Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η κάλπη των ευρωεκλογών θα κρίνει την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ

Η κάλπη των ευρωεκλογών θα κρίνει την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ

0
skandalidis elia

Αποκλειστικές δηλώσεις Σκανδαλίδη στο «Ε»: «Αν ο λαός μας θέλει να συμμετέχουμε έχει καλώς, αν δεν μας ψηφίσει δεν θα συμμετέχουμε…»

 

Περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ: «Ότι είναι να συζητηθεί θα συζητηθεί μετά αποτιμώντας τη συνολική πορεία…»

 
 
«Λυδία λίθο» για το ΠΑΣΟΚ θ’ αποτελέσει το ποσοστό της κάλπης των ευρωεκλογών για την «Ελιά» – Δημοκρατική παράταξη, που αναμένεται να κρίνει τόσο την συνέχιση της πολιτικής του παρουσίας με την παρούσα μορφή σε ιδεολογικό προσανατολισμό και πρόσωπα είτε την μετεξέλιξή του σε άλλο κομματικό φορέα ή την αφομοίωσή του από άλλους χώρους. Ο δημοσκοπικός του «καταποντισμός» ως ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αναιμικές επιδόσεις της «Ελιάς» στην οποία θωρείται η «ατμομηχανή» το ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει αμηχανία και έντονο προβληματισμό στην ηγεσία και στα στελέχη, συναισθήματα που εκφράστηκαν άλλωστε με το δίλλημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος: ότι αν δεν ψηφιστεί η «Ελιά» τότε τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε σε εκλογές, δίλημμα γι το οποία επικρίθηκε ως «εκβιαστικού περιεχομένου» ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να το θέτουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού των κυβέρνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σκανδαλίδη που ήρθε το Σάββατο στην Ξάνθη, προσκεκλημένος της Ν.Ε. και μίλησε εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου ευρωβουλευτή της «Ελιάς από την Ξάνθη, Άλκη Κίσσα
 
Δηλώσεις Σκανδαλίδη στο «Ε»: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση οπωσδήποτε αλλά …»
Σε ερώτημα του «Ε» αν δηλαδή τίθεται θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και θέμα αλλαγής ηγεσίας του προέδρου σε περίπτωση που τα ποσοστά της Ελιάς δεν ικανοποιούν απάντησε: «Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμιά δουλειά τώρα διότι είμαστε 15 μέρες πριν τις εκλογές και όλοι δίνουμε την μάχη. Δε είναι θέμα προσώπων είναι θέμα ιδεών και απόψεων και μπροστά μας είναι ο πρόεδρός μας επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και θα δώσουμε αυτή την μάχη. Δεν συζητάμε καθόλου για πρόσωπα αυτή την εποχή. Ότι είναι να συζητηθεί θα συζητηθεί μετά αποτιμώντας τη συνολική πορεία και μόνο για την πολιτική, τα πρόσωπα δεν μας ενδιαφέρουν Σ’ ότι αφορά το δίλημμα που θέσατε νομίζω ότι είναι σαφές. Δεν είπε το ΠΑΣΟΚ ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση οπωσδήποτε αλλά είπε ένα πράγμα ότι αν ο λαός μας θέλει να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία έχει καλώς, αν δεν μας ψηφίσει σημαίνει ότι δεν θέλει να συμμετέχουμε και δεν θα συμμετέχουμε…»
Σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου εκτίμησε ότι θα στηρίξει την «Ελιά»: «Εγώ θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη από προχθές που είπε ότι είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και τα στελέχη του που βρέθηκαν και στην εκδήλωση της Αθήνας και νομίζω ότι και ο ίδιος θα ενισχύσει την προσπάθεια και θα ψηφίσει την «Ελιά»»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…