αποδειχθεί, η πολιτική κατάσταση της χώρας και η αποστροφή που έχει προκαλέσει στους πολίτες έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στις φοιτητικές εκλογές, με τους περισσότερους σπουδαστές να απαξιώνουν την διαδικασία και να απέχουν αδιαφορώντας για τους εκπροσώπους τους. Μια εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες «ένδοξες» φοιτητικές μάχες και προκαλεί ανησυχίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι το μέλλον της χώρας σε μεγάλο ποσοστό έχει παραιτηθεί.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…