Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανακαλύψτε τους μύθους της Ξάνθης!

Ανακαλύψτε τους μύθους της Ξάνθης!

0
eve mythoi

Εκδήλωση τουριστικής προβολής του νομού από το ΕΒΕ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «RECULTIVATOR»

 

Προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες απ όλη την Ευρώπη και έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι

 
 
Ένα κάλεσμα για να ζήσουν τον …μύθο τους στην Ξάνθη μέσα από μια ανακάλυψη – αποκάλυψη όλων των ανεξερεύνητων μύθων της Ξάνθης απευθύνει το Επιμελητήριο Ξάνθης με μια στοχευμένη δράση προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού μας μέσα από ένα διήμερο τουριστικών εκδηλώσεων με καλεσμένους τουριστικούς πράκτορες και ξένους και έλληνες δημοσιογράφους εφημερίδων και περιοδικών με τουριστική θεματολογία.
 
Εκδήλωση τουριστικής προβολής του νομού από το ΕΒΕ
Η δράση που εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «RECULTIVATOR» που υλοποιείται στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης περιλαμβάνει μια ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη :10- Απριλίου στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ελισσώ » με θέμα «Ξάνθη – Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους» στην οποία οι ομιλητές (βλέπε πρόγραμμα) θα απεικονίσουν και θα μορφοποιήσουν την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος του νομού μας σ’ όλες του τις εκφάνσεις. Η δεύτερη μέρα Παρασκευή 11 Απριλίου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του Νέστου και της Σταυρούπολης ενώ θα έχουν τη δυνατότητα για κατάβαση του ποταμού με κανό. Επίσης θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα σε μια εκδήλωση στην Σταυρούπολη και στη συνέχεια θα επισκεφτούν τα Άβδηρα και το Αρχαιολογικό μουσείο του και την λίμνη Βιστονίδα.
 
Μωραϊτης: «Στόχος μας η προβολή του τόπου μας…»
Στην τουριστική εκδήλωση και στον στόχο και στη σημασία της αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Απριλίου στο γραφείο του πλαισιωμένος από το γραμματέα κ. Κουτσουρίδη, τον οικονομικό επόπτη κ. Κάλφα καθώς επίσης και την υπεύθυνη του προγράμματος Ανθή Παναγιώτου.
Ο κ. Μωραϊτης ανέφερε ότι η τουριστική προβολή του νομού μας αποτελεί προτεραιότητα του Επιμελητηρίου καθώς θεωρεί ότι το τρίπτυχο φύση – ιστορία – πολιτιστική παράδοση με όλα τα στοιχεία που το απαρτίζουν μπορεί ν’ αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξης του νομού μας: «Στόχος μας να εκθέσουμε, να διαφημίσουμε τις ομορφιές, τον πολιτισμό, την κουζίνα μας, την παράδοσή μας την ιστορίας μας», σημείωσε με έμφαση αφού ευχαρίστησε τους συλλόγους και τα χορευτικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν σ’ αυτή την τουριστική εκδήλωση καθώς επίσης και τους ξενοδόχους που όπως είπε έκαναν απίστευτες προσφορές για να φιλοξενήσουν τους καλεσμένους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου.
Επίσης από το Επιμελητήριο έχουν τυπωθεί διαφημιστικά φυλλάδια και κάρτες που αποτελούνται από ένα μωσαϊκό φωτογραφιών όλων των τουριστικών σημείων του νομού μας ενώ παράλληλα οι προσκεκλημένοι θα λάβουν ως δώρο μια καλαίσθητη ξύλινη κασετίνα διακοσμημένη με μια φωτογραφία της Παλιάς Πόλης!
 
Για επιλέχθηκε ο μύθος αντί της Ιστορίας;
Η κα Ανθή Παναγιώτου ερωτηθείσα από το «Ε» για ποιο λόγο επιλέχθηκε ως προμετωπίδα της εκδήλωσης ένας μύθος όταν υπάρχει ιστορία και δη οι αρχαίοι Αβδηρίτες φιλόσοφοι προεξάρχοντος του Δημοκρίτου απάντησε: «Ο 8ος άθλος του Ηρακλή έγινε στα Άβδηρα, ο φίλος του Ηρακλή ο Νέσσος σκοτώθηκε και ο Νέστος έχει πάρει το όνομά του. Γι αυτό επιλέξαμε θεματολογία παρμένη από την μυθολογία. Ήταν και παραμένει όμως για μας μακροπρόθεσμος στόχος ένα πρόγραμμα που να αφορά τις διαδρομές των Φιλοσόφων. Όμως για να ενταχθούμε και να μπορέσουμε να πιστοποιηθούμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να υπάρχουν και άλλες εμπλεκόμενες χώρες και φιλόσοφοι υπήρχαν μόνο στην αρχαία Ελλάδα, την Ιταλία και ίσως στην Αίγυπτο. Όμως είναι στο σχεδιασμό μας η προβολή και η ανάδειξη της ιστορίας μας με επίκεντρο τα Άβδηρα».  
 
Ξάνθη – Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
 
Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ
 
10:00               Προσέλευση
 
10:00 – 10:15  Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο
του Επιμελητηρίου Ξάνθης
κ. Στυλιανό Μωραΐτη
 
10:15– 10:45   Χαιρετισμοί Επισήμων
 
10:45 – 11:00  Τουρισμός 4 Εποχών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
                        κ. Γεώργιος Γερομάρκος – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης
                       
11:00 – 11:15  RECULTIVATUR: Μύθοι και Διαδρομές    
κα. Ανθή Παναγιώτου – Υπ. Διαχ. Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΒΕ Ξάνθης
 
11:15 – 11:30  Περιδιαβαίνοντας τον Νέστο και την Ροδόπη
                        κ. Μιχαηλίδης Ηλίας – Οδηγός Βουνού
 
11:30 – 11:45  Τα θρησκευτικά μνημεία της Ξάνθης και η προσκυνηματική περιήγηση
Δρ. Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας – Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ.
 
11:45 – 12:00  Ανακαλύψτε τους μύθους και τα μυστήρια του Θρησκευτικού Τουρισμού
                        Professor Alan Clarke – University of Pannonia
 
12:00 – 12:15  Μύθοι και ταξίδια: Μια αιώνια σχέση!
                        κ. Πάνος Φωτιάδης – Τουριστικός Δημοσιογράφος Travel Daily News Media Network
 
12:00 – 12:15  O δρόμος του Απόστολου Θωμά στην Ιταλία
                        Ms. Gabriella Tiberi – Δήμος Lanciano Ιταλία
 
12:15 – 12:30  Προσελκύοντας ταξιδιώτες… διαφορετικά
                        κα. Αφροδίτη Καλομάρη – Δημοσιογράφος Εφ. «Επενδυτής», Επικοινωνιολόγος
 
Παρασκευή 11 Απριλίου 2014
 
15:00               Στενά Νέστου, Γαλάνη
                       
Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σας προσκαλούμε σε ένα αντάμωμα ανθρώπων και γεύσεων, όπου το μοναδικό σας εφόδιο θα είναι η καλή διάθεση και η πρόκληση των αισθήσεων.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …