Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Οι νέοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

«Οι νέοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

0
kissas al

Ο 26χρονος υποψήφιος ευρωβουλευτής από την Ξάνθη, Άλκης Κίσσας μιλά στο «Ε» για την απόφαση του να πολιτευτεί και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στην ΑΜΘ

 

Καλεί τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά ως πράξη ευθύνης και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην κρίση της βάσης της κεντροαριστεράς, αναφορικά με το «ρίζωμα» της «Ελιάς»

 
 
Μια «ανάσα» πριν τις Ευρωεκλογές και ο νεότερος υποψήφιος του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας μιλά στο «Ε» για την απόφαση του να πολιτευτεί, στηρίζοντας τον νέο σχηματισμό της κεντροαριστεράς. Ο πολλά υποσχόμενος υποψήφιος Ευρωβουλευτής, κουβαλώντας τις αξίες, τα όνειρα και τα ιδανικά της δικής του γενιάς, δεσμεύεται να παλέψει να καταστήσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρωτοπόρο δύναμη στη χώρα και παράδειγμα για την Ευρώπη.
 
«Ε»: Πώς αποφάσισες να βάλεις υποψηφιότητα; Τι είναι αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση της Ελιάς;
Α.Κ.: Ο καθένας μας οφείλει κάποια στιγμή στη ζωή του να αποφασίσει πώς θα συμβάλλει στο διαρκές αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή, κάτι που γίνεται πιο έντονο στις δύσκολες στιγμές. Μου έγινε η πρόταση από το ΠΑΣΟΚ να είμαι ο τελευταίος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς. Αν και η πρόταση έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, την αποδέχτηκα καθώς είναι τιμητική τόσο για εμένα, όσο και για τον τόπο μου. Οφείλω και ως νέος και ως Θρακιώτης να παλέψω για τις αξίες, τα όνειρα και τα ιδανικά της γενιάς μου, αλλά και να αναδείξω την μοναδική ταυτότητα της περιοχής μας.
 
«Ε»: Ποιά είναι τα κυριότερα θέματα της χώρας που θέλεις να προβληθούν στην Ευρώπη;
Α.Κ.: Το πιο βασικό και κρίσιμο ζήτημα είναι να ξεφύγουμε από τη λογική των αριθμών και να επικεντρωθούμε στον άνθρωπο. Ζητήματα όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας πιο αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η έξοδος από την δημοσιονομική κρίση, η κοινωνική ευμάρεια και αλληλεγγύη μπορούν να εξασφαλισθούν μόνο μέσα από ευρύτερα σχήματα συνεργασίας μεταξύ των κρατών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Ε»: Πώς νιώθεις που είσαι ο νεότερος υποψήφιος; Πιστεύεις ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την νέα γενιά στον χώρο της πολιτικής;
Α.Κ.: Με την υποψηφιότητά μου θέλω να αναδείξω τη σημασία της συμμετοχής των νέων στα κοινά. Ας μην αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας, οι νέοι οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αποδείξουμε πως όλα τα εφόδια που αποκτήσαμε θα πιάσουν τόπο. Ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί αν αποδείξουμε ότι εκτός από το νεαρό της ηλικίας μας, έχουμε ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, έχουμε γνώση και όρεξη για δουλειά, όραμα και σχέδιο για να βελτιώσουμε τις ζωές όλων μας.
 
«Ε»: Θεωρείς ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ αποδέχεται και θέλει να στηρίξει τον σχηματισμό της Ελιάς;
Α.Κ.: Η βάση του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για ενότητα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα σύμβολα και τα συνθήματα, το ΠΑΣΟΚ είναι ο κόσμος του που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για το κοινωνικό κράτος και την αλλαγή. Η Ελιά συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα, με νέους ανθρώπους που έχουν επαφή με την κοινωνία, τις γνώσεις και τη θέληση να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
 
«Ε»: Κατά πόσο οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επηρεάζουν την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών; Ειδικά για την περιφέρεια μας, ποια εργαλεία και ποιες πολιτικές μπορούν να αξιοποιηθούν;
Α.Κ.: Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκτά περισσότερη ισχύ σε πάνω από 40 νέους τομείς, μερικοί από τους οποίους όχι μόνο επηρεάζουν, αλλά καθορίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η γεωργία, η ενεργειακή ασφάλεια, η νόμιμη μετανάστευση, η δικαιοσύνη και οι εσωτερικές υποθέσεις, η δημόσια υγεία, τα διαρθρωτικά ταμεία και ο έλεγχος του προϋπολογισμού της Ένωσης, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς όπου το Κοινοβούλιο αποκτά σημαντικές εξουσίες.
Όσον αφορά την τοπική ανάπτυξη, με την εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αξιοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η «Περιφερειακή Πολιτική» της Ένωσης. Με επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας μας και κυρίως την ανάπτυξη νέων προϊόντων και μεθόδων παραγωγής στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), πιστεύω ότι μπορούμε να καταστήσουμε την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρωτοπόρο δύναμη στη χώρα, παράδειγμα για την Ευρώπη.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…