Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων μετά μουσικής και εδεσμάτων

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων μετά μουσικής και εδεσμάτων

0
kke psifodeltio 2014 1

Με πολιτικό στόχο το διπλασιασμό των δυνάμεων στο δήμο της Ξάνθης

 

Γ. Κολλάρος: «θα στηριχτούμε κυρίως στις δράσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, να πούμε ποια προβλήματα αναδείξαμε, ποια καταφέραμε να προωθηθούν

  kke psifodeltio 2014 3
 
Μετά μουσικής, ποτού και φαγητού επέλεξε να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τα ψηφοδέλτιά της η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ για τους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων που θα έχει ξανά παρουσία και για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Το μεσημέρι της Κυριακής στήθηκαν ψησταριές έξω από το αναγνωστήριο της Πολυτεχνικής, νεανικό συγκρότημα ανέλαβε τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης και οι γυναίκες μέλη του κόμματος πρόσφεραν εδέσματα σε όσους παραβρέθηκαν.
 
Στην Ξάνθη η Λαϊκή Συσπείρωση «ποντάρει» σε όσα πέτυχε
« Η παράταξη η δική μας έχει μια συνολική τοποθέτηση, δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από δήμο σε δήμο, ωστόσο δεν αγνοούμε τα ξεχωριστά προβλήματα του κάθε τόπου. Τα προβλήματα του λαού είναι κοινά και έτσι τα προσεγγίζει η Λαϊκή Συσπείρωση. Πρόγραμμα εμείς δεν είμαστε αναγκασμένοι να παρουσιάσουμε τώρα. Άλλοι συνδυασμοί που κατεβαίνουν πρώτη φορά ή που άλλαξαν όνομα έχουν τέτοια ανάγκη, εμείς πρόγραμμα είχαμε και το 2006, που δεν καταφέραμε να έχουμε δύναμη στα δημοτικά συμβούλια και το 2010 που το πετύχαμε. Νομίζω ότι ο κόσμος εκτιμά πολύ τη σταθερότητα των κομμουνιστών απέναντι στα προβλήματά του και πώς κάθε φορά χωρίς να αλλάζουν τη θέση τους τα παλεύουν», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ξάνθης Γιώργος Κολλάρος, ο οποίος πρόσθεσε: «θα στηριχτούμε κυρίως στις δράσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, να πούμε ποια προβλήματα αναδείξαμε, ποια καταφέραμε να προωθηθούν. Είναι αλήθεια ότι όλες οι παρεμβάσεις μας δεν ήταν επιτυχημένες, αλλά κάποιες ήταν και σίγουρα ήταν προς το καλό του κόσμου». Ο ίδιος σχολίασε ότι: «βαριά κριτική στις άλλες παρατάξεις δεν έχει νόημα να κάνουμε, με την έννοια ότι εμείς μιλάμε για δύο πολιτικές μία που συμφέρει το λαό και μία που δε τον συμφέρει, ας διαλέξει ο κόσμος. Με αισιοδοξία, με τόλμη θα μετρήσουμε τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».
 
Το ΚΚΕ και «βλέπει» και θέλει εκλογές
Ο κ. Κολλάρος εκτίμησε ότι το προεκλογικό κλίμα «μυρίζει» και βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ, το σενάριο έλεγε να προηγηθούν οι εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και να ακολουθήσουν οι τριπλές το Μάιο. «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε και τα κατάφερε να αποφύγει τις εκλογές. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε ένα φανερό αδιέξοδο, η οικονομική πίεση είναι πολύ μεγάλη, η συγκυρία φαίνεται να είναι καλή για τους κυβερνώντες, μπορούν να μιλάνε χωρίς να μπορούν να μοιράσουν πλεόνασμα και αυτή η ανάδειξη του ακροδεξιού κινδύνου δεν είχε κανέναν άλλο λόγο να γίνει αυτή την ώρα παρά να διευκολύνει την κάθοδο σε εκλογική αναμέτρηση. Οι τετραπλές εκλογές άλλωστε, βολεύουν και οικονομικά, αν και το αδιέξοδο του λαϊκού κινήματος δε θα πάψει να υπάρχει ακόμη και με εκλογές», σημείωσε ο κ. Κολλάρος
 
Με τον απολύτως αναγκαίο αριθμό υποψηφίων τα ψηφοδέλτια της Λ.Σ.
Ο κ. Κολλάρος παραδέχθηκε ότι και το οικονομικό σκέλος των εκλογών προβληματίζει τα μέλη των παρατάξεων που συμμετέχουν στις τοπικές εκλογές. Όπως μας ανακοίνωσε, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τα παράβολα και το σύνολο των ψηφοδελτίων που πρέπει να παραδώσουμε στην Περιφέρεια, ξεπερνά τις 6.500 €, κι επειδή αυτό είναι κάτι που δε γυρνάει στους ίδιους με το εκλογικό αποτέλεσμα, η Λαϊκή Συσπείρωση όπως και την προηγούμενη φορά περιόρισε τον αριθμό των υποψηφίων στον απολύτως αναγκαίο. «Εμείς έχουμε την αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά θα γίνουν δύο οι φωνές της Λ.Σ. στο δημοτικό συμβούλιο και αυτός είναι ο πολιτικός μας στόχος. Και αυτό θα σημαίνει και διπλασιασμό των δράσεών μας», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αύξηση του αριθμού των συνδυασμών στην εκλογική αναμέτρηση για το δήμο Ξάνθης, οπωσδήποτε δυσχεραίνει το στόχο αυτό.
 
Διατήρηση της εμπιστοσύνης προσδοκά η παράταξη και στα Άβδηρα
Από την πλευρά του ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Νεοφυτίδης σημείωσε ότι: «αυτές οι εκλογές είναι μια μάχη πολιτική που έχει να κάνει και με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού κάποιοι που ήταν παλιότερα υποψήφιοι με χρίσμα τώρα το αποποιούνται για να προσελκύσουν κόσμο, καθώς η πολιτική διακυβέρνηση που ήταν ευθύνη των κομμάτων τους οδήγησε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι: «θα το καταλάβει ο κόσμος και θα συνδέσει τη δική τους ευθύνη με την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».
Ειδικά για τη δημοτική αρχή του δήμου Αβδήρων και με τα ειδικά χαρακτηριστικά του δήμου ως αγροτικού, σχολίασε ότι: «ο δήμος θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες έχοντας τη δυνατότητα με το τεχνικό προσωπικό, γεωπόνους, μηχανικούς, οικονομολόγους να καθοδηγήσει τους αγρότες στην οργάνωση σε συνεταιριστική κατεύθυνση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που έχουν», επικαλούμενος τη σχετική πρόταση της παράταξης και την αδράνεια από την πλευρά του δήμου.
Τέλος, στην ερώτησή μας αν οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στην παράταξη, σημείωσε: «μας προβληματίζει κι εμάς αν διατηρείται η εμπιστοσύνη. Στο βαθμό που θα θέλαμε δεν ανταπεξήλθαμε, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα σε μέτρα της δημοτικής αρχής που πλήττουν τον κόσμο, όμως ήμασταν αποκλεισμένοι από επιτροπές και δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα. Ελπίζουμε ενίσχυση των δυνάμεών μας , να καταφέρουμε τώρα περισσότερα».
 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…