Σχόλια 10/05/14

0
Ας βάλουμε διλήμματα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Ευρωπαίοι ή μας ψηφίζετε απόψε ή αποχωρούμε από το θεσμό της EUROVISION


 
 
Αυξήθηκαν μεν, αλλά…
Αυξήθηκε ο αριθμός των εκλογέων κατά 3000 άτομα στο νομό μας μεν, αλλά η αύξηση αυτή δεν θα εκφραστεί αναλογικά στον αριθμό των ψηφισάντων.
Κι αυτό γιατί, όπως είναι ήδη γνωστό από τους 115.147 που αποτελούν το εκλογικό σώμα του νομού, οι μισοί περίπου θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.
Μάλιστα, μπορεί το ποσοστό την πρώτη Κυριακή να’ ναι γύρω στο 55% εκατό, την δεύτερη θα μειωθεί αρκετά, όπως παγίως συμβαίνει.
«Ε»


 
Όλα έτοιμα
 Εκλογές σημαίνουν ιδιαίτερη προετοιμασία και τρέξιμο, όχι μόνον για τους υποψήφιους αλλά και για τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες για τη σωστή διεξαγωγή και διεκπεραίωση τους.
Τα τμήματα εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας όσο και των δήμων, είναι σε κόκκινο συναγερμό διότι λάθη δεν συγχωρούνται σε τέτοια θέματα.
Έτσι, τα ψηφοδέλτια που πήγαν ήδη οι παρατάξεις θα πακεταρισθούν και θα αποσταλούν στα 224 εκλογικά τμήματα σ’ όλο το νομό. Και η ευθύνη αυτή είναι σοβαρή διότι χωρίς ψηφοδέλτια εκλογές δεν γίνονται!
Από την άλλη θα πρέπει εγκαίρως να γίνει ο έλεγχος των εκλογικών τμημάτων μήπως έγινε κάποια αλλαγή ή κατάργηση και βέβαια θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων.
«Ε»


 
 Περί της Παιδείας
 Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της Παιδείας την περίοδο αυτή. Είναι όμως πολύ πιο σημαντικό από τις όποιες εκλογές. Κι αυτό διότι η Παιδεία είναι η βάση όπου επάνω της χτίζεται το μέλλον μιας χώρας. Αυτό το μέλλον λοιπόν για την Ελλάδα είναι πολύ σκοτεινό διότι η χώρα μας είναι τελευταία στην Ευρώπη στον τομέα της Παιδείας.
Κι αυτό σημαίνει, είτε θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν είτε όχι, ότι ο τομέας Παιδείας στην Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια.
Με ευθύνη βέβαια των ευθυνόφοβων κυβερνήσεων αλλά και των συνδικαλιστών του χώρου που αρνούνται την εντατικοποίηση, την αξιολόγηση, την όποια αλλαγή,.
Αυτή όμως η υποχώρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν οι τομές, οι αλλαγές και η προσπάθεια ανάτασης του χώρου. Με όσους συμφωνούν βέβαια. Οι υπόλοιποι ας πάνε σπίτια τους, ας αφήσουν όσους θέλουν να προχωρήσουν, να δουλέψουν, να αλλάξουν, να προοδεύσουν. Τα πολλά λόγια τελείωσαν, το αποτέλεσμα της κατάταξης στο τελευταίο σκαλί, δεν αφήνει άλλα περιθώρια.
Η παιδεία κατέρρευσε ήδη και όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά πρέπει να φροντίσουν για την ανόρθωσή της.
«Ε»


