Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Κατασκηνωτές έβαλαν το «χεράκι» τους για τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους

Οι Κατασκηνωτές έβαλαν το «χεράκι» τους για τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους

0
kataskinotes alsos

Ουσιαστική συμβολή για δεύτερη χρονιά, αλλά και συμβολικό μήνυμα για την προστασία μία κοιτίδας οξυγόνου δίπλα στην πόλη

 

Για άλλη μια χρονιά, «πνιγμένο» στα σκουπίδια βρήκαν το άλσος τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου

 

Για δεύτερη χρονιά, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές» σήκωσαν τα μανίκια, «οπλίστηκαν» με πλαστικά γάντια και σακούλες και με τη βοήθεια του τμήματος Πρασίνου του δήμου Ξάνθης ανέλαβαν να καθαρίσουν το περιαστικό άλσος της Ξάνθης, μιας κοιτίδας οξυγόνου, μια «ανάσα» από την πόλη, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και «βαριανασαίνει» εξαιτίας της συγκέντρωσης απορριμμάτων από ασυνείδητους που δε μαζεύουν τα σκουπίδια τους. Ο εθελοντικός καθαρισμός του άλσους εντάσσεται στην καμπάνια Let’s do it Greece.
Η ομάδα των Κατασκηνωτών αποτελούμενη από περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους ξανθιώτες κάθε ηλικίας έδωσε ραντεβού το πρωί της Κυριακής στο περιαστικό άλσος και μετά από μία επιχείρηση ωρών κατάφερε να γεμίσει δύο φορές το φορτηγό του δήμου με σακούλες και σκουπίδια κάθε είδους. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν τραγική. Συσκευασίες από φαγητά κάθε είδους, κουτάκια αναψυκτικών, νάιλον σακούλες, προφυλακτικά, ακόμα και περούκες και ψεύτικο πιστόλι από τα καρναβάλια! Πάντως κάποιοι, περισσότερο για να παρηγορηθούν, σημείωσαν ότι πέρυσι τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, όταν για πρώτη φορά πήγαν να καθαρίσουν το άλσος.
Η δράση τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με συλλογική δουλειά και χαμόγελα. Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν: «ευχαριστούμε για τη συμμετοχή, όλους τους φίλους και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι Κατασκηνωτές” καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένο περιβαλλοντικά πολίτη που έδωσαν με ανιδιοτέλεια ενεργά το παρόν. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου που με την πολύτιμη βοήθεια τους και στήριξη για δεύτερη χρονιά καθιερώνουμε όλοι μαζί, τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση στη συνείδηση μας ως θεσμό, στάση ζωής και τρόπο σκέψης».
 
Ελένη Διαφωνίδου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …