Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Υπερμαραθώνιος βουνού: «Ζέσταμα» για τους δρομείς το «Rodopi Challenge»

Υπερμαραθώνιος βουνού: «Ζέσταμα» για τους δρομείς το «Rodopi Challenge»

0
rodopi adv

Πραγματοποιήθηκε η «μικρή» διαδρομή των 82 χιλιομέτρων στην οροσειρά της Ροδόπης

 

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τον αγώνα «ROUT» που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο

 
 
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η διοργάνωση «Rodopi Challenge», που αφορά αγώνα τρεξίματος βουνού. Το «Rodopi Challenge» όπως φανερώνει και το όνομα του, είναι αγώνας που γίνεται στα βουνά της οροσειράς της Ροδόπης και η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 82 χλμ.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το δασικό χωριό Ερυμάνθου στην περιοχή του Λειβαδίτη, το οποίο με αναβαθμισμένη εικόνα – μετά και την επαναλειτουργία του εστιατορίου «Χαϊντού» που βρίσκεται στο χώρο – φιλοξενεί τις ημέρες των αγώνων δεκάδες αθλητές, συνοδούς και θεατές.
Το «Rodopi Challenge» μπορεί να χαρακτηριστεί ως το… ορεκτικό για τον υπερμαραθώνιο βουνού «ROUT» (162χλμ.) που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο Ξανθιώτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων και ιδρυτικό μέλος του «ROUT», Ηλίας Σπυριδόπουλος, μίλησε στο «Ε» για τις τρεις σημαντικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στο χώρο του δασικού χωριού Ερυμάνθου τους μήνες Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο. Αναλυτικά:
Η.Σ.: «Ο αγώνας «Rodopi Challenge» είναι ουσιαστικά το ¨ζέσταμα¨ για τους αθλητές, ενόψει του μεγάλου υπερμαραθώνιου που γίνεται αργότερα το Φθινόπωρο. Στην φετινή κούρσα που έγινε στα τέλη Απριλίου συμμετείχαν 86 αθλητές, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση και φυσικά την τοποθεσία και τη διαδρομή του αγώνα. Μάλιστα μετά τον περσινό δοκιμαστικό αγώνα και την επανάληψη του φέτος, λόγω της μεγάλης απήχησης που είδαμε ότι έχει το «Rodopi Challenge» θα καθιερωθεί ως επίσημος αγώνας για τις επόμενες χρονιές.
Στη συνέχεια, στις 19 Ιουλίου θα ακολουθήσει ο ¨μικρός¨ αγώνας «Χαϊντού Trail Party» με απόσταση 24χλμ., όπου ουσιαστικά γίνεται μία συνάντηση των διοργανωτών, εθελοντών και ορισμένων από τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο «ROUT».
 
Με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό και η φετινή διοργάνωση «ROUT»
 Ο αγώνας «ROUT» έχει καθιερωθεί εδώ και μία εξαετία ως ένας από τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες δρόμου, γεγονός που… προσελκύει (αντί να αποθαρρύνει) υπερμαραθωνοδρόμους απ’ όλη την Ευρώπη!
Φέτος θα διεξαχθεί το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ενώ οι εγγραφές άνοιξαν στις 09 Μαΐου, μέσα σε λίγες ημέρες ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 100, ενώ το ανώτατο όριο συμμετεχόντων έχει οριστεί από τους διοργανωτές στα 120 άτομα. Ο κ. Ηλίας Σπυριδόπουλος εξηγεί γιατί υπάρχει αυτός ο περιορισμός:
Η.Σ.: «Σίγουρα ο αγώνας ROUT είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Το ότι συνδυάζει μία εξαιρετική διαδρομή με πανέμορφα τοπία στην οροσειρά της Ροδόπης σε μία πορεία όπου υπάρχουν εθελοντές, σταθμοί ανεφοδιασμού κλπ. είναι κάτι που διευκολύνει σε ένα σημείο την προσπάθεια των αθλητών, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι κάθε χρόνο οι δηλώσεις συμμετοχής αυξάνονται. Εμείς ως διοργανωτές για φέτος βάλαμε ανώτατο όριο τις 120 συμμετοχές καθώς θέλουμε να έχουμε υπό έλεγχο τα κομμάτια του αγώνα και να μπορούμε να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια, εάν χρειαστεί, αν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Δεν θέλουμε να αφήσουμε ελεύθερες τις συμμετοχές και να υπάρχει τέτοια προσέλευση ώστε να μη μπορούμε να παρέχουμε τα απαραίτητα στους δρομείς. Για εμάς εξάλλου, η ασφάλεια των δρομέων είναι πάνω απ’ όλα».
Και φέτος, πολλές θα είναι οι συμμετοχές από το εξωτερικό όπως μας πληροφόρησε ο Ξανθιώτης δρομέας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής:
Η.Σ.: «Μέχρι στιγμής ξεπεράσαμε τις 100 συμμετοχές με αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή ήταν ένας Ισλανδός δρομέας που είχε έρθει και πέρσι, όπως και δύο Ρώσοι, ένας από τις ΗΠΑ, δύο Ολλανδοί, ενώ περιμένουμε στη συνέχεια και τις συμμετοχές από Ρουμανία, Βουλγαρία οι οποίες θα είναι ομαδικές αποστολές 7-8 ατόμων. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για όλους να προβάλλεται το μέρος μέσα από τον αγώνα ROUT, καθώς εκτός από τους δρομείς, πολλοί είναι και οι συνοδοί αλλά και θεατές που έχουν αρχίσει να επισκέπτονται το δασικό χωριό Ερυμάνθου ή άλλα σημεία της διαδρομής για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών», συμπλήρωσε ο κ Σπυριδόπουλος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…