 
Περί μειονοτικής ψήφου
 Δεν είμαστε ειδικοί αναλυτές περί τα μειονοτικά, ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε. Αυτό το αφήνουμε σε κάποιους όψιμους «μεμετολόγους» που περί πολλών τυρβάζουν, μπαρουφολογώντας. Τέλος πάντων, λίγα λόγια για την ψήφο της μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Κατά γενική εκτίμηση όσων θέλουν να βλέπουν τα πράγματα με ρεαλισμό και όχι με σκοπιμότητα, η μειονοτική ψήφος πλέον δεν έχει την παλιά της βαρύτητα όπως κατά το παρελθόν και δεύτερον, ότι φέτος, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, η ψήφος αυτή θα διαχυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.
Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εντός κι εκτός δήμου Ξάνθης, αλλά και αυτές των Περιφερειακών, θα πάρουν τις ψήφους τους. Με δυο λόγια, θα μοιραστούν. Αλλού περισσότερες, αλλού λιγότερες αλλά όχι μονοκούκι.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά μια πραγματικότητα που οι «μεμετολόγοι» ξεχνούν. Στο προξενείο Κομοτηνής δεν υφίσταται μία μοναδική «γραμμή». Άρα υπάρχει κι εκεί διαφοροποίηση.
«Ε»


 
«Δεν θα υπάρχει κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ»
 Με πιο σκληρό δίλημμα εμφανίστηκε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Ε. Βενιζέλος. Αναβαθμίζοντας το αρχικό δίλημμα για ποσοστά της Ελιάς στο 10% στις ευρωεκλογές διαφορετικά θα κινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα, ο Βενιζέλος, ανεβάζοντας τους τόνους, διασαφήνισε ότι «δεν τίθεται θέμα αποχώρησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση αν τα αποτελέσματα της Ελιάς δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ!».
Απαντώντας στις επικρίσεις περί εκβιασμού των ψηφοφόρων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική».
Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ βαρύ καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικές και η αίσθηση όλων είναι ότι πλέον για το κόμμα οι ευρωεκλογές θα είναι ένας αγώνας επιβίωσης…


 
Τελευταίοι στην εκπαίδευση στην Ευρώπη
 Στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 33η στον κόσμο κατατάσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit. Η θέση της Ελλάδας είναι η χειρότερη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες στην αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει 39 χώρες και μια περιοχή (το Χονγκ Κονγκ).
Η έκθεση του Pearson, είναι το αποτέλεσμα μιας ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης και αφορά στις επιδόσεις που παρουσιάζουν τα σχολικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο κατέχει η Νότιος Κορέα, ενώ το καλύτερο στην Ευρώπη η Φινλανδία. Η πρώτη δεκάδα είναι: Νότιος Κορέα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ – Κίνα, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Καναδάς, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θέση που κατέχει μία χώρα στην κατάταξη, έχει άμεση σχέση με την οικονομική της ανάπτυξη.
Δεν μας κάνει εντύπωση που είμαστε και σ’ αυτό τελευταίοι. Ίσως όμως θα έπρεπε να προβληματιστούν κάποιοι που έχουν σχέση με την παιδεία (π.χ. εκπαιδευτικοί). Γιατί απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, αλλιώς δεν θα βρισκόταν η Ιρλανδία και η Πολωνία στη δεκάδα της Ευρώπης…


 
«Rise up» σήμερα για την Ελλάδα
 Η χώρα μας κάνει ένα διάλειμμα σήμερα από τα όργανα που «βαρούν» για τις επερχόμενες εκλογές και χορεύει στους ρυθμούς του «Rise up» των Freaky Fortune και Riskykidd. Οι τρεις νεαροί έχοντας κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 59ης Eurovision θα ξανατραγουδήσουν στη σκηνή της Δανίας το αισιόδοξο τραγούδι τους. Στη σκηνή μαζί τους θα είναι όπως είδαμε και στον ημιτελικό ο χρυσός βαλκανιονίκης της ελληνικής εθνικής ομάδας στο τραμπολίνο, Αρτούρ Γιερεμιάν, ο οποίος θα βοηθήσει άλλη μια φορά τους δύο τραγουδιστές να τραγουδήσουν κυριολεκτικά στον αέρα, οπτικοποιώντας με αυτό τον τρόπο το αισιόδοξο μήνυμα τους.
Μάλιστα, οι φίλοι του θεσμού, βλέποντας τις υπόλοιπες συμμετοχές, θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο μιας ακόμη νίκης, σχολιάζοντας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πως το πλεόνασμα του Σαμαρά θα γίνει Eurovision.
Όπως και να έχει εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Γ.Τ.


