Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαμπριάτικα κουλουράκια

Λαμπριάτικα κουλουράκια

0
koulourakia labriatika
 
– 2 φλ. ζάχαρη
– 4 αβγά
– 250 γρ. βούτυρο
– ½ φλ. γάλα
– ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα πορτοκαλιού
– 1 κιλό αλεύρι
– 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– ½ κ.γ. σόδα
– ½ κ.γ. αλάτι
 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…