Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με μπανάνες και σοκολάτα

Τάρτα με μπανάνες και σοκολάτα

0
tarta banana
 
-70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, καστανή ή λευκή
-50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
-6 – 8 μπανάνες μεσαίου μεγέθους, όχι υπερβολικά ώριμες, κομμένες στα 3-4 η καθεμία
-1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 350 γρ.)
-75 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, κομμένη σε λεπτά κομμάτια
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Σε ένα ταψάκι 24εκ ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει. Το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε στην καραμέλα, τα κομμάτια από τις μπανάνες. Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας, χωρίς να το τεντώσουμε. Το κόβουμε στρογγυλό αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5 εκ. να εξέχει γύρω από το ταψί. Χώνουμε» το φύλλο που εξέχει στο περιθώριο μέσα στο ταψί, δίπλα στα τοιχώματα. Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της σφολιάτας. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Γέρνουμε ελαφρώς το ταψί στο πλάι πάνω σε ένα μπολ, για να αδειάσουμε την καραμέλα που τυχόν υπάρχει κάτω από τη σφολιάτα. Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζουμε με με μια γρήγορη κίνηση ώστε να μην χυθεί η καραμέλα, πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με την καραμέλα που έχουμε αδειάσει μέσα στο μπολ και πασπαλίζουμε με τα κομμάτια κουβερτούρας, τα οποία θα αρχίσουν να λιώνουν πάνω στις ζεστές μπανάνες.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…