 
Ξανά στους δρόμους το ελληνικό Pony!
Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους του θρυλικού Ελληνικού Pony, το οποίο είναι έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους. Η εταιρεία που από το 1972 έως το 1983 παρήγαγε 8 με 10 Pony ημερησίως, ετοιμάζεται να λανσάρει και πάλι το δημοφιλές αυτοκίνητο, το επονομαζόμενο «τζιπ των φτωχών», σχεδιασμένο εκ νέου με βάση τις υψηλές προδιαγραφές της νέας τεχνολογίας. Στόχος να παράγονται ημερησίως τώρα 24 νέου τύπου Pony. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών ελέγχων και εάν όλα πάνε καλά, σύντομα θα κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών.
Γ.Τ.


 
Υπόθεση πλαστογραφίας
 Μια σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας εκδικάστηκε χθες στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Κομοτηνής, όπου κατηγορούνταν ο γιατρός του νοσοκομείου της Ξάνθης Δ.Μ. για πλαστογραφία με χρήση και με σκοπιμότητα οφέλους και αντίστοιχη ζημία του ελληνικού δημοσίου για ποσό που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Η δικαιοσύνη κλήθηκε να ερευνήσει σε πρώτο βαθμό αν μια σειρά γνωματεύσεων της περιόδου 2008 που σχετιζόταν με την παροχή προνοιακών επιδομάτων ήταν αλλοιωμένα. Για την υπόθεση πέραν της ποινικής έχει δρομολογηθεί και πειθαρχική διαδικασία που ανέλαβε το τριτοβάθμιο όργανο και που επέρριψε ευθύνες στον ίδιο και σε άλλους δύο νοσοκομειακούς γιατρούς της Ξάνθης. Μάλιστα, πριν ένα μήνα περίπου ο Δ.Μ. τέθηκε και σε διαθεσιμότητα. Η εκδίκαση ξεκίνησε την Πέμπτη, αλλά λόγω παρέλευσης ωραρίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Συνολικά, κλήθηκαν να εξεταστούν 19 μάρτυρες, αλλά δεν παραβρέθηκαν όλοι. Η απόφαση αναμενόταν χθες αργά το απόγευμα.
Ε.Δ.


 
Τους έφεξε…
 Κερδισμένοι θα βγουν οι μικροπωλητές του Παζαριού που χρωστάνε στο δήμο αφού χάριν της προεκλογικής γαλαντομίας που διακατέχει όλους τους υποψήφιους θα μπορέσουν κι αυτοί να επωφεληθούν και να ενταχθούν στη ρύθμιση ώστε να αποπληρώσουν με δόσεις και σε βάθος χρόνου τα χρέη τους. Όσοι έχουν βέβαια βεβαιωμένες οφειλές, όπως διευκρίνισε υπηρεσιακός παράγοντας. Το αίτημα κατέθεσε ο Χρίστος Πούλιος ο οποίος έγινε κοινωνός του προβλήματος αλλά και του ενδιαφέροντος των οφειλετών να ρυθμίσουν τα χρέη τους και βρήκε θετική αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο.
Μ.Ξ.


 
Όχι που δεν θα επωφελούνταν μερικοί…
 Όπως κατήγγειλε ο Χρίστος Πούλιος στο δημοτικό Συμβούλιο στειρώσεις δεν έγιναν μόνο στα αδέσποτα της πόλης – σύμφωνα με το πρόγραμμα στειρώσεων σε συνεργασία με γερμανούς κτηνιάτρους που υλοποίησε η υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και αδέσποτων – αλλά και σε κατοικίδια που έχουν στέγη! Όπως του κατήγγειλαν – λέει – κτηνίατροι κάποιοι επωφελήθηκαν και πήγαν τα κατοικίδιά τους για δωρεάν στείρωση. Ειρήσθω εν παρόδω η στείρωση στοιχίζει 150 ευρώ. Κληθείς ο κ. Θεοδωρίδης ν’ απαντήσει είπε ότι θα ήταν κανένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι ο ΦΟΞ ήταν συνέχεια εκεί και επέβλεπε. Όμως δεν έπεισε…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…