Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Από Βόλο ή Χανιά ο αντίπαλος της Ξάνθης στο μπαράζ παραμονής

Από Βόλο ή Χανιά ο αντίπαλος της Ξάνθης στο μπαράζ παραμονής

0
volo xania

Ο νικητής στο ματς Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικήσει το ένα εισιτήριο ανόδου

 

Ένα βαθμό χρειάζεται η Νίκη Βόλου για σφραγίσει τον προβιβασμό της στη Super League – αναλυτικά τα σενάρια

 Έπρεπε να φτάσουμε στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι – οφ της Β’ Εθνικής για να ξεκαθαρίσει η εικόνα σχετικά με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League της νέας σεζόν. Η Κέρκυρα είναι η πρώτη ομάδα που «σφράγισε» το ένα εισιτήριο ανόδου, ενώ το δεύτερο που οδηγεί στην απευθείας άνοδο θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος οι Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Χανιά. Η Νίκη έχει προβάδισμα έναντι των άλλων δύο ομάδων καθώς ακόμη και με ισοπαλία τερματίζει στη 2η θέση (υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Βόλου), ενώ οι άλλοι δύο διεκδικητές θα «μονομαχήσουν» στο μεταξύ τους παιχνίδι που θα γίνει στα Χανιά, σε μία προσπάθεια να τερματίσουν στην 3η θέση η οποία οδηγεί στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη, με έπαθλο για το νικητή την παρουσία στη Super League της επόμενης περιόδου.

 
Τα πιθανά σενάρια
 Η ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής στα πλέι οφ ανόδου της Β’ Εθνικής (Football League) βρήκε την Κέρκυρα να πανηγυρίζει την επιστροφή της στη Super League. Την ίδια στιγμή τρεις ακόμη ομάδες θα διεκδικήσουν στην επόμενη (τελευταία) αγωνιστική τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για την άνοδο.
Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τη Νίκη Βόλου να υποδέχεται τον Ηρακλή, ενώ τα Χανιά φιλοξενούν τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτές είναι οι δύο αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον, καθώς στα άλλα δύο ματς της αγωνιστικής δεν υπάρχει κανένα κίνητρο.
Αναλυτικά τα σενάρια για τις θέσεις που οδηγούν στη Super League:
Η βαθμολογία
1. Κέρκυρα 28 β.*
2. Νίκη Βόλου 26 β.
3. Ολυμπιακός Βόλου 24 β.
4. Χανιά 21 β.
5. Ηρακλής Ψαχνών 18 β.
6. Ηρακλής 15 β.
7. Αιγινιακός 13 β.
8. Φωστήρας 9 β.
* Προβιβάστηκε στη Super League.
 
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
Κυριακή 01/06/2014 – Ώρα 18.00
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Νίκη Βόλου – Ηρακλής
Αιγινιακός – Κέρκυρα
Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών
 
Τα σενάρια:
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Νίκη Χανίων: Μπαράζ ανόδου τα Χανιά με την Ξάνθη.
Ισοπαλία: Μπαράζ ανόδου ο Ολυμπιακός Βόλου με την Ξάνθη.
Νίκη Ολυμπιακού Βόλου: Μπαράζ ο Ολυμπιακός Βόλου με την Ξάνθη ή απ’ ευθείας άνοδος αν χάσει η Νίκη Βόλου από τον Ηρακλή.
Νίκη Βόλου – Ηρακλής
Νίκη Νίκης Βόλου: Άνοδος για Νίκη Βόλου.
Ισοπαλία: Άνοδος για Νίκη Βόλου.
Νίκη Ηρακλή: Άνοδος Νίκης Βόλου εφόσον δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου στα Χανιά. Σε ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου η Νίκη παίζει μπαράζ με την Ξάνθη.
 
8 ή 11 Ιουνίου οι πιθανότερες ημερομηνίες
 Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία για τον αγώνα μπαράζ, παρά το γεγονός ότι το ¨μίνι πρωτάθλημα¨ των πλέι – οφ τα Β’ Εθνικής ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου. Πάντως δύο ημερομηνίες προκρίνονται ως επικρατέστερες για να διεξαχθεί το ματς, η 8η Ιουνίου και η 11η του ίδιου μήνα. Η 8η Ιουνίου άλλωστε είναι η ημερομηνία που είχε προτείνει η Super League, με την Ένωση Β’ Εθνικής να προτιμά τις 11. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις επί του ζητήματος ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ούτε η έδρα που θα παιχτεί το μπαράζ δεν έχει οριστεί, καθώς θα κριθεί από τον αντίπαλο που θα προκύψει για να αγωνιστεί απέναντι στη Skoda Ξάνθη.
 
Σήμερα το φιλικό με την Εθνική Ενόπλων
 Η Skoda Ξάνθη θα ολοκληρώσει τη σειρά των φιλικών προετοιμασίας, ενόψει του αγώνα μπαράζ, με τη φιλική αναμέτρηση σήμερα το απόγευμα απέναντι στην Εθνική Ενόπλων. Λόγω της αγωνιστικής απραξίας των περισσότερων ομάδων δεν υπήρχαν διαθέσιμοι αντίπαλοι κι έτσι η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει σε ένα ¨χαλαρό¨ φιλικό την ομάδα των… στρατευμένων και ένστολων ποδοσφαιριστών.
Ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 18:30 στο «Skoda Ξάνθη Arena» με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους. Ο Νίκος Κεχαγιάς πάντως αναμένεται να παρατάξει μία 11άδα με αρκετούς από τους παίκτες που προορίζει για «βασικούς» στο παιχνίδι μπαράζ. Να σημειώσουμε ότι εκτός πλάνων για τον τεχνικό της Skoda βρίσκονται οι τραυματίες Σολάρι, Κομεσίδης, Παΐτο και Μπαξεβανίδης, με τους δύο πρώτους να είναι οριστικά «εκτός μάχης» για το ματς που θα κρίνει την παραμονή στη Super League ενώ οι Παΐτο, Μπαξεβανίδης θα μπουν στο ομαδικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες ώστε να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…